Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg kivégeznének ha egy...

Tényleg kivégeznének ha egy esetleges háborúban nem vonulnék be katonának?

Figyelt kérdés
beszélgettem tegnap tesóm férjével hogyha kirobbanna egy háború biztos behívnának engem is (20 leszek idén) és én mondtam hogy annyira tartok ettől az egésztől hogy inkább elbujdosnék, nem vonulnék be. és azt mondta az kicsit húzósabb vállalkozás lenne mert ha elkapnak akkor hazaárulásért kivégeznének. ez tényleg igaz, mármint ezt megcsinálnák napjainkban is vagy mire számíthatnék ilyen esetben?
2010. márc. 20. 15:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
50%
hát ezaz...és azért írtam drezdát, mert kapcsolódik hozzá egy családi történet. a férjem nagypapája végigharcolta a világháborút, végig a fél szovjetunión, sztálingrádi ostromostul, visszavonulásostul, és komolyabban meg sem sérült. végül aztán már a háború legvégén amerikai fogságba esett, a háború végén hazaengedték, és boldogan élt családja körében 82 éves koráig (tavaly temettük szegényt). volt egy hasonló mentalitású unokatestvére, mint a kérdező, aki győzött bujkálni itt-ott rokonoknál, hogy nehogy behívják. még hitler pártjába is belépett, besúgóskodott, hogy elkerülje a katonai szolgálatot. egy ideig így sikerült is, aztán megunták, ha jó párttag, ha nem, be kell vonulni, na akkor összeállt egy párral a többi frontlógós közül, és együtt bujkáltak. na, ő drezda bombázásánál halt meg a hasonszőrű barátaival együtt, akikkel éppen akkor ott voltak (hamburgiak voltak egyébként)...erre apósom mindig azt mondta, hogy akárhogy is, de Istennek van humorérzéke...
2010. márc. 20. 23:51
 52/84 anonim ***** válasza:
57%
Arra nem válaszoltál, hogy miért nem mész te hősködni? És hogy a saját gyereked is gyűlölnéd ha nem lenne katona amikor akarják, lelövetnéd ha nem vonul be, elhagynád? Nem mellébeszélni kell meg történeteket mesélni (amikből semmit nem lehet levonni mert csak két emberről szólnak)! Nem mindenki olyan gátlástalan hogy a gyilkolást támogassa! Nekem nem ettől lesz egy pasi jó...
2010. márc. 21. 00:50
 53/84 anonim ***** válasza:
15%

azért nem megyek, mert a hazám pillanatnyilag nem áll háborúban. az iraki meg afganisztáni témával ne gyere, ezzel kapcsolatban nem tudok róla, hogy általános mozgósítás lenne :P de javíts ki, ha lemaradtam valamiről...

egyébként a honvédelmi kötelességet az alkotmány rögzíti. pont az olyanok miatt kellett beleemelni, akiknek ez nem evidens...

2010. márc. 21. 08:22
 54/84 anonim ***** válasza:
31%

Ti komolyan ennyire nem értitek?

Az áruló patkányokat elítélőket miért külditek Irakba??? A kérdés arra irányul, hogy ha MAGYARORSZÁG állna hadban, akkor mi lenne. Mi köze van az irakos dolognak ehhez?

Az iraki háborút elítélem egyébként, hogy ott haljanak meg (vagy kockáztassák az életünket) a mi katonáink, egy olyan ügyért, amihez semmi közünk.

2010. márc. 21. 09:31
 55/84 anonim ***** válasza:
53%
áruló patkány nektek a jó kva anyátok, remélem, agyonlövik az egész kibszott családotokat na majd aztán büszke lehetsz szadista krva
2010. márc. 21. 09:35
 56/84 anonim ***** válasza:
6%
nézd már, milyen aggresszív pacifisták vannak itt :P:) vááá :D:D:D
2010. márc. 21. 10:15
 57/84 anonim ***** válasza:
76%
én vagyok agresszív, mikor más agyonlövetné a saját családját?
2010. márc. 21. 10:23
 58/84 anonim ***** válasza:
41%

Bevonulnék,és tisztességgel szolgálnám a hazámat.Ha tőle megkapok mindent,akkor én is hadd adjak neki valamit.A Sok hülye pacifista biztos nem volt háborúban,és most itt rikácsol hogy bújtatná.Nem tudjátok ti milyen az!Nem fogod csak úgy elbújtatni a pincédben ha jön a sereg.Úgy lőnének titeket agyon ahogy vagytok.Sok hülye pacifista.Majd azt gondolod,ha pl. Támadna oroszország.Te hova akarsz kimenekülni?Mire eljutnál/Mivel ugye a teljes infrastruktúra le lenne rombolva,az utcát katonák járnák,nem tartana sokáig lerohanni magyarországot/ addigra éhenhalnátok/szomjanhalnátok/agyonlőnének a katonák hazaárulásért.Mivel magyarországon mindeen felnőtt embert be kell sorozni,ezért könnyen kiderülne hogy ti nem vagytok katonák->Hadibíróság->Kivégzés.

Inkább halok meg bátor hősként,mint egy gyáva bujdosó patkányként aki csak élősködik a nemzeten,de semmit nem tesz cserébe.

2010. márc. 21. 10:39
 59/84 anonim ***** válasza:
73%
Ha háború lenne, nem hiszem, hogy én akarnék háborúzni. Nem én dönteném el, hogy legyen-e vagy se. Akkor nekem miért kéne odamenni? Háborúzzanak azok, akik kitalálták, hogy gyilkolászni akarnak, de ártaltan embereket ne keverjenek bele.
2010. márc. 21. 10:44
 60/84 anonim ***** válasza:
38%

utolsónak: a középkori háborúk tagadhatatlan varázsa abban rejlett, hogy időnként azok is meghaltak benne, akik kirobbantották :)

ez azonban senkit nem mentesít a gyávaság és a hazaárulás alól. főleg erkölcsileg nem. és ha úgy tennék fel a kérdést, hogy kit küldenél MAGAD HELYETT a barátaid és rokonaid közül? hm? naugye, hogy nem egyszerű...

2010. márc. 21. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!