Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg kivégeznének ha egy...

Tényleg kivégeznének ha egy esetleges háborúban nem vonulnék be katonának?

Figyelt kérdés
beszélgettem tegnap tesóm férjével hogyha kirobbanna egy háború biztos behívnának engem is (20 leszek idén) és én mondtam hogy annyira tartok ettől az egésztől hogy inkább elbujdosnék, nem vonulnék be. és azt mondta az kicsit húzósabb vállalkozás lenne mert ha elkapnak akkor hazaárulásért kivégeznének. ez tényleg igaz, mármint ezt megcsinálnák napjainkban is vagy mire számíthatnék ilyen esetben?
2010. márc. 20. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:
18%

"Nem megyek el szavazni mert őszintén semmit nem értek az egészből[...]Rosszra meg inkább nem szavazok a tudatlanságom miatt"

nem én mondtam...

"nekem csak apám magyar de így is jobban érdekelnek a magyar hagyományok, hungarikumok, mint a többi magyart"

honnan tudod, hogy engem, minket mennyire érdekel?

"Ti csak gyűlölködni tudtok, a szép dolgokat nem látjátok, csak harciaskodtok, közben meg a többi szépséget lesz*rjátok."

"Aztán milyen jó lesz, ti mind elmtentek embert ölni"

te tényleg ennyire ostoba vagy??? még mindig feltételezésekről beszélünk, egy esetleges(!!!) háborúról. Javaslom neked, hogy meztelenül PEACE feliratú táblával rohanj majd két ellenséges fegyveres alakulat közé. Azzal mindent megoldasz majd.

"csakhogy nem lesz mit megvédeni, mert a magyar dolgokat nem becsülitek, majd elkapkodják a külföldiek"

eddig még te állítottad, hogy téged nem érdekel, meg hogy te nem védenéd meg, akkor meg?

2010. márc. 21. 16:09
 72/84 anonim ***** válasza:
51%
Igen tudatlan vagyok politika terén azt nem azt jelenti hogy máshol is... Egymás utálatával vagytok elfoglalva, nem a magyar dolgok szeretével vagy megvédésével. Erről beszéltem, megvédeni nem csak úgy lehet hogy háborúztok, illetve hiába a háború ha nem érdekel amit védtek. Végigmegyek az utcán a magyarfajta kutyámmal, akkor mindenki beszól, szinte leköp hogy milyen ronda korcs, pitbull kutyám van... Aki jó magyar kutyát akar venni az külföldre megy (most én pont a kutyákhoz értek, de lehet akámrilyen más dolog is)! Ez nem ciki? Bezzeg ha pl a cigányokról van szó akkor verik a mellüket hogy hűű én magyar vagyok, védjék meg tőlük a magyarokat... Különben meg nem vagyok én békeaktivista, egyszerűen csak nem érdekel a politika, és nem akarok háborúban meghalni.
2010. márc. 21. 16:30
 73/84 anonim ***** válasza:
52%
És nem vagyok ostoba, tudom hogy ez feltételezés, én is a feltélezésem írtam le. Ellenben a magyarok mindig ilyen ellenségesek, elfogadásra képtelenek, görcsösek... Ehhez nem kell háború...
2010. márc. 21. 16:32
 74/84 anonim ***** válasza:
Ha Magyarországot bárki megtámadná ott mészárlás lenne. Láttam én a magyar légvédelmet gyakorlatozni, egy modell zuhant csak le, mert kifogyott belőle a dzsúz... Kecskeméti vagyok, elég sok repteres ismerősöm van, tudom mi van reptéren... Jó esetben 2 gép bevethető egyszerre, ha épp nincs bedögölve egyik vagy másik. A felszerelések jó része olyan minőségű, hogy már a patkány se rágja meg. A csapatszállító és egyéb páncélos járművek pedig vagy beindulnak, vagy nem, de inkább nem. Barátom mesélte, hogy lógott és elkapták, de könnyen megúszta, mert csak át kellett ellenőriznie a járműparkot, de kiderült, h mégse úszta meg könnyen, mert egynek indult csak be a motorja.
2010. márc. 21. 23:46
 75/84 anonim ***** válasza:

