Tényleg kivégeznének ha egy esetleges háborúban nem
vonulnék be katonának?
21/84 A kérdező kommentje:
tudom én jól hogy mi vagyunk a szálka a többiek szemében és elítélitek a hozzáálást de higgyétek el hogy nem mindenki állja meg a helyét a háborúban! én is büszke vagyok a hazámra, sosem tagadnám le hogy magyar vagyok de embert ölni, és tudatában lenni hogy én is bármikor meghalhatok, a sok stresszt nem mindenki tudja elviselni! akkor azokkal mi legyen? dögöjenek meg? na ne...ne legyen már olyan nagy bűn ha nem akarok a halálba menni csakmert annyira védeni akarom az országom...köszönöm hogy más is leírta a véleményét, akinek szimpatikusabb az én hozzáállásom. meg aztán igen, lehet megondolná magát néhány ember mikor "éles" helyzetbe kerül. így hogy tudom magamról hogy nem bírom a folyamatos lelki nyomást (tudom rosszul fejezem ki de értitek) ami ott menne és fizikálisan sem vagyok erős, feleslegesen meghalni vagy leépülni nem lenne kedvem háborúba menni. de így is magyar lennék, csak épp féregnek tartanának mert nem gondolnak bele...akik szaladnak ha meg kell védeni a hazájuk. akik feláldozzák magukat a hazáért...nekem fontos az életem, lehet túl önző vagyok. csak egy kicsit gondoljatok bele más hozzáállásába.
22/84 A kérdező kommentje:
és köszi a válaszokat mindenkinek
1634-essel értek egyet. Elvileg demokratikus országban élünk, nehogy már kötelező legyen már elmenni meghalni, mert sok b*romnak háborúzni van kedve. Miattuk mi, közemberek haljunk meg, míg ők otthon a bársony székben röhögnek rajtunk és lógatják a lábukat.
Régebben a királyok is ott voltak a háborúban, de most tudod ki menne a vezetők közül harcolni. Így meg velünk kib*szás...
A kérdezőhöz: Sajnos nem tudom, de ha ez a helyzet én is inkább bujdosnék, biztos nem mennék háborúba.
2010. márc. 20. 16:40
Azt hiszem, nem az én dolgom megítélni az életösztön versus hazaszeretet ideális arányait, viszont úgy gondolom, az ország legújabb kori történelmét áttekintve többen versenyezhetnének a hazaáruló titulusért. Olyanok, akiknek nem az életük forgott kockán, csupán a nagyvilági élet és a hatalom miatt dobták oda az országot idegen érdekeknek, jóval több kárt okozva, mintha egy ember nem vonulna hadba. Másrészt én szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy a hadsereg tényleg a Hazát védené-e. A Don kanyarnak mi értelme volt? Miért gondoljátok, hogy a mai háborúk "mások"? Ha valóban a haza védelméről lenne szó, én is bevonulnék, pedig nő vagyok, de egyesek profit- és hataloméhsége miatt nem keseríteném sem a magam, sem a családom életét.
2010. márc. 20. 16:41
Inkább tartsanak hazaáruló gyáva féregnek és inkább a börtön, mint hülye f*szok miatt meghalni akik jó kedvükben háborút indítottak vagy mentek bele...
2010. márc. 20. 16:44
BTK:
A szolgálat megtagadása
347. § Aki a katonai szolgálat teljesítését megtagadja, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel, h á b o r ú i d e j é n,
tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó, szabadságvesztéssel büntetendő.
2010. márc. 20. 16:45
Amúgyis ma már nincs kötelező katonaság nem? Akkor mit csinálnak? Behívják a Jóskát aki egész életében pl egyetemen tanult, nyelveket, és van egy állása az irodában... Mit kezdenek vele? Kiképzik miközben az ellenség lövi őket vagy csak beállítják előre pajzsnak? Ez az egész olyan logikátlan...
2010. márc. 20. 16:48
28/84 anonim válasza:
Háború nem tör ki olyan hirtelen, erre fel lehet készülni és háború idején valami gyorsított kiképzést adnak hogy tudjál lőni!
2010. márc. 20. 16:54
"Amúgyis ma már nincs kötelező katonaság nem?"
ma 16:48
Ha vetted volna a fáradságot, és belenéztél volna a Törvénybe, akkor nem írtad volna ezt a kommentet...
[link]
[link]
II. Fejezet
5. § A honvédelmi kötelezettségek rendszere
6. § A hadkötelezettség
20. § A szolgálati kötelezettség
32. § A polgári védelmi kötelezettség
33. § A honvédelmi munkakötelezettség
2010. márc. 20. 17:01
Te megtanultál volna értelmezni. Azt mondtam nincs a fiúknak kötelező katonaság mint régen volt, amikor minden fiú elment egy időre katonának (bocs nem tudom pontosabban mert nem nagyon érdekel és nem vagyok szakértő). Így az sem tudnák mi kell csinálni egy igazi hábrú esetén!
2010. márc. 20. 17:10
Kapcsolódó kérdések: