Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A gazdagokat mért utálják a...

A gazdagokat mért utálják a szegények?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok akiket nem ismernek a szegények hogy miért gazdag... Nem az ilyen gyurcsány meg ilyesmire gondolok :)
2010. jún. 8. 18:00
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
88%
Az utolsónak igaza van. Tanulj és akkor majd nem sír itt a szád és nem irigykedsz azért, amit te is megtehettél volna. Nem a markodat kellene tartani, hanem tenni azért, hogy jobban keress. Ne attól sajnáld, aki tett érte.
2010. jún. 9. 15:06
 52/67 anonim ***** válasza:
100%
orvosanyukás vagyok. mellesleg szeretném megjegyezni, h az utcaseprő ott hagyhatja a fenébe a munkáját, ha unja, maximum kirúgják. az orvost köti az eskü. ha rosszul leszel az utcán, megáll és segíteni próbál. és mielőtt fikázod őket tovább, amikor mindenkinek a vizitdíj volt a hasfájása- amit tudok, hogy az elvett TB pénz pótlására fordítottak- gyakorlatilag a fizetése egy részét kötelező jelleggel visszafordíttatták. sok helyen ingyen vizsgáltak az orvosok, és a fizetésükből pótolták ki, h ne vegyék el a nélkülözőktől... emellett ismerve a saját anyámat, tudom, hogy van pár betege, akit a mintának adott gyógyszerekből segít ki, ne kelljen kiváltania, csak h védje a pénztárcáját. de emlékszem, hogy volt amikor maga váltotta ki a receptet és csöngetett fel a gyógyszerrel a betegéhez. megyeszékhelyen élek, nem faluban. hozzátenném. szíveskedj enm általánosítani és leállni az egészségügy fikázásával.
2010. jún. 9. 15:12
 53/67 anonim ***** válasza:
100%

Engem azért üt ez szíven, mert én magam is egészségügyis vagyok (az egyik felem), szóval iszonyúan fel tud húzni, amikor pénzéhességről beszélnek meg egyebek. Gyere be és vezesd le helyettem a szülést, de úgy, hogy lehetőleg senkinek ne essen baja és akkor majd mondhatod, hogy húú de jó lenne havi 73500 Ft-ot keresni...meg legyél ügyeletes szenteste ugye milyen jó lenne?

Egyébként hálapénzt sem mindenki fogad el, én sem. Szóval unom már az általánosítást...

2010. jún. 9. 15:15
 54/67 anonim ***** válasza:
53%
ennyi hülyét 1 helyen nem értik amit írtam istenem:D erről van itt szó,hogy már bele van tokosodva az agyatokba amit a szülőktől vagy az iskolába a tanároktól hallatok,ha valaki hátrányos helyzetű,vagy valaki éhezik mint Afrikában azoknak könnyű mondani,hogy miért nem tanultál? ezt fogjátok már fel!!
2010. jún. 9. 16:36
 55/67 anonim ***** válasza:
57%

Igaz is, az én fizetésem már-már pofátlanul meg van csapolva: miután minden járulékot levontak, 67%-a ugrik állambácsi zsebébe. Szerintem ez épp elég nagylelkű adomány. Én megdolgoztam a pénzért, de már 16 éves koromban is dolgoztam, napi 8 órát, tehát még a tanulásért is küzdenem kellett. Bárki bármit mond, nem tartom jogosnak, hogy a pénzem nagyobbik része megy segélynek, az aluliskolázott minimálbéres, örökké panaszkodó, de -legmélyebb tiszteletem a kivételnek- a változásért tenni nem hajlandó embereknek, akik még tetézik a helyzetüket néhány gyerekkel, hogy aztán még hangosabban panaszkodjanak, milyen rossz is nekik. Ne utálkozzatok, mikor gazdag embert láttok, mert mi viszünk a hátunkon titeket, s nem fordítva. De némelyikőtöknek ez sem elég, elvárnátok, hogy a holmijainkra fordított összeget inkább osztogassuk szét... Ez vicces. Egyetlen havi fizetésem adója több, mint az átlagember egész éves keresete, de még többet akarnátok? Milyen jogon? Addig örüljetek, amíg vannak ilyen emberek, mert nélkülünk bizony hamar elsüllyedne az ország. És nektek az fáj, hogy százezres cipőt hordok? Na igen, ez tényleg valós probléma, legközelebb majd kínai piacra megyek vásárolni, a különbséget meg a kezetekbe adom, így jó lesz? Csak nehogy utáljatok, mert az engem nagyon mélyen érint. Tényleg.

