Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Olyan boldog vagyok, hogy nem...

Olyan boldog vagyok, hogy nem vagyok házas és nincs gyerekem, van még ezzel valaki itt?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok. Az ismeretségi körömben elindult a házasodási és gyerekvállalási láz. Mindannyian szinte reszketnek, hogy ne 3-assal kezdôdjön az életkoruk, mire ezek meglesznek. Én meg csak élvezem, hogy minderre még adtam magamnak laza nyolc évet, és ha nem jön össze az sem érdekel:)

2015. febr. 4. 07:51
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
59%
Azt írod, már csak egy kiscicát szeretnél. Vagyis gyerek vállalására még nem vagy kész, de azért hiányzik valaki/valami, akit babusgatni lehet. A kiscica megnő!
2015. febr. 4. 09:12
 12/52 anonim ***** válasza:
65%

Nagyon elegáns és pökhendi dolog ,amit az eredeti kérdésfeltevő felvetett,de én csak egyetlen dologgal egészíteném ki ezt a kérdést.

Egy kis számolás :

Ha 35 évesen lesz gyereked ,hány éves leszel,amikor befejezi az általános iskolát ? Hány éves ,amikor befejezi a középiskolát ? Nem folytatom.

Legjobb esetben kb.60 éves leszel,amikor elkezdi a saját életét,amikor pénzt fog keresni.Mondom ,ideális esetben !

Én most 52 vagyok ,a fenti állapot 49 éves koromban állt elő,a gyermekünk 3 éve önálló kereső !Nagyon nem szeretném,ha még legalább 10 évig kellene pesztonkáznunk.Nem vagyunk már annyira energikusak,mint korábban,agyilag is fárad az ember,had ne soroljam.Nem tudsz olyan szinten ellátni gyereke(ke)t 40 fölött,mint a huszas éveidben.Ezek tények,ez nem társadalmi elvárás,egyszerű biológia.Gondolkodjatok el ezen .

És még egy ,akár tudomásul veszed ,akár nem ,egy nőnek megvan az a kora ,amíg biztonsággal ,egészséges gyereket tud szülni.Hiába olyan fejlett az orvostudomány,nem véletlenül születik a mai világban olyan sok beteg gyerek.

2015. febr. 4. 09:15
 13/52 Andizsuzsi ***** válasza:
81%
Vannak nők, akikben sosem ébred fel az anyai ösztön. Ők jobb is, ha nem vállalnak gyereket. De azért a természet rendje mégiscsak az, hogy a szaporodási ösztön előbb-utóbb előtör, különben kihalnánk. Az pedig teljesen természetes, hogy ha az ember gyereket akar, akkor akkor akarja, amikor biológiailag a csúcson van egy terhesség kihordásához. Vagyis kérdező, az ismeretségi körödben teljesen természetesen viselkednek a nők. Te egy kicsit más vagy.
2015. febr. 4. 09:17
 14/52 anonim ***** válasza:
76%
Nézz mélyen magadba! Miért nem akarsz házasodni? Mostanában sokan hivatkoznak erre, hogy „az csak egy papír”. De ez csak kifogás. A kérdés: Bízol-e eléggé a párodban? Vagy egyáltalán nem is hiszel a hosszú távú bizalomban, és hűségben? Ha valaki sokat csalódott, érthető hogy nem házasságpárti, de ne csapjuk be magunkat és egymást.
2015. febr. 4. 09:42
 15/52 anonim ***** válasza:
86%
nem altalanositas, draga, hanem tapasztalat. Lattam mar jopar ilyen "kicsattanok a boldogsagtol, es ezt mindenkinek el is mondom" lufit csunyan kipukkanni.
2015. febr. 4. 09:45
 16/52 anonim ***** válasza:
86%
Az ösztön így 28 évesen még bennem sem ébredt fel viszont az előzőeket még azzal egészíteném ki, hogy ilyenkor a társ sem mindegy. Mert ugyan lehet, hogy jól megvan két ember és nagyon nagy a boldogság, jó társak, de a gyerekvállalási kedv nem jön. Aztán hirtelen jön valaki akinél érzi az ember, hogy igen, ő az akinek szülnék egy gyereket, mert az ösztöneim azt diktálják, hogy ő az akire rábíznék egy új életet, vállalnám a házasságot, kell az a papír, kell az a biztonság, amit ő ad...
2015. febr. 4. 09:45
 17/52 A kérdező kommentje:
Ú, de durva válaszok érkeztek ajjajj :S. A macskát nem értem, hogy mennyire mutatja, hogy érett vagyok-e egy gyerekre vagy sem.. A párom meg kutyát szeretne, és akkor mi van?:D Ez olyan 'belebeszélôs' szagú, mindenféleképpen meg akarod magyarázni, hogy lelki beteg vagyok, boldogtalan meg éretlen, mert ezzel a fajta felfogással nem tudsz mit kezdeni. Amûgy meg, ha 48-50 vagy ötvenvalahány éves leszek, mire 18 lesz, azzal mi a gond? A gyerekkornak akkor már vége. Tehát fel lett nevelve. A szeretet a fontos, meg az anyagi biztonság. Nem mellesleg örökbe is fogadhatok akárhány éves gyereket és akkor jót is tettem a világgal, mert felnevelem és vigyázok más elhagyott gyerekére, na ez az ami elôtt meghajlok.
2015. febr. 4. 09:58
 18/52 anonim ***** válasza:
62%
Én direkt 30 utánra terveztem mindezt, és úgy is lett! :) Igaz, hásasságkötéskor 28 voltam épp, de a gyerek 33 éves korunkban "jött" (tudadosan, tervezve), és nocsak, semmiről sem maradtunk le. Élveztük az életet addig is, utazgattunk, és csináltuk a cégünket. Most is ugyanígy tennék.
2015. febr. 4. 10:34
 19/52 anonim ***** válasza:
81%

most a kommentjeid után azt az abszurd, rohadt negatív, (hogy lehet valaminek a hiányától "olyan, de olyan boldognak lenni") kijelentésed, miszerint

"Olyan boldog vagyok,... hogy nincs gyerekem"

jobban meg lehet érteni.

Tehát fosol a szüléstől.. ennyiről van szó. :D

2015. febr. 4. 10:48
 20/52 A kérdező kommentje:
Hát ezt jól megaszontad,19-es :D Már leírtam az érveimet. A "fosás a szüléstôl" nem volt közöttük.
2015. febr. 4. 10:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!