Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hé Te ott! Igen, Te! Mondanál...

Hé Te ott! Igen, Te! Mondanál őszinte véleményt/kritikát a rajzaimról? Képek a leírásban.

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

Pár hónapja kezdtem el komolyabban rajzolni. Embert egyáltalán nem tudok, inkább állatokat, főleg rókát szoktam rajzolni, mint láthatjátok.

Kritikákat várok, mit csináltam jól, rosszul, melyik kép tetszik, melyik nem, miért. Nem azt várom, hogy agyon dicsérjetek, én a valóságot akarom hallani. Szerintetek érdemes lenne komolyabban foglalkoznom a rajzolással? Van valamennyi érzékem hozzá, vagy hagyjam a francba?

köszi a válaszokat, előre is.:)

17/f

Ha valakit érdekel, a rajzokat pasztellceruzákkal készítettem.:)

2014. szept. 19. 20:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
91%

27-es, ez marhára nem korfüggő.

Aki igazán tehetséges, és korán kipróbálta magát benne, igen, rajzol 8 évesen ilyet.

Igen, te 15 évesen szép tanulmányrajzot csinálsz. ( adjak kritikát?:P) és, hova kakiljunk csodálatunkban?

Te mióta rajzolsz?

A kérdező mióta rajzol ?

Mi lenne, ha te pl csak 40 évesen álltál volna neki rajzolni? Akkor hogy esne, ha pár nagyszájú, viszonylatban nálad 2-300%-kal több rajzolásra fordított időt felhasználó nagyszájú, 15 éves megalázna? :D

üdv: #20-as

2014. szept. 20. 21:20
 32/63 anonim ***** válasza:
100%

duplán, triplán nagyszájú !!:D

Szal, gondolom, a Te első 10-15 képed sem volt valami nagy eresztés.

Éss amúgy én a korodban versenyeket nyertem, meg minden.. de őszintén, who cares?

Elhiszem/emlékszem, hogy élmény művészetibe járni, meg hogy büszke vagy rá, ám az alázat nagyon fontos lesz a későbbieknen, ha valóban a művészettel akarsz foglalkozni. :))

( bocsi kérdező, 27-es megérintett :D)

2014. szept. 20. 21:23
 33/63 anonim ***** válasza:

Ez már a kérdőtől abszolút független:

De miért nem értitek meg, hogy aki tehetséges, annak az a bizonyos alkotótevékenység (rajz, zene, satöbbi) alapértelmezett? Egyetlen művészeti ág sem "tanulható", csak fejleszthető, ha ott van benned az a bizonyos dolog.

Persze időnként megesik, hogy a tehetség viszonylag későn mutatkozik meg, de könyörgöm, ilyesmi nagyon ritkán fordul elő. Ki kell menni a világba, szét kell nézni a valóságban és ahhoz mérni önmagunkat. Ha felvenném videóra, ahogy nulla mozgáskoordinációval gondolok egyet és balettozok, biztos találnék az interneten sok-sok embert, aki megdicsérne, ettől még szar maradna, amit csinálok.

2014. szept. 20. 23:36
 34/63 anonim ***** válasza:
12%

Tévedsz, mert a rajzolás tanulható... Valakinek van hozzá tehetsége, fantáziája és kreatívabb, mint egy másik ember,ergo előrébb indul, mint más, de megtanulni rajzolni, ha mindenki foglalkozna vele, nagyon akarná és fejlesztené, akkor nagyon szép eredményeket tudna elérni. Persze ehhez akarni is kell, a legtöbb embert vagy nem érdekli, vagy rávágja, hogy neki ez nem megy és így természetesen nem is fog... de nem megyek bele az agykontrollba.

27-es... A link amit mutatsz az egy egyetemi szintű tanuló órai munkája szintjét üti meg... nem egy 17 éves fiúét... Nem tudom te mivel foglalkozol, de biztosan nem ezzel, mert ha körülnézel egy osztályban 17 évestől ilyet nem fogsz látni..az ziher :)

2014. szept. 21. 03:01
 35/63 anonim ***** válasza:

Az nem az én tanulmányrajzom. Az egy 12.-es tanulmányrajza, azért linkeltem, mert a kérdezőnek nagyjából ilyen szinten kéne rajzolnia 17 évesen. És aki így rajzol, az se biztos, hogy el tud majd jól helyezkedni.

