Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg kivégeznének ha egy...

Tényleg kivégeznének ha egy esetleges háborúban nem vonulnék be katonának?

Figyelt kérdés
beszélgettem tegnap tesóm férjével hogyha kirobbanna egy háború biztos behívnának engem is (20 leszek idén) és én mondtam hogy annyira tartok ettől az egésztől hogy inkább elbujdosnék, nem vonulnék be. és azt mondta az kicsit húzósabb vállalkozás lenne mert ha elkapnak akkor hazaárulásért kivégeznének. ez tényleg igaz, mármint ezt megcsinálnák napjainkban is vagy mire számíthatnék ilyen esetben?
2010. márc. 20. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 anonim ***** válasza:

"Ti tényleg meghalnátok ezért a szemétdombért"

Te mit keresel itt?

2010. márc. 20. 16:08
 12/84 anonim ***** válasza:

Én meghalnék érte

úgyse szeretek élni

2010. márc. 20. 16:09
 13/84 anonim ***** válasza:
Igen meg hallnék érte. Mert ez a hazám.
2010. márc. 20. 16:10
 14/84 anonim ***** válasza:
első vagyok, és én is. mert a hazám. pedig nő vagyok. Te meg szégyelld magad...
2010. márc. 20. 16:11
 15/84 anonim ***** válasza:

Én nőként önként jelentkeznék a hadseregbe.

Te meg...egy senki vagy.

2010. márc. 20. 16:21
 16/84 anonim ***** válasza:
Én nem ölnék embert, és azt sem akarom, hogy más ezt tegye velem. (ja, nő vagyok) Vagy a fiammal. Vagy a férjemmel. Nekem szimpatikusabb a kérdező hozzáállása, mint azoké, akik mennének gyilkolászni.
2010. márc. 20. 16:23
 17/84 anonim ***** válasza:

16:23-as, Téged meg a kérdezőt az Isten is egymásnak teremtett...azon nem gondolkoztok el néha, hogy ha az őseitek is így gondolkoztak volna, akkor Ti meg sem születtek? ha a dédszüleink így gondolkoztak volna, akkor a románok sopronnál állnak meg...hmmm? és háborúban nem csak a katonák halnak meg, ezt is elfelejtik sokan...

első voltam...

2010. márc. 20. 16:28
 18/84 anonim ***** válasza:

Én lány vagyok és k*rvára nem érdekel hogy egy fiúnak az-e minden vágya hogy megvédje a hazáját. Sőt, én boldog életed akarok magamnak. Milyen szép is lenne ha otthon ülnék egyedül míg a férjem katonáskodna és hónaponta egyszer látnám, aztán meg sírhatnék a temetésén mert egy agyalágyult kivégezte és nem nagyon boldogítana hogy hős volt... Ez egy igazi szép élet lenne, mi? -.-' Különben is (ha férfi lennék) engem senki ne kényszerítsen olyanra amit nem akarok, nem miattam robban ki háború hanem a sok hülye vezető miatt, lőjék őket halomra, én csak nyugodtan akarok élni.

Szerintem azért nem kell gyűlölni valakit mert nem az a mániákus hazaimádó. Szegény válaszolók, sz*r életetek lehet ha mindenkit gyűlöltök aki nem úgy gondol valamit ahogy ti...

2010. márc. 20. 16:34
 19/84 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Szerintem azért még nem sz*r ember valaki mert nem bírja egy másik ember életét elvenni (még ha az ellene is van) Könnyű a nőknek jártatni a száját, nem ők rokkannának bele, ők csak élveznék hogy milyen hős férjük van...
2010. márc. 20. 16:37
 20/84 anonim ***** válasza:

BTK.

[link]

XIX. fejezet

A honvédelmi kötelezettség elleni bűncselekmények

(333/A. § - 342. §)

------------------------

2004. évi CV. törvény

a honvédelemről és a Magyar Honvédségről

(Jelenlegi, 2010. ápr. 01-ig érvényes állapot)

II. Fejezet

5. § A honvédelmi kötelezettségek rendszere

6. § A hadkötelezettség

20. § A szolgálati kötelezettség

32. § A polgári védelmi kötelezettség

33. § A honvédelmi munkakötelezettség

[link]

[link]

2010. márc. 20. 16:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!