Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg kivégeznének ha egy...

Tényleg kivégeznének ha egy esetleges háborúban nem vonulnék be katonának?

Figyelt kérdés
beszélgettem tegnap tesóm férjével hogyha kirobbanna egy háború biztos behívnának engem is (20 leszek idén) és én mondtam hogy annyira tartok ettől az egésztől hogy inkább elbujdosnék, nem vonulnék be. és azt mondta az kicsit húzósabb vállalkozás lenne mert ha elkapnak akkor hazaárulásért kivégeznének. ez tényleg igaz, mármint ezt megcsinálnák napjainkban is vagy mire számíthatnék ilyen esetben?
2010. márc. 20. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
34%

sajnos úgy tűnik, hogy a fiatal válaszadók többsége, csak a magyar állampolgársággal járó TÖRVÉNYES JOGOK ismerője, érvényesítésének a követelője, szószólója, (lásd a szavazati jogokkal összefüggő, stb. régebbi politikai kérdésekre adott válaszokat) de, ha már a magyar állampolgári KÖTELEZETTSÉGEKRŐL van szó, ezen ismeretek hiányában szenved, illetve már nem is olyan nagy hazafi! (már nem is tartja magát, magyar állampolgárnak!?)

(ez a hozzá állás teljesen megegyezik, a becsületes, dolgozó, adózó magyar állampolgárok által, JOGOSAN megvetett, azon roma közösségbe tartozó, (ugyan csak, magyar állampolgárok) hozzá állásához, akik szerint NEKIK csak JOGAIK vannak, de nincsenek kötelezettségeik, a magyar állammal szemben)

2010. márc. 21. 11:29
 62/84 anonim ***** válasza:
58%
az ember élethez való joga igenis mindennél előrébb van! mégis ki döntötte el, hogy nekem kötelességem belerohanni a halálba egy olyan vita kedvéért, amihez semmi közöm, amit nem én akartam és ártatlan embereket öljek, akiknek szintén semmi közük az egészhez? mégis ki döntötte el, hogy a saját és a szeretteim élete nem lehet számomra előrevalóbb az értelmetlen öldöklésnél? én azt érzem kötelességemnek, hogy családanyaként igenis megvédjem, és összetartsam a családot, és édesapával együtt neveljem fel a gyermekeimet. És nem érdekel senkinek az értelmetlen háborúja... és senkinek nincs joga ártatlan emberek életéről dönteni! Aki ezt helyesnek gondolja, az nem több a közönséges gyilkosoknál, akik lemészárolnak ártatlan embereket csak úgy kedvtelésből.
2010. márc. 21. 12:24
 63/84 anonim ***** válasza:
57%
Arra még mindig nem válaszolt senki hogy saját gyerekét megöletné, kitagadná valaki ha nem menne háborúzni (amúgy én is csak magyar háborúra érettem)? De nem is kell, látom van itt néhány idegbeteg boszorkány aki simán megöletné a gyerekét.... Köszi én nem akarok gyilkos lenni. Amúgy meg mit is kaptam ettől az országtól? Kezdjük ott hogy csak félig vagyok magyar (na akkor most jöhet a gyűlölködés!!) Mindenért én és a szüleim dolgoztak meg, az állam csak nehezítette a dolgomat. Én pl hagyományőrző vagyok. Ez senkit nem érdekel, le van tojva, azt sem tudják a magyarok milyen hagyományaik vannak, a külföldiek jobban vágják hogy hány magyar kutyánk van és jobbakat tenyésztenek! Nem is ciki... De ez nem számít csak a gyilkolászás, gyűlölködés (fúúj politika, fúj cigányok fúj mindenki, másra nem vagytok képesek) ugye? Ezért tartunk itt.
2010. márc. 21. 15:05
 64/84 anonim ***** válasza:
39%

Végigolvastam a válaszokat, és....anyám, borogass.

Emberek, itt arról van szó, hogy HÁBORÚ esetén, ha Magyarország állna hadban. Nem akarja itt senki megöletni a gyerekét, férjét, apját, magát. Egyszerűen annyi, hogy ha sorozás van, mindenkinek kutyakötelessége menni, és harcolni. Te mit csinálnál? Bujdosnál? És nem hánynád el magad saját magadtól, miközben tudod, hogy a szomszéd, a volt tanárod, az unokatestvéred, XY a fronton harcol? És erre rávennéd a férjed, apád, gyereked is? Na, ez az, ami gusztustalan.