Csak egy mondat a "kapzsi" orvosokról: néhány hete műteni kellett édesanyám szemét, a sikeres beavatkozás után próbáltam átnyújtani a doktornőnek a borítékot, csakhogy Ő nem fogadta el. Mégis szemetgyönyörködtető autóval jár, na, akkor most hogyan kössünk bele, gazdag ugyan, de nem hálapénzből...

2010. jún. 9. 17:43
 56/67 anonim ***** válasza:

15:15

Milyen meglepetés, én is egészségügyis vagyok, sőt még gyereket is szültem.Tudom, hogy mennyi van a borítékban.A hivatalosban, és a zsebibabában is.

2010. jún. 9. 19:53
 57/67 anonim ***** válasza:
66%

17:43!

Csakhogy sajnos a temérdek befizetett adódat az állambácsi nem arra fordítja,ahol arra a legnagyobb szükség lenne.

Attól,hogy a gazdagok magas adót fizetnek még nem lesz jobb az elszegényedett kórházak,iskolák helyzete,nem épülnek belőle munkahelyek,nem lesz kevesebb hajléktalan ,és az iskolapadból kiszédülő éhező gyerek.A magas adód elsősorban arra jó,hogy a politikusoknak és más vezetőknek véletlenül se csökkenjen a fizetése.Nyilván ők sem szeretnének a 100 000 Ft-os cipőről lemondani.Miért is kellene,hisz ők mind megérdemlik.Akinek nem jut ilyen apróságokra,az meg vessen magára,miért nem ment ő is mondjuk politikusnak?-Gondolják ők.

2010. jún. 9. 20:15
 58/67 anonim ***** válasza:
50%
Na de ez már nem az én hibámból van így. Arra akartam rávilágítani, hogy aki sokkal gazdagabb másoknál, az sokkal többet tesz be a közösbe. Hogy az hová tűnik, azt ne firtassuk. Csak valaki hőbörgött a "pénzszórás" miatt, könyörgöm, ha megtehetem, akkor miért ne? Attól senki nem él jobban, ha nem költöm, inkább a számlámon őrizgetem, az a pénz semmiféle úton nem kerül az utálkozók zsebébe. Nem értem, én soha nem kérdezgettem senkit, hogy miért nem jótékonykodik, az ember bankszámlája nem közügy.
2010. jún. 9. 20:33
 59/67 anonim ***** válasza:

Itt tényleg nem is a százezres cipőről van szó, hanem inkább arról, hogy van, aki még az alapvető, emberi élethez szükséges dolgokhoz sem jut hozzá. Úgy mint: lakás (luk), étel (ebből még csak nem is tud 1 ember korlátlanul fogyasztani, mint az egyéb javak esetében), ruha (teszkós). Ivóvíz legalább közterületen is sokszor elérhető. Míg a kérdés másik oldalán egzotikus nyaralások, éttermek, 5000 csatornás DigiTv... hogy a tőzsdézést ne is említsem.

A tőzsde, illetve a banki befektetések arról szólnak, hogy más dolgozott helyetted, és az abból származó érték egy részét megkapod kamat, illetve osztalék formájában. Például. Tehát első sorban az a felfogás irritáló, hogy csak mert ezt vagy azt a melót bárki képes lenne elvégezni, az kevésbé értékes, illetve, hogy akik olyat melóznak amit nem tud bárki elvégezni, jogosultnak érzik magukat arra, hogy bár ezt vagy azt ők is megtehetnék, kiszolgálják őket (a feljebb említett sznobizmus).

2010. jún. 11. 23:58
 60/67 anonim ***** válasza:
Ha az orvosokat normálisan megfizetnék mint külföldön, akkor nem a hálapénz lenne a legfőbb anyagi juttatásuk! És szerintem megérdemlik, hogy megfizessék őket.
2010. jún. 12. 00:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!