Nem szomorú, hogy elkapták Farkas Pétert?
Az én válaszom kapásból, hogy DE IGEN, de kíváncsi vagyok másokéra is. Azért megálljon már a menet, olimikon, inkább erre legyenek büszkék, ráadásul titkosszolgálati módszerekkel sikerült, és mivel tartotta ügyvédjével a kpacsolatot, erősen megkérdőjelezhető, hogy nem pont ezt az internet-kapcsolatot nyomozták-e vissza, azaz akkor nem felhasználható ez a nyom, és még mindennek ellenére szerintem az eltelt idő alatt bizonyította, hogy nem veszélyes a társadalomra, azaz miért is a büntetés akkor? Mintha értelmetlen lenne kicsit.
Vagy csak mi gondoljuk így páran ....
Én azt bírom, hogy amikor valakivel nem értenek egyet, akkor a megsértődött fél elkezdi szidni Magyarországot, hogy milyen emberek vannak már itt... Nem is tudom, olyanok, akik nem szeretik a bűnözőket??? Hol van ez másképp?
Aztán: én elhiszem neked, hogy jártál már külföldön. De azt is tudom, hogy rossz helyen jártál. Persze, hogy Németországhoz képest szegények vagyunk. Ugyanakkor örülhetsz neki, hogy tudsz internetezni. Látogass el csak egyszer Afrikába: szörnyű körülmények közt élnek ott az emberek. Nem hogy nincs pénzük, de még az életük is veszélyben van. Ott olyan szegénység van, hogy minden sarkon belebotlasz egy éhező gyerekbe, a koldusok lerángatják rólad a ruhádat, és testőröket kell felfogadnod, ha túl akarod élni az ott tartózkodásodat. És a politikusok? Azok nincsenek. Afrikában diktátorok vannak, meg klánvezérek, akik egymással harcolnak, miközben a civilek ezerszámra halnak meg. És ha azt hiszed, hogy ez lényegtelen, Afrika messze van, kit érdekel, közlöm: Afrikában több, mint egymilliárd ember él! Itt a legmagasabb az analfabetizmus aránya, minden második ember kevesebb, mint egy dollárból él naponta. Míg nálunk divattá vált, hogy Gyurcsányt szidjuk, meg az alacsony fizetések miatt hőbörgünk, az afrikaiak az életükért küzdenek. Többségük örülne, ha egy olyan országban élne, mint amilyen a mienk. Mert náluk teljesen reménytelen a helyzet. Nem ám az van, hogy jajj, befagyasztják a nyugdíjat - náluk egyáltalán nincs nyugdíj, és elképzelhetetlen az is, hogy biztos állásuk legyen! Mégis kevesebbet sopánkodnak, mint mi. Lefogadom, hogy egy elkényeztetett kölyök vagy, aki nem tud mit kezdeni a szabadidejével, azért rajong egy ilyen szánalmas alakért, és közben bebeszéli magának, hogy milyen rossz helyen élünk. Nézz körbe: lehetne rosszabb is...
Az ilyeneknek, mint te vagy, jót tenne egy út Kolumbiába. Ott aztán megtudhatnád, mit is képes tenni az emberrel "egy kis ártalmatlan fű". És míg páran nálunk csak heccből próbálják ki, és valóban, nem szoknak rá soha, akkor is egy olyan maffiát támogatnak, ami miatt sokezren halnak meg évente.
Aki meg a hollandok fantasztikus liberalizmusával jön, azoknak ajánlom szíves figyelmébe a holland fantasztikus tüdőrákot. Nemrég cserediák járt nálunk, és naponta két dobozzal szívott. Tizennégy éves volt. Összesen huszan jöttek Hollandiából, és mindegyikük láncdohányos volt. A budapesti látnivalók nem érdekelték őket, a kocsmák annál inkább. Étteremből fizetés nélkül távoztak, a jómodort nem ismerték. Világosan megkértük a gyereket, hogy a lakásban ne dohányozzon: a hamut a szőnyegből még mindig nem tudtuk kimosni. A vendégszobából disznóólat csinált, utolsó nap a bagázs úgy döntött, holland módra búcsúzik a magyar vendéglátóktól, magyarán hatalmas bulit csap... rendőrségi ügy lett belőle. Aztán megtudtam, hogy tavaly ugyanez volt, egy teljesen másik csoporttal, más korosztállyal, más helyről. Véletlen? Nem hiszem. És miért történhetett meg, hogy Budapest utcáin holland gyerekek zavartalanul piálgathattak és gyújtogattak (!)? Egyrészt, mert egy rendőr sem volt a közelben, másrészt meg náluk az ilyen figurák, mint Farkas Péter, szabadon mászkálhatnak. Náluk mindent szabad. Ha valaki még mindig meg van róla győződve, hogy ez egy jó dolog, annak ajánlom, hogy fogadjon egy hétre egy holland tinédzsert. A szórakozás garantált... mármint a holland részéről. Mert ti nagyon fogtok izgulni, mit fog csinálni a következő pillanatban >:)
21:03
te nagyon nehéz eset vagy, de akkor
-igen messze állok én a kölyöktől ...