2010. márc. 21. 15:20
 65/84 anonim ***** válasza:
54%
Nem akarja lelövetni senki? Hány nőszemély visítozik itt hogy kidobná a férjét a p*csába ha az nem akarná magát lelövetni katonaként? Az ilyenek tuti feladnák a saját gyerekük ha bújkálna hogy végezzék ki mert nem akart katona lenni... -.-"
2010. márc. 21. 15:36
 66/84 anonim ***** válasza:
55%

15.36.

Mert szerinted az a normális hozzáállás, hogy ha HÁBORÚ VAN akkor elmenekülök, jajj nehogy bajom legyen? Mikor százezrek harcolnak a fronton, de el tudnád viselni, hogy a te férjed egy lyukban remegjen?

2010. márc. 21. 15:39
 67/84 anonim ***** válasza:
65%
Igen mivel én nem azért szeretem mert elmegy harcolni. Inkább legyen gyáva mint halott hős... Én ilyen vagyok, nyugodtan akarok élni, nincsenek ilyen fellengőz céljaim és egyáltalán nem boldogítana semmi azon kívül hogy nyugalomba élünk a párommal. Valakinek elég a díszlövés a temetése mellett, hát én nem az va típus vagyok. Nem igazán érdekel a politka, a háború, biztos vagyok benne hogy nem miattam robanna ki, mások hülyeségért meg nem nekem kell felelni. Főleg egy ilyen országba.
2010. márc. 21. 15:42
 68/84 anonim ***** válasza:
34%
Aha, és gondolom törvénytisztelő polgárnak is tartod magad, de az ne zavarjon, hogy állampolgári kötelezettség, amiről szó van, ahogy már leírták. Az ilyen emberek miatt, mint te, tartunk ott, ahol. Akit nem érdekel semmi, nem érdekel a politika, a közélet, gondolom szavazni se mész el, neked mindegy, csak neked jó legyen. Ostoba vagy, akivel nem lehet vitázni.
2010. márc. 21. 15:45
 69/84 anonim ***** válasza:
51%
Nem érdekel a politika. Nem megyek el szavazni mert őszintén semmit nem értek az egészből, nem ismerem a pártokat, így pedig semmi értelme. Rosszra meg inkább nem szavazok a tudatlanságom miatt... Nem is akartam vitázni, van egy véleményem és eszem ágában sincs megváltoztatni... Én szeretem itt élni, de ha máshol élek nekem az is jó. Nem vagyok elfogult hogy nekem csak ebben az országban jó. Mint mondtam nekem csak apám magyar de így is jobban érdekelnek a magyar hagyományok, hungarikumok, mint a többi magyart Ti csak gyűlölködni tudtok, a szép dolgokat nem látjátok, csak harciaskodtok, közben meg a többi szépséget lesz*rjátok. Aztán milyen jó lesz, ti mind elmtentek embert ölni, csakhogy nem lesz mit megvédeni, mert a magyar dolgokat nem becsülitek, majd elkapkodják a külföldiek, ez aztán a királyság... Ezértéltek így... Nincs bennetek egy szemernyi efogadás. Ha valaki másként gondolkozik akkor az rögtön dögöljön meg... De nem baj, ti görcsösködtök... :) Ha minden ember egyforma lenne akkor igencsak uncsi lenne a világ. Ha mindenki csak harcolna akkor nem lenne aki másra vigyáz, nem lenne kit megévdeni.
2010. márc. 21. 15:59
 70/84 anonim ***** válasza:
57%
nekem egy élő, hús vér férje van szükségem, és nem egy halottra, akivel dicsekedhetek, hogy mekkora hős volt... undorítóak vagytok....mellesleg senki nemt artja vissza azokat, akik imádják az öldöklést...ha a szomszéd örül neki, hogy gyilkolászhat, meg hősködhet, hát menjen, de ha a másik szomszéd nem akar menni, akkor ő se menjen, ennyi
2010. márc. 21. 16:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!