Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A gazdagokat mért utálják a...

A gazdagokat mért utálják a szegények?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok akiket nem ismernek a szegények hogy miért gazdag... Nem az ilyen gyurcsány meg ilyesmire gondolok :)
2010. jún. 8. 18:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
27%
Naná, ezért lett miniszterelnök :D
2010. jún. 8. 18:13
 12/67 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem nem irigység. De aki igazán gazdag az nem kérkedik a vagyonával. Aki ezt teszi, az meg nem gazdag.

Pl: vegyük a leggazdagabb embert Mo-n. Demjén. Mindenki tudja, hogy rohadt gazdag, mégsem irritálja a köznépet azzal, hogy vesz egy újságban egy oldalt és hirdeti önnön magát, hogy "Hű de gazdag vagyok".

A gazdag ember szerény is.

2010. jún. 8. 18:18
 13/67 anonim ***** válasza:
43%

Némely "gazdag" nem jár kocsmába, nem cigiről cigire gyújt, ha nem félre tesz, gondolkozik és dolgozik. Sőt! Otthon is dolgozik. Már az is gazdag némely településen akinek 30 éves korára saját lakása esetleg háza van. Már erre is irigyek. Ha netán kocsija van, nem a legfrissebb márka pl. egy 8-10 éves nagyon jó állapotú családi kocsi az már még jobban szemetszúró dolog. Az ilyen irigy nem számol utána, hogy amit ledönt a torkán, fizet a haveroknak mennyibe kerül. Mert jaj nehogy megszólják, hogy nem fizet egy kört. Vagy egy doboz cigi elfüstölése naponta.

Az ivással dohányzással nem azt mondtam, hogy ne! Csak legyen egy ésszerű határ.

Az említett "gazdagok" nem milliomosok, csak odafigyeltek mit csinálnak és miért. És korán meg van az ami másnak egy élet alatt nem jön össze és nem tudja miért.

A kocsmán túl is van élet... bizonyíthatóan.

( A példából a szülői segítséget nem említettem. Akkor még hamarabb lett volna és még több irigye lett volna az ilyen "gazdagoknak".)

2010. jún. 8. 18:19
 14/67 anonim ***** válasza:
85%

Nem utálom a gazdagokat, csak elfogadhatatlannak tartom azt a szélsőséges társadalmi és vagyoni egyenlőtlenséget, ami ma Magyarországon van.

Vannak, akiknek 20-40ezer forintból kell fenntartani egy családot, önerőböl talpraállni nem lehet, mert nincs esély, lehetőség.

Mások pedig csukott szemmel járkálnak, 200ezer Ft-os Louis Vuitton meg nem tudom milyen cuccokkal, és hajlamosak ezt természetesnek venni, és magukat a szegényebbeket hibáztatni sorsukért.

Nem baj, ha vannak jövedelemkülönbségek, nem baj, ha vannak gazdagok. Csak mélyszegénység és ekkora differencia ne legyen.

2010. jún. 8. 18:24
 15/67 anonim ***** válasza:
73%
Alapigazság gazdagodni bárki is mások rovására tud csak döntően.Kevés az olyan ember aki feltalál valamit és annak a hasznából gazdagszik meg. Egy gyártulajdonos pld miért nem fizet a munkásoknak annyit amennyiből azok jól tudnának élni? Mindjárt nem lenne annyira gazdag.
2010. jún. 8. 18:24
 16/67 anonim ***** válasza:
100%
Nekem senkivel semmi bajom, csak azokat az embereket nem szeretem, akik felvágnak valamivel, nagyképűek és beképzeltek. Lehet ez gazdag, szegény, fiatal, idős, nem magyar, stb.
2010. jún. 8. 18:31
 17/67 anonim ***** válasza:
100%
Az utálat szerintem elsősorban a társadalmi igazságtalanság és társadalmunk ellentmondásai ellen irányul, de az ilyesmit, hogy utálni lehessen, "meg kell személyesíteni".
2010. jún. 8. 18:33
 18/67 anonim ***** válasza:
74%

Én pénzügyileg szegény vagyok, de nem nézem le a gazdagokat, nem is vagyok rájuk irigy.

Én gazdagnak érzem magam. Nagyon jó családba születtem, a párom szeret, főiskolás vagyok, és a párommal babát és közös életet tervezünk. A leggazdagabbak között vagyok!

2010. jún. 8. 18:33
 19/67 anonim ***** válasza:
Nekem is volt, hogy beszóltak, mert van autóm...holott egyáltalán nem vagyunk gazdagok, de ha úgy lenne sem hiszem, hogy sok köze lenne hozzá bármelyik válaszolónak vagy bármi joga lenne egy percig is bírálni. Szóval, aki ilyen miatt lenéz valakit azt csak sajnálni tudom.
2010. jún. 8. 18:38
 20/67 anonim ***** válasza:
95%

Azért nagy az egyik oldalon a hiány (szegények),mert a másik oldalon túl nagy a fölösleges fölhalmozás(gazdagok).

A világon valójában elég nagy a bőség ,mindenki élhetne jól,de a gazdag,vezető rétegnél minden fennakad és sokan azért nyomorognak ,azért jut nekik kevés,mert a gazdagnak még több kell.Egy dologhoz nagyon értenek:A szegényeken élősködni.A kivétel olyan ritka,hogy mikroszkóppal kellene keresni.

Minimálbér van,akkor maximális bérhatár miért nincs?

Mire jó az,hogy egyesek milliókat keresnek,más meg tengődhet éhbérért?Ez bűn.

Azokat a gazdagokat nem utálom,akik jótékonykodnak,és gazdagságuk ellenére nem hivalkodnak,szerényen viselkednek.

2010. jún. 8. 18:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!