Hé Te ott! Igen, Te! Mondanál őszinte véleményt/kritikát a rajzaimról? Képek a leírásban.
Pár hónapja kezdtem el komolyabban rajzolni. Embert egyáltalán nem tudok, inkább állatokat, főleg rókát szoktam rajzolni, mint láthatjátok.
Kritikákat várok, mit csináltam jól, rosszul, melyik kép tetszik, melyik nem, miért. Nem azt várom, hogy agyon dicsérjetek, én a valóságot akarom hallani. Szerintetek érdemes lenne komolyabban foglalkoznom a rajzolással? Van valamennyi érzékem hozzá, vagy hagyjam a francba?
köszi a válaszokat, előre is.:)
17/f
Ha valakit érdekel, a rajzokat pasztellceruzákkal készítettem.:)
Egy kérdésem még lenne Tőled.
Azt írtad, hogy a rajzaimat ha egy 12 éves csinálta volna, akkor jónak számítana. De azt is írtad, hogy nincs bennem fejlődési potenciál. Szóval ez most hogy van?
Mert a 12 éves már lehet évek óta foglalkozik ezzel, én meg 2 hónapja. Arra akarok kilyukadni, ha én komolyan érdeklődtem volna a rajz iránt 9-10 éves koromtól kezdve, lehet, hogy én is csináltam volna ilyet 12 évesen. Nem teljesen értem miért írtad, hogy nem vagyok fejlődőképes, amikor arról van szó, hogy 2 hónap rajzolás után készítettem egy technikailag és anatómiailag pontatlan (de felismerhető!:D) rajzot. És mindezt 17 évesen, ami valóban késő, de akkor mi van? Ismerek olyat,
aki huszon x év után kezdett el érdeklődni ez iránt, és nagyon bénácskán kezdte, talán még nálam is rosszabbul, de elment tanfolyamra, rajztanárhoz járt, sokat gyakorolt, és most olyan színtű portrékat rajzol, mint egy profi művész, fényképként is megállnák a helyüket. És most nem hazudok, ez tényleg így történt. Tehát ebben nem értek Veled egyet, szerintem ha azt állítod, aki 12 évesen sok tapasztalattal a háta mögött egy ilyen rajzzal fejlődőképes, és van benne lehetőség, bennem miért ne lenne? A lehetőséget még mindig nem úgy értem, hogy főállásban ezzel akarok foglalkozni/ebből megélni.
Érdekelne a véleményed erről, amit most írtam.
"...most olyan színtű portrékat rajzol, mint egy profi művész, fényképként is megállnák a helyüket..."
Ez a mondat elhangozhat például a Balaton partján, vagy valahol egy turistaközpontnál Horvátország egyik nyaralóvároskájában. Körülbelül ott tartják profi művésznek azt, aki a fényképszerűen rajzol, máshol nem. A tanulmányrajzok elengedhetetlen részei a fejlődési folyamatnak, de aki kizárólag erre képes, akárhogy erőlködik is, nem nagy művész. Csak jó a kézügyessége, megfigyelőképessége, de nem kreatív, nincsenek érdekes szemléletmódjai. Rápillant egy munkájára az ember, elámul, hogy hú de szép, aztán elfelejti néhány perc múlva.
Kedves Kérdező, a te mentsvárad az lehetne, ha rendkívüli ötleteid lennének - mivelhogy amit a rajzolás technikai részéről tudni kéne, egy az az egyben kimaradt. Itt a Gyakorin is volt még korábban egy rajzolós kérdés, ahol a kérdező leírta, sosem foglalkozott a dologgal, és mégis fantasztikus képei voltak. Számos húdeművész elbújhatott volna. Ha kíváncsi vagy, megkereshetem neked a kérdést.
Kérdező, hagyjad már, ne is foglalkozz azzal aki hülyeségeket ír... 1: nem ismer 2: nem tudja, hogy mióta foglalkozol ilyesmivel 3: nem tudhatja, hogy az idő alatt mennyit fejlődtél,míg ezzel foglalkoztál mert nem látta a rajzok készülési sorrendjét, sem egyéb más rajzaidat amiket úgy gondoltál, hogy nem osztasz meg itt, pedig más szerint talán akadna köztük jó. Egy művész ember meglátja mindenben a szépet, és mindent tud "hasznosítani"
Úgyhogy ne törődj azzal, hogy ki mit mond. Nézd meg a mesekönyvek illusztrációit:
[link] - Reich Károly rajzai... Egyszerűek mégis nagyszerűek... Nem csak a realista stílus létezik, csak aki nem ért a művészethez, az nem is képes nyitni más felé.
Itt van még egy: [link] Teljesen aranyos, rengeteg ilyet olvastam amikor kicsi voltam és imádtam benne a képeket :)
19:18
Ebben maximálisan igazad van (a realista stílus ér egyébként gyakorlatilag a legkevesebbet minden ágazat közül), de a könyvillusztrációkon látható, hogy a készítőjük képzett, és nem azért rajzolt egyszerű figurákat, mert nem tud mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!