03-20 15:49

Mert neked nőként télleg sok dolgod lenne ilyen időkben...könnyen beszélsz-.-

2010. júl. 1. 01:52
 76/84 anonim válasza:
100%

Nos az én véleményem az hogy azért nem fognak kivégezni ettől nem kell parázni, a háborútól sem mert nagyon nincs kilátásban meg legyünk őszinték azért a mi kis szuperhatalmunk nem sokat nyomna a latban szerintem egy rakétával leradíroznák az így is megtépázott szegény hazánkat. Továbbá a trianoni szerződésben hazánk haderejét is megszabták mennyi lehet és ez a törvény még érvényben van tehát nem hinném hogy pont mindenkire szükség lenne háborúban... De szerintem túl reagálod ezt a dolgot, meg már a sorkatonaság sem kötelező engem is behívtak annó aztán pont akkortájt törölték el és az orvosi vizsgálatok után vissza se kellett mennem... Másfelől egyet értek veled ha a te meglátásod szerint te egy szabad lélek vagy akit nem érdekelnek a politikai nézetek és elvek akkor mint szabad lény tiszta lelkiismerettel lehetsz nem gyávaság ez szerintem. Én sem halnék meg egy olyan országért ami lehúz folyton és semmit sem ad nekem. Mindenki a mellét veri hogy mekkora magyar aztán itt tartunk. Szégyen hogy régen mekkora múltunk volt most meg meghurcolják azt is aki kinyitja a száját de erről sokat tudnék mesélni. Lényeg szerintem ez olyan dolog ez a háború vagy nem tudom amitől ódzkodsz, hogy emiatt nem kell aggódnod.

Piscatel

2010. júl. 1. 09:40
 77/84 anonim ***** válasza:

Egyikotoknek sincs fogalma se, hogy milyen egy haboru. Es hogy milyen erzes az, hogy az a ferfi, akit szeretsz, ki tudja hol harcol epp.

En kulfoldon nottem fel, a volt parom is amerikai. Meg kozepiskolaban ismerkedtunk meg, majd 22 evesen kitalalta, hogy o beall katonanak es elmegy irakba. Kertem, konyorogtem, hogy ne tegye, mert semmi ertelme egymast oldokolni, de azt mondta, hogy neki ez kell a boldogsaghoz, szoval tamogattam. Mar abba majd' beleorultem, hogy nem hallok felole, meg egyaltalan fogalmam sincs, hogy meg el-e vagy mar halott. Sehogy sem tudtam elerni, nem jott haza akkor, mikor tervezett volt, azt hittem vege, meghalt. Teljesen osszetortem, hogy ertelmetlenul kellett meghalnia. Aztan hazaert, de toloszekbe kenyszerult, igy kell leelnie az eletet.

Aztan vegul szakitottunk, de nem emiatt.. A ferjemnek esze agaban sincs elmenni katonanak, azt mondta, hogy imadja a hazajat, de nem aldozza az eletet valamiert, amihez nincs koze.. Es igaza van.

Az egyik baratnom parja viszont nem uszta meg egy toloszekkel, o meghalt. Egy fiatal elett elveszett, egy meg "tonkrement", a semmiert. Meg rajtuk kivul tobb, mint tizezer. Szerintetek megerte?

2010. júl. 1. 11:06
 78/84 dag ***** válasza:
65%

Csak olvasom hogy itt sokaknak mekkora arca van!!

Ilyeneket irtok rá: "gyáva féreg..stb...

Azt ha oda kerülne a sor az itt hozzászólók 70%-a behúzná fülét farkát!!

2010. júl. 1. 13:31
 79/84 anonim ***** válasza:

" kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete "

igen, bátran ki merem jelenti, hogy szerintem egy gyáva hazaáruló vagy! elméletben.

gyakorlatban a többség másként viselkedik. lehet, hogy te annyira gyáva vagy, hogy a gyakorlatban is az elmélet érvényesülne.

nem szeretném, hogy háború legyen, de ha arra kerülne sor, akkor egy percig sem gondolkodnék azon, hogy mi a dolgom.

tegyük fel, hogy elmegyek a háborúba, meghalok. úgy alakul a helyzet, hogy hazánk alul marad, és leigázza mondjuk egy olyan hatalom, mint a szovjet rezsim.

bocs, de inkább elvérzek a harctéren fél óra alatt, mintsem a terror házában kínozzanak napokon keresztül, és utána adják meg a kegyelemdöfést.

méltatlan módon meghalni már csak saját magad miatt sem érdemes.

2010. júl. 1. 14:18
 80/84 anonim ***** válasza:
Ölni bűn, de háború idején a haza hív, hogy menj, és ölj. Elmondanám, elsírnám az orvosnak, hogy lelkiismereti okokból nem akarok elmenni harcolni. Talán adnának más munkát.
2010. júl. 1. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!