Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg kivégeznének ha egy...

Tényleg kivégeznének ha egy esetleges háborúban nem vonulnék be katonának?

Figyelt kérdés
beszélgettem tegnap tesóm férjével hogyha kirobbanna egy háború biztos behívnának engem is (20 leszek idén) és én mondtam hogy annyira tartok ettől az egésztől hogy inkább elbujdosnék, nem vonulnék be. és azt mondta az kicsit húzósabb vállalkozás lenne mert ha elkapnak akkor hazaárulásért kivégeznének. ez tényleg igaz, mármint ezt megcsinálnák napjainkban is vagy mire számíthatnék ilyen esetben?
2010. márc. 20. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/84 A kérdező kommentje:
csak azért is mert ugye Mo.-gon eltörölték a halálbüntetést de nemtom...lecsuknának? végülis bizonyos oldalról még lehet a börtön is jobb mint egy esetleges frontvonalon kockáztatni az életem és idegileg kikészülni...
2010. márc. 20. 15:42
 2/84 anonim ***** válasza:

háborús időkben más törvények vonatkoznak a HAZAÁRULÓKRA mint békeidőben. szóval valószínűleg sok jóra nem számíthatnál...

egyébként egy gyáva féreg vagy.

28/N

2010. márc. 20. 15:49
 3/84 A kérdező kommentje:
köszi..tudod csak mert eyesek úgy látják hogy megoldás halomra lövöldözni egymást én még szívesen menteném a bőröm a saját érdekemben...mondjuk tudom saját hozzáállásom de nyilván így sokkal egyszerűbb lenne
2010. márc. 20. 15:51
 4/84 A kérdező kommentje:
jah és amit kifelejtettem, inkább lennék gyáva féreg mint halott féreg:)
2010. márc. 20. 15:52
 5/84 anonim ***** válasza:
Az életed a hazádért kockáztatnád nem gondolod? A haza csak addig jó amíg ad, kötelességed vele szemben nincs? 40 éves korig kötelesség. És hadiállapotban más törvények lépnek életbe.A családodat se védenéd meg?
2010. márc. 20. 15:52
 6/84 anonim ***** válasza:

Vagy haza árulásért nyirnak ki

vagy az ellenség

mindkettő szivás

2010. márc. 20. 15:55
 7/84 A kérdező kommentje:
de, ha úgy adódna természetesen megvédeném...de tudom hogy egy emberként, méghozzá gyenge emberként nem állnám meg a helyem hadiállapotban
2010. márc. 20. 15:55
 8/84 anonim ***** válasza:
elég érdekes a hozzááállásod, lányok díjazzák? mert pl. az én férjem katonatiszt volt németországban, mikor a lányunk született, akkor szerelt le, és választott polgári foglalkozást. de ha a hazája háborúban állna, és nem vonulna be, sőt, bujkálna, asszem beadnám a válópert.
2010. márc. 20. 15:56
 9/84 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy a saját honfitársaid végeznek-e ki azért, mert félted a bőrödet, vagy az ellenség lő téged is halomra?

Mondjuk számomra nem lenne mindegy, mert előbbi esetben azért halok meg, mert egy gyáva féreg vagyok, az utóbbiban pedig a hazámért.

2010. márc. 20. 15:59
 10/84 anonim ***** válasza:
Akinek nem kéne bevonulni, az könnyen papol... Ha kéne, biztos bevonulnék, de nem az országért. Ti tényleg meghalnátok ezért a szemétdombért?
2010. márc. 20. 16:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!