Kedves Kérdező! Most jöttél ezzel a "na és te mit értél el az életben" dumáddal. Erre az a válaszom, kérdező, hogy 15 évesen többet, mint te. Többet gyakoroltam, így többet értem el. Ebben semmi beképzeltség nincs. Csak tény.

Egyébként az utolsó rajzod szinte semmivel nem jobb, mint az első. Sajnálom, ha megbántottalak, vagy bárki mást megbántottam, az egyébként nem neki, hanem a kérdezőnek szánt kritikámmal. És igen, ez kritika. Lehet, hogy kemény, de kritika. Elmondtam, hogy gyengék, és hogy kb milyen szinten kéne lenned. A puszta fikázás nem ebből áll, hanem abból, hogy mindent figyelmen kívül hagyva, le "fúdesz*ar, b*zdmeg"-olom a rajzaidat. Én nem ezt tettem. És egy kicsit sem nagy az arcom, csak tisztában vagyok a képességeimmel. Szerintem nektek sem kéne ítélkeznetek rólam, úgy, hogy nem ismertek sem engem, sem pedig a munkáimat.

Teljesen átlagos szinten rajzolsz, Kérdező.

Ezt egyáltalán nem gonoszságból mondom, csak kicsit észhez térítelek. Ez nem zárja ki a jövőbeli fejlődésed. Egészen biztos, hogy fogsz fejlődni, de az nem valószínű, hogy elég lesz.

Egyébként ha ennyire zavar, ha valaki nem tartja csodásnak, és fejlett szintűnek a rajzaidat, miért nem úgy írtad ki a kérdést, hogy "Kizárólag csillogószemű szmájlis, dicsőítő kommenteket kérek"?

2014. szept. 21. 13:07
 36/63 A kérdező kommentje:

Utolsó. Láthattad, hogy elfogadtam a kemény kritikákat is, de te igenis bunkó stílusban írtál.

Az első meg az utolsó rajzom ugyanazon a héten készült, én úgy értettem,hogy az első és az utolsó rajzom között nagy a különbség.

És egyébként is... azért mert jól rajzolsz, honnan veszed, hogy többet értél el az életedben, mint én? Te kéred ki magadnak, hogy ne ítélkezzenek feletted, közben meg azt állítod, hogy "tény", hogy többet értél el mint én?:DDD

Ismersz engem? Ugye nem? Mégis kinek képzeled magad, de tényleg?

Igenis beképzelt vagy, már a stílusodból meg tudom ezt ítélni 90%-os valószínűséggel.

Tudod, én nem a rajzolásból akarok megélni, ez csak egy örömforrás nekem. 2 hónapja, amikor egy nehezebb időszakomat éltem, firkálgattam pálcikaembereket, meg minden szart, és már ez is örömmel töltött el, és rákaptam erre, azóta csinálom. Előtte is rajzoltam évente 2x, és ennyi. Az, hoy komolyan foglalkozom vele, mint már írtam, nem takarja azt, hpgy ebből akarok megélni.

A kritika meg nem attól lesz kemény kritika, hogy arrogánsan fogalmazod meg. Lehet, hogy nagy művész leszel, de rengeteg rosszakaród lesz, ha már 15 évesen ekkora arcod van.

Lehet én vagyok a hülye, de ha a rajzolásban "egy rakás szar" is vagyok, értek pár dologhoz, és a kevésbé hozzáértőknek alázattal segítettem, ha nem is tűntek jónak benne, akkor is elmagyaráztam, mit hogyan csináljanak, és igen, fejlődtek. Soha nem mondtam azoknak, akiknek segítettem, hogy én mennyivel jobb vagyok, és hogy ne is folytassák, amit csinálnak. A te szavaidból ilyesmi üzenet jött le.

Fogadni mernék, hogy kisebbségi komplexusod van valami miatt (kicsi a cerkád? alacsony vagy? rossz gyerekkor? rossz családi háttér? nem tudom.), és ezért fölényeskedsz.

2014. szept. 21. 13:28
 37/63 anonim ***** válasza:
37%

Kedves kérdező, a "többet értem el" arra vonatkozott, hogy rajzban többet értem el. Úgy tudom a kérdésed erről szólt. Azt nem állítottam, hogy nem lehetsz egy értelmes, művelt ember. Az írásod alapján biztos vagyok benne, hogy értelmes vagy.

