Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg kivégeznének ha egy...

Tényleg kivégeznének ha egy esetleges háborúban nem vonulnék be katonának?

Figyelt kérdés
beszélgettem tegnap tesóm férjével hogyha kirobbanna egy háború biztos behívnának engem is (20 leszek idén) és én mondtam hogy annyira tartok ettől az egésztől hogy inkább elbujdosnék, nem vonulnék be. és azt mondta az kicsit húzósabb vállalkozás lenne mert ha elkapnak akkor hazaárulásért kivégeznének. ez tényleg igaz, mármint ezt megcsinálnák napjainkban is vagy mire számíthatnék ilyen esetben?
2010. márc. 20. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 anonim ***** válasza:
na, az ide irkáló gyáva férgek érdemelnék meg, hogy adott esetben abban a házban tartózkodjanak, amit legelőször ér bombatámadás. mindannyian :S
2010. márc. 20. 17:10
 32/84 anonim válasza:
Én azért nagyon remélem, hogy ha olyan konfliktus robban ki, ahova be kell sorozni a népet, legalább ténylegesen az ország védelmét szolgálja, mert sajnos bőven elég a történelemből a rossz példa.
2010. márc. 20. 17:11
 33/84 anonim ***** válasza:
Csak a kötelező sorkatonai szolgálatot törölték el. Ha háború fenyegetne, visszaállítanák, hiszen a törvényeket meg lehet változtatni.
2010. márc. 20. 17:14
 34/84 anonim ***** válasza:
Ja és akkor mi lenne? Kiképeznék őket egy hét alatt vagy megbeszélnék az ellenséggel hogy "hé várjatok má egy évet mondjuk amíg ezek betanulnak itt"?
2010. márc. 20. 17:39
 35/84 anonim ***** válasza:

17:10-eshez, miért gyáva az aki nem akar meghalni a semmiért?

Te meg azt érdemelnéd meg, hogy először halj meg

2010. márc. 20. 17:43
 36/84 anonim ***** válasza:

Tisztelt hölgy hozzászólók, kommentelők!

jó ha tudják és ismerik, hogy a honvédelemi Törvény, NEM CSAK a férfiakra vonatkozik!

A polgári védelmi kötelezettség:

32. § (1) A Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgárokat polgári védelmi kötelezettség terheli.

(2) A polgári védelmi kötelezettség célja fegyveres összeütközés vagy annak veszélye és katasztrófahelyzet esetén a lakosság életének megóvása, az életben maradás feltételeinek biztosítása, valamint az állampolgárok felkészítése azok hatásának leküzdésére és a túlélés feltételeinek megteremtésére.

(3) A (2) bekezdésben meghatározottak érdekében a polgári védelmi kötelezettség férfiakra 18-55., nőkre 18-50. éves korukig terjed ki.

A honvédelmi munkakötelezettség:

33. § (1) Az Alkotmánynak megfelelően kihirdetett rendkívüli állapot esetén honvédelmi munkakötelezettség rendelhető el.

(2) A honvédelmi munkakötelezettség alapján a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárok - a férfiak 18-60., a nők 18-55. éves korukig - tartósan vagy időlegesen, képességeiknek és egészségi állapotuknak megfelelő fizikai vagy szellemi munka teljesítésére kötelezhetők.

[link]

(a link, csak címsorba másolva működik, kattintva,

Önnek nincs jogosultsága, az oldal megtekintéséhez!)

2010. márc. 20. 17:58
 37/84 anonim ***** válasza:
59%
Kevés olyan háborút láttam még, ami nem csupán 2-3 ember, vagy cég érdekét képviseli. A háború az csupán hatalommániás emberek sportja. Minden háborút el lehetett volna kerülni egy jól irányzott lövéssel jó időben, csak ugye abban nincs üzlet.
2010. márc. 20. 19:46
 38/84 anonim ***** válasza:
69%
remélem, azok a nők, akik gyáva féregnek titulálják a kérdezőt, vagy elválnának a féjüktől egy ilyen helyzetben, amiért nem vonulnak be, az elsők között lesznek, akik elvesztik a férfi családtagjaikat egy értelmetlen háborúban! én annál jobban szeretem a párom, édesapám és a leendő fiamat is, hogy háborúba küldjem....én lennék az első, aki elbújtatja őket valami más orszgában inkább...dögöljenek azok a háborúban, akik háborúzni akartak, ne az ártatlan embereket szakítsák el a családjuktól!
2010. márc. 20. 20:34
 39/84 anonim ***** válasza:
51%

tudod ahhoz elég sok embernek kell háborúzni, hogy az ilyen "pacifista" gyáva emberek és családjuk sz@ros seggét megvédje.

aki elválna, ha kiderülne, hogy a férje egy utolsó hazaáruló..

2010. márc. 20. 21:04
 40/84 anonim ***** válasza:
26%

20.34-nek

Imádom az apukám, és belehalnék a fájdalomba, ha egy esetleges háborúban elveszíteném. Viszont, ha nem menne, hanem elmenekülne, akkor megvetném... A férjjel kapcsolatban meg: olyan férfiba nem tudnék beleszeretni, akivel kapcsolatban felmerül a gondolat, hogy elbújna, mint egy patkány.

2010. márc. 20. 21:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!