Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A gazdagokat mért utálják a...

A gazdagokat mért utálják a szegények?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok akiket nem ismernek a szegények hogy miért gazdag... Nem az ilyen gyurcsány meg ilyesmire gondolok :)
2010. jún. 8. 18:00
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
93%

Hogy miért nem kereshet ugyanannyit egy orvos és egy utcaseprő?

Elmondom.

Mert az orvos is fel tudná seperni az utcán, de az utcaseprő nem tudna megműteni egy beteget.

Azért keres többet, mert olyan dolgokra képes, amire az átlagember nem.

Az utcán Te, én vagy a másik kommentelő is fel tudná söpörni, viszont egy vakbelet meg egyikünk sem tudna kivenni.

2010. jún. 8. 20:44
 42/67 anonim ***** válasza:
62%
nekem igazából nem is a gazdagokkal van bajom,mert sok olyan ember van aki segít alapítványoknak jótékonykodik,viszont vannak olyanok akik lenéznek másokat úgy öltözködnek,hogy mindenki őket bámulja és ez a legtöbb embernek nem tetszik,és persze könnyű okosnak lenni,hogy miért nem tanult? ha szerencsétlen gyerek mondjuk egy szegény családban élt,ráadásul ittak verekedtek a szülök akkor az ilyen gyerekek hogyan tanuljanak tovább?a pénz az elsődleges a mai világban aztán jöhet utána,hogy ki milyen ember,van egy ismerősöm akinek a fia focista 10 éves nagyon ügyes gyerek,ez az élete szerintem ő róla fogunk hallani ha felnő,nagyon ügyes! 2-3 éve jár edzésekre meccsekre és már több 100 ezer forint ment a finanszírozásra,kölcsönt kell felvenniük,hogy a gyerek tudjon járni,szóval a gyakorlatban nem olyan egyszerű,mint ahogyan ide lazán leírják.
2010. jún. 8. 20:52
 43/67 anonim ***** válasza:
78%

Én csak azokat utálom, akik lenéznek másokat, csak azért, mert mások szegényebbek náluk.

És azokat, akik törvénytelenül szerezték vagyonukat. Valljuk be, ha egy analfabéta ember egy BMW-vel flangál, akkor az elég gyanús nem?

2010. jún. 8. 22:11
 44/67 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semmi bajom a gazdagokkal, nekem a rongyrázó sznobokkal van bajom. Ha ezt leírom akkor a célcsoport ugrik is, hogy irigykedek, csak az a helyzet, hogy nálam csóróbbak is tudnak rongyrázóak lenni, míg egy igen gazdag is tud normális lenni, szóval a sznob kifejezés nálam nem anyagi helyzetet, hanem mentalitást jelent.
2010. jún. 8. 22:14
 45/67 anonim ***** válasza:
Én nem utálom őket. Olyan emberek,mint mások, tapasztalatból mondom, pedig én közelebb vagyok a szegényhez, mint a gazdaghoz:)
2010. jún. 9. 07:42
 46/67 anonim ***** válasza:
Remek kérdés. Én önerőből lettem gazdag, a szüleim kétkezi munkások, nyomorogtunk, de tanultam. Most egy amerikai cégnek dolgozom, hétszámjegyű a havi fizetésem. Nem fitogtatom látványosan, de igenis megengedem magamnak a márkás cipők és ruhák luxusát, az egyik válaszoló által firtatott Loui Vuitton táskát-és ha ennyi elég bárkinek, hogy utálatot váltsak ki belőle, hát csak nyugodtan utáljon, nem szoktam ezen fennakadni.
2010. jún. 9. 09:22
 47/67 anonim ***** válasza:
62%

Ahogy már mások is írták, engem sem zavar részben ha valaki gazdag. Én nem vagyok az, átlag életet élek, nem nyomorgok, de nem is tehetek meg bármit, amit csak szeretnék. Teszem hozzá, ha megtehetném, akkor sem a legmárkásabb ruhák megvétele lenne az első dolgom! :)

Engem sokkal inkább zavar az, pl édesanyámon, vagy nagyszüleim példáján látva, hogy egyszerűen ez a világ, ez a rendszer a pénzeseknek kedvez, a többiek meg dögöljenek meg. Egy nyugdíjból nem lehet megélni, fenntartani már lassan egy kis 4. emeleti pici lakást sem, de a minimálbér sem elég a család eltartásához. Szüleim mind a ketten diplomás emberek, még is olyan munkákat kénytelenek elvállalni, ami úgy mond "nem hozzájuk illő". Nekem az ég világon semmi bajom az olyan gazdag emberekkel, akik tisztességes úton küzdötték fel magukat azon a bizonyos szamárlétrán, az ilyen szerintem tiszteletreméltó, és jó példa az emberek számára. Csak remélni tudom, hogy egyszer én is eljutok odáig! Nekem az olyan gazdag emberektől fordul ki a belem, akik másoktól lopva, másokon élősködve gazdagodtak meg, és míg egy politikus pl több milliót zsebre rak azért mert alig csinál valamit, és még fizetik a benzint is a hatalmas kocsijába, és minden mást is amit semmiből nem tartana saját magának kifizetni, addig az átlag kisembereket lassan nyomorba taszítják... Én ezt találom gerinctelen dolognak, és szerintem a kérdés ezen része, már nem az irigységen múlik, inkább a felháborodáson.

2010. jún. 9. 11:45
 48/67 anonim ***** válasza:
43%

Utcaseprő - orvos:

Tudom, hogy egy kezdő orvos papíron ugyanannyit keres, mint egy utcaseprő. Viszont egy orvosnak van rá lehetősége, hogy egy utcaseprőből kizsigereljen annyit, amennyit nem szégyell /márpedig kevés orvost ismerek, aki szégyellős/.

Ebből van az orvosi gazdagság.Ezért undorodom a nagyon gazdag nőgyógyásztól, fogorvostól.

A kétmillió maxima a vezető állású közszolgáké.Ennyit egy sem ér.

2010. jún. 9. 14:38
 49/67 anonim ***** válasza:
88%

Egyszerűen irigy vagy, de mocskosul. Ha nem tetszik a helyzeted változtass rajta, de ne azokon verd le, akik tettek azért, hogy jobb legyen.

A jótékonykodásba továbbra sincs joga senkinek beleszólni nem értem mi a franc közötök van hozzá, hogy mire költi az a pénzét, aki megdolgozott érte? És a márkás ruhákhoz? Nehogymár azért ne vehessen drága ruhát valaki mert te nem teheted meg. Mit képzelsz majd mindenki hozzád alkalmazkodik, mert te utálkozol? Magadat mutatod be ezzel, nem azokat akik jobban keresnek.

2010. jún. 9. 14:42
 50/67 anonim ***** válasza:
100%
76%os. anya orvos. szeretném veled közölni, h a fizetése közel 25%át leadózza, ami alapvetően nem túl sok. felelősségteljes munkát végez, életeket ment. és valóban fel tudná söpörni az utcát, ahogy te is. viszont kiváncsi vagyok, hogy kettőtök közül ki tett többet az emberiségért. nem nyomorgunk, de gazdagok sem vagyunk. pedig apa sem keres rosszul... mit szúrja a szemed az orvosi fizetés? tanulj 6 évet, alapíts későn családot, ügyeltessenek 40 felett éjszaka. megérdemelnéd a "busás" fizetéssel együtt.. tarthatnánk feljebb is, de van annyi gerince, hogy nem fogadja el a borítékot...
2010. jún. 9. 15:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!