Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hé Te ott! Igen, Te! Mondanál...

Hé Te ott! Igen, Te! Mondanál őszinte véleményt/kritikát a rajzaimról? Képek a leírásban.

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

Pár hónapja kezdtem el komolyabban rajzolni. Embert egyáltalán nem tudok, inkább állatokat, főleg rókát szoktam rajzolni, mint láthatjátok.

Kritikákat várok, mit csináltam jól, rosszul, melyik kép tetszik, melyik nem, miért. Nem azt várom, hogy agyon dicsérjetek, én a valóságot akarom hallani. Szerintetek érdemes lenne komolyabban foglalkoznom a rajzolással? Van valamennyi érzékem hozzá, vagy hagyjam a francba?

köszi a válaszokat, előre is.:)

17/f

Ha valakit érdekel, a rajzokat pasztellceruzákkal készítettem.:)

2014. szept. 19. 20:08
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim válasza:
Nem értek a művészethez de nekem tetszik.
2014. szept. 19. 20:30
 12/63 A kérdező kommentje:
Köszi, nem tudom, de sztem vedd meg könyvben. Én most akarok olyan tanfolyamra menni.
2014. szept. 19. 20:31
 13/63 anonim ***** válasza:
Szépek. Bár nem értek ehhez, ettől függetlenül a: "Hé Te ott! Igen, Te!" megszólítás elég bunkó
2014. szept. 19. 20:32
 14/63 A kérdező kommentje:
Bocsi, ha bunkóra sikerült, nem annak szántam, csak szellemeskedni akartam.:)
2014. szept. 19. 20:35
 15/63 anonim válasza:
A könyv le van töltve.A munkafüzet is.De jó lenne a dvd is.Vagy kapzsi vagyok? :D
2014. szept. 19. 20:36
 16/63 A kérdező kommentje:
Akkor a könyvet átküldhetnéd privátban.:D
2014. szept. 19. 20:39
 17/63 anonim ***** válasza:
100%
A tónusok és színhasználat szerintem igen jók, de pl. a rókák esetében az anatómia a legkevésbé sem stimmel. Sőt, sok esetben még az arányok sem. Sok gyakorlással persze lehet ezen változtatni, ill. ajánlom, hogy alapvető formákat (kocka, gömb, félig megpucolt alma a héjával, edények, akármi) is rajzolj. Emellett javaslom, hogy rajzolás közben folyamatosan ellenőrizd, amit rajzolsz. (Menj távolabb, vagy fordítsd "fejre" a papírt - így az aránytalanságokat könnyebben észre lehet venni, mert az agyad rajzolás közben különben már hozzászokhat az adott "lerontott" arányokhoz.)
2014. szept. 19. 20:46
 18/63 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem "lerontott", hanem "elrontott" arányokat szerettem volna írni... =P Remélem, több hibát nem követtem el.
2014. szept. 19. 20:47
 19/63 anonim válasza:
Privibe hogy küldjek fájlt?
2014. szept. 19. 20:56
 20/63 anonim ***** válasza:

Hobby szinten, ha élvezed, tiéd a világ. Megélni sajnos nem fogsz belőle.

Viszont, van benned fejlődési potenciál!

Körvonalakat viszonylag ügyesen rajzolsz, de a belső árnyékolás, térhatás elérése az, amire gyúrni kell.

technikai rész:

Ne satírozz! ( max tortillonnal v papírceruzával, de kezdőknek én semmiféle satírozást nem ajánlanék) Illetve próbálj meg rétegeket egymásra építeni. Van aki a világosabbtól halad a sötét felé, van, akinek fordítva áll jobban a kezére.

Nézegess sok fotót, ami megihlet, próbálj meg alakzatokra redukálni kezdésnek. Ahogy a jobbagyféltekés könyv is mondja, ne magát a témát (pl a róka) nézd, hanem a színek, formák alakulását.

Ugyan, valószínűleg nem fogsz nagy sikereket elérni, de, ha sokat gyakorolsz, illetve kipróbálod, melyik technikához van a legtöbb tehetséged, akkor egy nagyon élvezetes, kreatív hobbiban igazán ügyes lehetsz!

2014. szept. 19. 21:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!