A gazdagokat mért utálják a szegények?
Hogy miért nem kereshet ugyanannyit egy orvos és egy utcaseprő?
Elmondom.
Mert az orvos is fel tudná seperni az utcán, de az utcaseprő nem tudna megműteni egy beteget.
Azért keres többet, mert olyan dolgokra képes, amire az átlagember nem.
Az utcán Te, én vagy a másik kommentelő is fel tudná söpörni, viszont egy vakbelet meg egyikünk sem tudna kivenni.
Én csak azokat utálom, akik lenéznek másokat, csak azért, mert mások szegényebbek náluk.
És azokat, akik törvénytelenül szerezték vagyonukat. Valljuk be, ha egy analfabéta ember egy BMW-vel flangál, akkor az elég gyanús nem?
Ahogy már mások is írták, engem sem zavar részben ha valaki gazdag. Én nem vagyok az, átlag életet élek, nem nyomorgok, de nem is tehetek meg bármit, amit csak szeretnék. Teszem hozzá, ha megtehetném, akkor sem a legmárkásabb ruhák megvétele lenne az első dolgom! :)
Engem sokkal inkább zavar az, pl édesanyámon, vagy nagyszüleim példáján látva, hogy egyszerűen ez a világ, ez a rendszer a pénzeseknek kedvez, a többiek meg dögöljenek meg. Egy nyugdíjból nem lehet megélni, fenntartani már lassan egy kis 4. emeleti pici lakást sem, de a minimálbér sem elég a család eltartásához. Szüleim mind a ketten diplomás emberek, még is olyan munkákat kénytelenek elvállalni, ami úgy mond "nem hozzájuk illő". Nekem az ég világon semmi bajom az olyan gazdag emberekkel, akik tisztességes úton küzdötték fel magukat azon a bizonyos szamárlétrán, az ilyen szerintem tiszteletreméltó, és jó példa az emberek számára. Csak remélni tudom, hogy egyszer én is eljutok odáig! Nekem az olyan gazdag emberektől fordul ki a belem, akik másoktól lopva, másokon élősködve gazdagodtak meg, és míg egy politikus pl több milliót zsebre rak azért mert alig csinál valamit, és még fizetik a benzint is a hatalmas kocsijába, és minden mást is amit semmiből nem tartana saját magának kifizetni, addig az átlag kisembereket lassan nyomorba taszítják... Én ezt találom gerinctelen dolognak, és szerintem a kérdés ezen része, már nem az irigységen múlik, inkább a felháborodáson.
Utcaseprő - orvos:
Tudom, hogy egy kezdő orvos papíron ugyanannyit keres, mint egy utcaseprő. Viszont egy orvosnak van rá lehetősége, hogy egy utcaseprőből kizsigereljen annyit, amennyit nem szégyell /márpedig kevés orvost ismerek, aki szégyellős/.
Ebből van az orvosi gazdagság.Ezért undorodom a nagyon gazdag nőgyógyásztól, fogorvostól.
A kétmillió maxima a vezető állású közszolgáké.Ennyit egy sem ér.
Egyszerűen irigy vagy, de mocskosul. Ha nem tetszik a helyzeted változtass rajta, de ne azokon verd le, akik tettek azért, hogy jobb legyen.
A jótékonykodásba továbbra sincs joga senkinek beleszólni nem értem mi a franc közötök van hozzá, hogy mire költi az a pénzét, aki megdolgozott érte? És a márkás ruhákhoz? Nehogymár azért ne vehessen drága ruhát valaki mert te nem teheted meg. Mit képzelsz majd mindenki hozzád alkalmazkodik, mert te utálkozol? Magadat mutatod be ezzel, nem azokat akik jobban keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!