Egyébkét azt írtad, "a valóságot akarom hallani"

A valóságot mondtam. Nem vagyok egy bunkó ember, de kicsit fölment bennem a pumpa, a többiek áradozása miatt. Nem csak hogy valótlant állítanak, de esetleg téged is félrevezethetnek, azzal, hogy bizonygatják, alkalmas vagy a pályára. Lehet, hogy nem olvastam el részletesen a kommentjeidet, de a lényeg, hogy nem tudtam, hogy nem akarsz komolyabban foglalkozni a rajzolással. Hobbi szinten semmi gond nincs vele, sőt, szerintem pozitív dolog, hogy fiú létedre nem mindenféle akciójáték karaktereket, meg lövöldöző szuperhősöket rajzolsz, hanem rókákat :)

2014. szept. 21. 14:01
 38/63 anonim ***** válasza:
8%
Ja, és nincs komplexusom, ráadásul a nem létező cerkámmal sem lehet probléma, hisz lány vagyok. És nem fölényeskedtem, mindössze tényeket soroltam fel. Nem fogom azt mondani, hogy én rosszul rajzolok, te meg jobban, hisz nem így van.
2014. szept. 21. 14:04
 39/63 A kérdező kommentje:

Ne ess túlzásba, a kommentek nagy részére nem volt jellemző az áradozás, sok építő jellegű kritikát kaptam. Talán 3 vagy 4 volt, aki azt írta, hogy nagyon tetszik neki.

És lehet, hogy neked ez félrevezetés, de nekem jól esett, mégha tudtam is, hogy nem vagyok egy Leonardo da Vinci.

Nem értem miért zavart téged, ment fel benned a pumpa, mert valaki szépnek találta a munkámat.

Mindenesetre írhattál volna tanácsokat is, ahelyett, hogy közlöd, amit közöltél.

Én sose rajzoltam csontvázakat, koponyákat, anatómiai ábrákat, se csendéletet, se tárgyakat, se autókat. Nekem az állatok jelentik azt, amit szeretnék egy rajz formájában, életre kelteni, mégha gyászosan is sikerül, tehát mindenféle bevezető gyakorlat nélkül vágtam bele ezeknek a rajzolásába. Nem használtam sablonokat, segítő videokat youtube-ról, csak szemmértéket.

Soha nem tanultam rajzot, nem jártam rajzórákra, csak iskolában, ami ugye egy átlagos tantervű osztálynál szart sem ér.

És szeretnék is elmenni egy jobb agyféltekés tanfolyamra, hátha fejlődök.

Ezeket a dolgokat azért írtam le, hogy megértsd miért tartok itt 17 évesen.

Azért kösz, hogy a végére fel tudtál venni egy normális hangnemet.

2014. szept. 21. 14:16
 40/63 anonim ***** válasza:
57%

Ne haragudj, hogy fölkaptam a vizet! Eddigi életemben sok olyan emberrel találkoztam, akit oktalanul dicsértek. Ráadásul azok a valakik igencsak elszálltak maguktól emiatt. Az elején nem tudhattam, hogy Te mennyire vagy, vagy/nem vagy ilyen, és mennyire veszed komolyan azokat, akik "túldícsérték" a rajzaidat. Még nem tudhattam, mennyire vagy tisztában magaddal. Most már tudom. És így, hogy tudom, nem akarsz komolyabban foglalkozni vele, elismerem, lehettem volna kevésbé bunkó. Az arcom pedig semmiképp nem volt nagy, csak arra akartam kilyukadni, hogy a nálad, vagy nálam jobb képességűek sem biztos, hogy jól el tudnak helyezkedni.

Egyébként azt írtad, hogy csináld, vagy hagyd-e a francba. Sokan azt válaszolták, érdemes erre a pályára lépned, mert van benned lehetőség. Nos, szerintem nincs. De nem mondom, hogy hagyd a francban, mert tudom milyen jó érzés, amikor az ember a saját örömére rajzol. És még egyszer megemlíteném, már csak azért se hagyd abba, mert jó a témaválasztásod.

2014. szept. 21. 14:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!