Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg kivégeznének ha egy...

Tényleg kivégeznének ha egy esetleges háborúban nem vonulnék be katonának?

Figyelt kérdés
beszélgettem tegnap tesóm férjével hogyha kirobbanna egy háború biztos behívnának engem is (20 leszek idén) és én mondtam hogy annyira tartok ettől az egésztől hogy inkább elbujdosnék, nem vonulnék be. és azt mondta az kicsit húzósabb vállalkozás lenne mert ha elkapnak akkor hazaárulásért kivégeznének. ez tényleg igaz, mármint ezt megcsinálnák napjainkban is vagy mire számíthatnék ilyen esetben?
2010. márc. 20. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
56%

21:37

Te egy hülye vagy. Azért kiutálsz valakit a családból, mert nem löveti le magát valami hülye f@szkalapnak? Menj b@szdmeg háborúzni és dögölj meg a semmiért! Baromi könnyen patkányozol le másokat.

2010. márc. 20. 22:43
 42/84 anonim ***** válasza:
92%

A mai fiatalok könnyen beszélnek hazafiasságról,háborúról,forradalomról,mert fogalmuk sincs arról,hogy az milyen! Én átéltem mindkettőt,és nem kívánom mégegyszer senkinek,hogy átkelljen élnie.Nem csak azh szenvedett,aki harcolt,hanem itthon a családjuk is.

A háború idején megkapták a behívót,és menni kellett oda,ahova vezényelték őket,A legtöbbje nem örült,hogy megvédheti a hazát.Ez különben is csak a politikusok szólama volt.Ha nem vonult be,vagy esetleg később haza akart szökni,és elkapták,főbe lőtték.Háborúban ugyanis más törvények uralkodnak.Akkor statáriális biróság ítélkezik,különösebb időhúzás nélkül.

A kérdezőt nem ítélem el,de adott esetben ő sem tudna megszabadulni a bevonulástól.

2010. márc. 20. 22:43
 43/84 anonim ***** válasza:
61%

A válasz megírásának időpontja: ma 21:37

Ha emiatt elhagynád eléggé szemét vagy

menj ki irakba

2010. márc. 20. 22:50
 44/84 anonim ***** válasza:
87%

Azért sokan elfelejtik, hogy egy háborúban milyen állapotok vannak.

Már az első héten nem lenne meg a közművek, vasutak, utak, gyárak jelentős része, mert szétbombáznák őket.

Munkahelyek se lennének, mivel nincs infrastruktúra (áram, a nyersanyagok se tudnak eljutni a gyárakba). Ami gyár megmaradna, az átállna hadi termelésre. És természetesen élelemhiány lenne, jönne újra a jegyrendszer.

És ha ehhez még hozzávesszük, hogy idegen katonák indulnak meg az országba, akik kifosztanak mindent és rosszabb esetben még erőszakolnak is, akkor az embernek csak kevés választása van:

1. Elbujdosik, és vagy éhen hal, vagy lelövik, amikor szembetalálkozik egy ellenséges csapattal.

2. Nem csinál semmit, marad otthon, és reménykedik, hogy nem bombázzák le a házát, és a megszállók se fogják kiirtani őt és a családját. És itt is gond lenne az élelemhiány.

3. Bevonul. Jobb esetben "háttér munkát" osztanak rá (pl. sofőr, gyári dolgozó), rosszabb esetben küldik a frontra.

Egyik lehetőség sem egy életbiztosítás, de általában az emberek be szoktak vonulni maguktól, ha már a közvetlen környezetüket kell megvédeni (otthon, család, stb.).

De Magyarország kis ország, a legvalószínűbb forgatókönyv az, mint ami a németekkel és később a szovjetekkel történt. Bejönnek mint a villám, átveszik az irányítást, és valaki vagy engedelmeskedik nekik (azaz kimegy a frontra, beszolgáltat stb.) vagy lelövik...

2010. márc. 20. 22:52
 45/84 anonim ***** válasza:
10%
"Ha emiatt elhagynád eléggé szemét vagy" nem mindenki bukik az árulókra. az én nagyapám sem jókedvéből vonult be, harcolt a keleti fronton és esett hadifogságba. de nem bujkált, mint egy féreg. ő sem, és a testvérei sem. aki így tesz háborús helyzetben, az a szememben kb. azzal egyenértékű, mint aki egy autóbalesetnél nem áll meg a sérülteken segíteni. elmulasztja a segítségnyújtást. erkölcsi 0. és nemcsak az én szememben, hanem itt európában, illetve a zsidó-keresztény kultúrkörben mindnehol.
2010. márc. 20. 22:54
 46/84 anonim ***** válasza:
76%
undorító, hogy valakinek azért kell elvesztenie a családját, mert néhány kcsög a bársonyszékben mereszti a seggét és élő emberekkel sakkozozva akar eldönteni valamit... aki ezt helyesli, az meg is érdemli,hogy özvegy vagy árva maradjon...nem ők a gyávák, hanem ti vagytok szívtelen szadisták
2010. márc. 20. 23:07
 47/84 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem mész te lelövetni magad ha olyan nagy a szád? Nőknek is szabad! Nem mindenki bírja ám hogy gyilkos lesz belőle. Ha pl a gyereked is ezt gondolja akkor kitagadod? Vagy lelöveted? Undorító elmebeteg vagy.
2010. márc. 20. 23:07
 48/84 anonim ***** válasza:
74%

JA

menj ki irakba és amikor szétlövik a lábad

és hangosan orditasz

majd átgondolod hogy miket írsz

2010. márc. 20. 23:10
 49/84 anonim ***** válasza:
37%
nem tudom, honnan veszitek, hogy háború esetén a hátország életbiztosítás...drezda egyes kerületeiben mindenki meghalt, pedig ott egy katona sem volt...gondolkozzatok már...különben az ilyen frontlógósok közül kerültek ki a II. vh. alatt a nyilasok. azok értek rá embereket a dunába lődösni, mert a tisztességes harcképes férfiak a fronton harcoltak...szóval az olyanok közül, mint Ti...aki inkább bármit megtesz, az anyját megb@szná, csak az ő tyúkszaros élete nehogy veszélybe kerüljön.
2010. márc. 20. 23:13
 50/84 anonim ***** válasza:
63%

Én is oda próbáltam fentebb kilyukadni, mint a 23:13-as:

Az hogy (honvédő) háború esetén valaki bevonul vagy sem, nem sokat változtat a túlélési esélyein. Sőt, vannak háborúk, ahol több civil hal meg, mint katona...

És Irakot ebbe nem kell belekeverni, mert aki odamegy, azt NEM kényszerítik, és tisztában van a következményekkel.

2010. márc. 20. 23:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!