Mi a véleményetek a rajzaimról?
Sosem tanultam rajzolni,sem festeni,gondolom látszik a végeredményen,de azért kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye róluk.
Havonta,két havonta van türelmem rászánni egy éjszakát egy alkotásra,mert nem látom sok értelmét.Szóval azt sem mondhatnám,hogy sokat gyakorlom.
Aki ért a rajzoláshoz, festészethez biztos találna 1-2 kivetnivalót. De nagyon tehetséges vagy. A lovas kép és a két emberalakos kép megfogott. Az a jó egy képben, ha érzelmet is tud közvetíteni, vagy valami úton-módon magával ragad. Nem elég, csak élethűen ábrázolni. Jól bánni a színekkel, mi egyéb...Ha teheted, ezen az útvonalon nyugodtan elindulhatsz az életben. (Én fejből nem igazán tudok rajzolni, csak másolni, de az teljesen más, meg annyira nem szép).
Egyébként gratulálok ! Egyszer megnéznék a képeiddel egy kiállítást!
nekem nagyon tetszenek, szeretnék én is igy tudni :)
fényképről másolod?
Köszönöm,örülök hogy tetszik nektek. :)
Igen,persze, kép alapján rajzolok.Néha olyan komplexek az árnyékok,hogy fejből szinte lehetetlen lenne elképzelni.
Kedves Kerdezo!
Mndenkepp folytasd a rajzolast, es a festmenyed is ertekelheto.
Udv R.
"...nem látom sok értelmét."
Ilyen formában én sem! A négy kép alapján a jelenlegi rajztudásod maximum nyári balatonparti portrérajzoláshoz elegendő. Nem tükröződik rajtuk kreativitás, nem egyediek, egy gramm nem sok, annyi fantázia sincs bennük. Ez így üres iparosmunka.
5# Szerinted egy csendélet,egy olajfestmény is "üres iparosmunka"? Azért mert úgy néz ki ahogy a fotó,lényegében egy fénykép lemásolva?!
Tudok kreatív dolgokat is alkotni,de azokat vagy nem értik,vagy egyszerűen nem tetszik annyira mint a realisztikus képek.
Szerintem a kettőt kombinálva lenne jó!
El vannak rajzolva. Jobban oda kellene figyelned az arányokra, irányokra, valamint nem túl élethűek a rövidülések, és anatómiailag helytelenek a figurák. Jó lenne modell alapján rajzolnod, vagy anatómiai könyveket másolni.
A mélység nem rossz, de ha rajzolsz, akkor folyamatosan minden részét fejleszteni kell a rajzodnak, nehogy az legyen, hogy megcsináltál mondjuk egy ráncot feketére, a cipő meg még feketébb, de azt már nem fogod tudni érzékeltetni. Szóval törekedj a fokozatosságra.
A festmény nem jön be, mert nincs benne stílus. Kicsit lehet könnyedebb kézzel csinálni, nem görcsösen figyelni arra, hogy minden a helyén legyen, mert ez nem erről szól. Formák vannak a világban, amiket árnyékok adnak ki, nem pedig vonalak egymás mellé húzva.
Ennyiből egyébként úgy látom, inkább vagy grafikus, mint festő alkat.
Próbálok ugyanolyan árnyalatokat belőni mint az eredeti képen,de ez nem mindig sikerül.
Én is így látom a problémákat,ahogy leírtad,a festést akkor hanyagolom.A rajzoláshoz sincs túl sok kedvem,mert már az első vonalnál úgy érzem,hogy úgysem lesz elég jó,akármilyen szépre sikerül szerintem,az egy profihoz képest még mindig sehol se lesz...Így nem csoda ha elmegy tőle a kedvem.
Ja és még valami,ezek a rajzok kevesebb mint egy nap alatt készültek el !
Szerintem ha nagyon odafigyelnék,és nem sietnék annyira,akkor nagyságrendekkel jobban sikerülnének.
Türelmesnek kell lenni. Persze, ha nem áll ott melletted senki, nem kapsz állandó visszajelzést, akkor valamivel nehezebb megülni a fenekeden, meg talán nincs olyan motiváció sem, és nem tudsz olyan gyors ütemben fejlődni, mintha művészek tanítanának. Ha viszont valóban fontos neked ez a téma, és azt mondod, tudnál jobbat is, akkor bizonyítsd!
Mindenesetre láttam, zenélsz is. Esetleg a zenédhez tartozó szubkultúra tagjainak tervezhetnél tetoválásokat. Az egy velős, frappáns műfaj, leginkább ötleteket és nem akadémista felfogást igényel. Illetve a 3d is passzolna hozzád, és a mixeidhez is. De ehhez is nagyon sokat kell tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!