Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hé Te ott! Igen, Te! Mondanál...

Hé Te ott! Igen, Te! Mondanál őszinte véleményt/kritikát a rajzaimról? Képek a leírásban.

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

Pár hónapja kezdtem el komolyabban rajzolni. Embert egyáltalán nem tudok, inkább állatokat, főleg rókát szoktam rajzolni, mint láthatjátok.

Kritikákat várok, mit csináltam jól, rosszul, melyik kép tetszik, melyik nem, miért. Nem azt várom, hogy agyon dicsérjetek, én a valóságot akarom hallani. Szerintetek érdemes lenne komolyabban foglalkoznom a rajzolással? Van valamennyi érzékem hozzá, vagy hagyjam a francba?

köszi a válaszokat, előre is.:)

17/f

Ha valakit érdekel, a rajzokat pasztellceruzákkal készítettem.:)

2014. szept. 19. 20:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:

Szerintem gyönyörű rajzok.

És igen: Foglalkozz a rajzolással, mert látszik, hogy értesz hozzá!!!!!!!

2014. szept. 19. 21:22
 22/63 A kérdező kommentje:

Köszönök mindent, kaptam mindent, hideget, meleget.:)

Köszi a tanácsokat és az őszinteséget. Egyetlen dolog fájt a válaszok közül, aki azt állította, hogy erre nem lehet építeni, az eléggé szíven ütött. De őszinte kritikát kértem, úgyhogy teljes mértékben elfogadok mindent. Nagyon szívesen várok még véleményeket!

2014. szept. 19. 21:34
 23/63 anonim ***** válasza:

Nemrég olvastam valahol, hogy vajon mi késztetett és késztet annyi nyomorgó művészt arra, hogy a művészetének éljen. A válasz: az alkotás mámora. Alkotni egész egyszerűen csodálatos dolog. Nem kell, hogy ebből élj meg, elég, ha a hobbid lesz. Ennyi tehetséged mindenképpen van. Nekem tetszenek a rajzaid: látszik, hogy örömmel rajzoltad őket, és egyébként is tagadhatatlanul mutatósak. A gyerekeknek is tetszenének egy meséskönyv illusztrációiként.

/egy tanító néni/

2014. szept. 19. 23:14
 24/63 anonim ***** válasza:

Én vagyok az illető, nem akartalak bántani, de vess egy pillantást az alábbi képekre, amelyek a Képzőművészeti Egyetem első- és másodéves tanulóitól származnak:

[link]

[link]

[link]

És ezek egyszerű mozdulatrajzok, néhányat emlékezetből rögtönöztek. Érted, mit akarok mondani? Még ilyen képességekkel sem biztos, hogy el tudnak helyezkedni.

2014. szept. 20. 09:23
 25/63 anonim ***** válasza:
100%

Elvállaltad a hideg-meleget, akkor írom. (Nem nagyon értek hozzá,csak én is szeretek rajzolni). A rajzok nem kifejezetten rosszak, de aki tehetséges, az 8 évesen rajzol ilyet. Nincs bennük élet és dinamika, a rókák kicsit kancsalítanak. Nem lenne rossz, csak szerintem sokkal részletesebben kell rajzolnod pasztellel, nem eltörölni. Másfelől a színhasználat tetszik, és ha nem is valóságos kép/formaábrással próbálkozol még egy kis sikered is lehet :)

17 L

2014. szept. 20. 09:40
 26/63 anonim ***** válasza:

Nekem is az első tetszik. A többi szerintem olyan semmilyen. Azzal a kommentelővel értek egyet, aki "lélektelennek" titulálta. Valószínűleg nem ez a legjobb szó rá, de jobbat sajnos én sem találok most. Lényeg, hogy valami hiányzik belőlük.

De szerintem ettől függetlenül folytasd (főleg, ha nem megélni akarsz belőle :D ), ha téged jó érzéssel tölt el, szórakoztat. Ha tényleg csak pár hónapja kezdtél el foglalkozni vele, akkor bőven van még mit "behoznod", és szerintem gyakorlással sokat fejlődhetsz. Én is ezt csinálom. :D Csak magamnak rajzolgatok itthon, bár én gyerekkorom óta "komolyan" foglalkozom vele. Szerettem volna "főállásban" ezzel foglalkozni, de aztán máshogy hozta az élet.

Szóval szerintem, ha akarod csinálni, ne tántorítson el semmi.

