Mondana valaki véleményt a félkész rajzomról?
Tudom, hogy még bőven van mit rajzolni, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mások szerint milyen lett.
Előre is köszönöm:)
Nem rossz, nem rossz, de ne "csirkevonalazz"! - nagyon látványos, hogy a körvonalakat apró vonalkákkal alkottad . Nem gáz ez, a kezdőknél gyakori hiba, de, ha ferjlődni szeretnél, sokkal biztosabban kell kezelned a ceruzát ( nem jobban rá kell nyomni, hanem határozottabban tartani- te irányítod az eszközt, mindig 100%osan kell kontrollálni) Próbálj meg vállból rajzolni, akkor sokkal jobban tudod koordinálni a mozdulataidat illetve, mielőtt a papírra rárajzolsz egy vonalat, többször próbáld el fölötte a levegőben. Ehhez az első lépés az, hogy ügyelsz, hol és milyen tartásban rajzolsz. Fekve-ágyon ülve-asztalon támaszkodva nem lehet, vagyis lehet, de a saját dolgodat nehezíted meg. :)
Füle lenn van és kicsi, orra valóban nagy ( feltéve, hogy kaukázusi modell képéről rajzoltál. Egyes színesbőrű népcsoportoknál jellemző ez a fajta orr, szóval, nem feltétlenül hiba).
A mandibula és a nyak íve szép lett.
De azért nézegess sok anatómiakönyvet és gyakorolj,gyakorolj,gyakorolj!
Köszönöm a véleményeket, igyekszem javulni.
5: nem vagyok biztos benne, hogy ez teljesen ezért van, de én úgy gondolom, hogy a "csirkevonalazás" a határozatlanságom miatt van, ugyanis az életben is ilyen vagyok, nem tudom hogy ez lehetséges-e de én látom a rajzaimban a tulajdonságaim és köszönöm a tanácsot, próbálom megfogadni, de nem igazán tudom, hogy tudnék vállból rajzolni. És milyen pozícióban?
Van még két rajzom, hátha ezen is van valami olyan, amit tudnék javítani és segítenétek.
Köszönöm!
7-es válaszoló: olyan nincs, hogy helyesen használni egy kreatív eszközt.
ez egy óriási félreértés.
és nem fogom megvárni, míg jóváhagyod, hogy kreatívkodjak, ugyanis diplomás képzőművész vagyok.
#5 vagyok
Persze, kreatív eszköz. Ahogy a trombita is, meg a dob és a cintányér.
Azokkal is tudsz kreatívkodni, de nem fogsz zenét szerezni, ha valamilyen módon nem tanulod meg az eszközök kezelését :)
Ez a rajznál sincs másképp.
Amúgy, ahelyett, hogy velem kötekedsz, pl a válaszolónak ÉPÍTŐ jellegű kritikát is írhattál volna- ha már képzőművészeti diplomád is van! :)
Biztos sokkal hasznosabbat, használhatóbbat tudsz, mint én, lelkes "amatőr" :)
Kérdező:
Jók ezek, gyakorolj sokat és még jobb lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!