Olyan boldog vagyok, hogy nem vagyok házas és nincs gyerekem, van még ezzel valaki itt?
" ha valaki kiegyensúlyozott, élvezi az életet és nincs feltétlenül szüksége ehhez gyerekre vagy férjre"
Nagyon jo ha valaki ezzel igy van, csakhogy ez nem te vagy.
Te ugyanis azt allitod hogy nagyon boldog vagy hogy nincs gyereked es nem vagy hazas.
Erted mar? Azert vagy boldog MERT nincs gyereked es ferjed. Tudatalatt is ugy fogalmazol, hogy lejojjon a szembenallas, a gorcsos igyekezet, amivel megprobalod boldognak alcazni magad. A boldogsagod okanak a gyereked hianyat nevezted meg.
Semmi baj nem lenne azzal ha azt irtad volna: boldog es teljes eletet elek, fuggetlenul attol hogy van-e gyerekem vagy nincs. de amit te irtal, az nem ez. ezert is egyertelmu a kompenzalasod.
Semmi durva es eroszakos nincs abban hogy szembesitelek sajat magaddal. Az igazsag kimondasa onmagaban sem durva, sem eroszakos. Legfeljebb bant teged, hogy valaki atlatott rajtad, es ezt te durvasagnak ered meg, pedig koze nincs hozza.
"Nem tudok másként fogalmazni, ha egyszerûen az ismerôseimre nézek és hatalmas megkönnyebbülést érzek"
? tehát megveted az embereket, utálod és sz^rsz rájuk ez megkönnyebbülés - na ja ha sz^rsz egy nagy kupacot az is megkönnyebbülés
A boldogságot még csak nem is súrolja a téma.
Épp ellenkezőleg: rettenetesen boldogtalannak látszol,heherészve álcázod, és még csak remény sincs hogy felfogd, hogy miért.
Nezd utolso em is hasonlokepen velekedek mint a kerdezo:
Ha nem tudom jol csinalni nem fogok bele arra ott a parlament.
Es az "elni es elni hagyni" elvet valom.
Azt tudom tanacsolni hogy te is probald alkalmazni ezt az elvet az eletedben es ne akard meglatasodat rakenyszeriteni a masikra, mert ez vallasi monopolium:)
Ha neki ez a boldogsag mintahogy nekem is nem azt jelenti hogy nem latja jol a helyzetet...
Tudod a boldogsagot tobbfelekeppen is lehet latni:
Egy olah sovinisztanak az a boldogsag hogy az Usa tamogatja oket a magyarokkal szembe es nem erti miert nem boldog ettol a magyar vagy miert nem valik boldogan romanna....
Uyanez a helyzet veled is, Neked mast jelent a boldogsag es azt hiszed az abszolut ervenyu de tevedsz.
A kedezo sem akart senkit meggyozni csak hasonlo gondolkodasu egyenekre volt kivancsi.
Megértelek. Az a legfontosabb, hogy az ember érezze jól magát a bőrében, és azt tegye amit igazán élvez.
Én sem értettem 30 évesen, hogy miért pánikol azon az egész családom, hogy én szingli vagyok. Amikor én olyan klassz és kiegyensúlyozott életet éltem akkor. A hobbim és a munkám kitöltötte az életemet. Épp gyógyulgattam egy szakítás után, és kezdtem észrevenni hogy szép az élet. Apám meg folyton amiatt rinyált, hogy én soha nem fogok unokákat szülni neki.
(Mondom is majd a lányomnak, hogy tapassza be jó erősen a számat, ha vénségemre olyanokkal találom őt nyaggatni mint annó az apám.)
Mindennek megvan a maga ideje.
Élvezd az életet, és élj ahogy neked jó!
Utolsó, vedd elő a gimis biológia könyved és tanulmányozd egy kicsit. A petesejtek nem fonnyadnak el sem 36 éves korra, sem semmikorra.
Közel 300 ezer petesejttel születünk,ez a készlet merül ki a negyvenes éveinkre.
Amúgy meg kikérem magamnak a megállapításod, a lányomat 38 évesen szültem, cseppet sem degenerált, sem sorvadt (veled ellentétben). Kicsit olvasgass utána a témának és ne írogass hülyeségeket, mert másokat irritál és sért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!