2014. szept. 20. 10:27
 27/63 anonim ***** válasza:
56%

Most nagyon fogsz utálni. Igen, jól gondolod, mit fogok mondani én itt. Igen én.

17 évesen ez nagyon gyenge.

Ránézek, azt mondom, ezt egy 12 éves rajzolta. Annak tökéletes, sőt, kiemelkedő. De 17 évesen? Fejlődési potenciál? Ugyan már! Akkor már rég nem itt tartanál.

A rajzaid gyerekesek. Attól, hogy pár laikus szaltózik a csodálattól, attól még a képességed nem megfelelő ahhoz, hogy ezzel komolyabban foglalkozz. Hobbi szinten nyugodtan, ha szereted csinálni.

Én 11-12 éves korom körül rajzoltam így. Most, 15 évesen művészeti szakközépiskolába mentem, de nekem is rohadt keményen kell majd dolgoznom, hogy elérjek valamit. gondolj bele, ha te most rajzolsz így, akkor ezen a pályán el lennél veszve! Hogy ez ne történjen meg, 17 évesen (már egy csomó tapasztalattal a hátad mögött) nagyjából így kéne rajzolnod:

[link]

Jöhetnek a lepontozások, mert marha bunkó voltam, pedig csak annyi történt, hogy nem szépítettem a helyzetet.

2014. szept. 20. 17:43
 28/63 anonim ***** válasza:

Nagyon tetszik mind :) Szerintem határozottan érdemes ezzel foglalkoznod. A rajz egy tanulható dolog és ha szorgalmas vagy akkor nagyon gyorsan tudsz fejlődni. A képek egy mese plakátjának, mesekönyvbe, gyerekeknek való verseskötetekbe már most is helyt állnának. Látom próbálkoztál a hiperrealizmussal is a harmadik képeden, viszont szerintem az kevésbé a te műfajod. A többi kép stílusa nagyon megkapó számomra, szerintem ha komolyan ezzel szeretnél foglalkozni akkor ez a te irányod. 17 éves korodhoz képest nagyon szépen rajzolsz, annak ellenére, hogy még nincs kiforrt stílusod, szóval szerintem határozottan foglalkoznod kellene ezzel ^^

De sok lesz már a dicséret jöjjön egy kis kritika is, ha már kérted :D

Első kép: Anatómiailag egy rókának, farkasnak...stb kutyaféléknek nem ilyen az állkapcsa. A szőr alatt nem érzem hogy hogyan tapadnak az izmok a csontokra. A fül belsejét is máshogy oldanám meg

Második kép: A forma, a sketch rajzolás jól megy. A karaktert is jól megfogtad, szerintem ez a figurális rajzolás inkább való neked, mint a realista stílus. Nem kell arra törekedni, mert ez úgy jó ahogy van :) Remélem érted hogy mit akarok XD

A többihez is ilyeneket írnék, úgyhogy külön nem emelem ki őket ^^ Rajzolj állat csontvázat, nézd meg az izmokat, rajzold le őket mozgásban, nézd meg hogy rajzolja egy tapasztalt művész a szőr/szőrmék textúráját

Csak így tovább, mert tényleg megéri! :)

2014. szept. 20. 18:19
 29/63 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszi az építő jellegű kommentet, utolsóelőttinek meg... kösz hogy őszinte vagy meg minden de kuŕva nagy arcod van... egész életemben kb ha 15 képet rajzoltam, és az első és az utolsó előtt nagyon nagy különbség van és kb másfél hónap, ha eltelhetett köztük, szóval igenis van bennem fejlődési potenciál. A kritika és a bunkó stílusú fikázás nem ugyanaz. Tudod, ha akkor kezdtem volna, amikor te, akkor lehet, hogy jobb lennék, és te tennéd fel ezt a kérdést, és az a különbség köztünk hogy én ehy olyan kritikát írtam volna mint pl az utolsó, nem egy ilyen degradáló parasztságot mint te... kiváncsi lennék rá, te mit értél el az életben, hogy ekkora arcod van. Mert tudod, ha szerinted ekkora rakás szar a munkám, azt megfogalmazhattad volna egoizmus, bunkó stílus nélkül is.
2014. szept. 20. 18:43
 30/63 A kérdező kommentje:
Elírtam *az első és az utolsó közt
2014. szept. 20. 18:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!