-jártam Kolumbiában is és elég sok afrikai országban is, semmi újat nem mondasz ezel
-csakhogy úgy gondolom nem az a példakép egy európai civilizációnakmennyi erővel ezer más dolgot is hozhatnál ide, ezeket a jelenségeket kicsit másképp kell értelmezni egy afrikai diktatúrában és másképpen egy fejlettebb talán fogjuk rá, demokráciában ....
-a holland srácotokról meg már meg s emerek szólalni, igen, ilyenek, tudom ... ők is máshoz vannak szokva, és szegények milyen xarul élnek ...
Egy a vége, az ilyen összehasonlításoknak egyszerűen nincs értelme, mert más kultúrkör, ennyi.
Más kultúra, oké. Nem én írtam, hogy nálunk teljesen mindegy, mit csinálunk, el van cs*szve az ország... Kérdezem én: mihez képest? Szegénykém, sz*r lehet neked, hogy ennyire hőbörögsz. Nincs pénz márkás rucikra, mi? Anyuci nem ad?
És már ne haragudj, de az írásod alapján (meg nem csak az alapján) te igenis gyerek vagy :'D Méghozzá egy elkényeztetett, unatkozó kis hüle. Nem hiszem el, hogy jártál Kolumbiában. Ha jártál volna ott, nem védenéd ezt az állatot - aki remélem, megrohad majd a börtönben.
és miért árad belőled az agresszió ?? eszméletlen
és továbbra sem vagyok ám kölyök, csak felháborítanak az ilyen dolgok, na ezt a Kolumbia-kérdést meg hagyjuk, nemtom miért olyan hihetetlen, képzeld el több latin-amerikai országot is bejártam már, de hát ha te kölyökként nézed akkor persze nyilván hihetetlen ... tiszta vicc komolyan
És egyébként mitől lett már szegény FP mindárt állat is? egyszerűen nem értem a gondolkodásmódodat, már ha van.
Nem szomorú! Helyreállt a törvényes rend. Jogszabályt sértett, vagyis vétett a társadalmunk normái ellen, ezért bűnhődnie kell. Sok-e a büntetése? Nem tisztünk megvitatni. Jogalkotóink és jogalkalmazóink úgy döntöttek, ennyi jár az ilyen szintű társadalom-ellenes bűnökért.
Hogy jön egyátalán szóba, hogy olimpiai bajnok? Ennek semmi köze a témához. Akkor nagy dicsőséget hozott az országnak, most pedig szégyent. Azért dicsőítették, és teszik ma is, a bűncselekményért pedig elmarasztalják.
Hogy kellene-e kapnia tovább a járandóságát? Lehet. De miért kapja azt? Az olimpikon gyakorlatilag az életét tette arra, hogy sportsikert érjen el. Ez büszkeség az országnak, ezt az ország így honorálja. Ennek az embernek nem volt ideje pénzt keresni, mert azon dolgozott, hogy érmet nyerjen nekünk. Jogos így a járandóság. Viszont szerintem teljesen jogos az is, hogy az a társadalom, aki ellen ilyen bűnt követett el, (ami olyan súlyos, hogy letöltendő szabadságvesztéssel büntetik,) ne támogassa a továbbiakban. Sajnos egyetértek azzal, hogy az olimpikonok büntetése egészüljön ki a járandóságuk elvesztésével. Az ÉN adómból NE fizessenek járadékot bűnözőknek.
Az elkapásához felhasznált adatokkal kapcsolatos aggályod szerintem hülyeség, mint ahogy azt is érthetetlenül olvasom, hogy szerinted "az eltelt idő alatt bizonyította, hogy nem veszélyes a társadalomra". Hát nekem ezt nem bizonyította. Csak sunyin szökött és lapult a felelősségvállalás helyett.
A büntetés súlyosságával nem feltétlenül értek egyet, arról nincs véleményem. Nem sokallom. Nem is keveslem. De annak, hogy egyátalán elkapták, kifejezetten örülök! Ne lehessen megúszni semmilyen jogsértést az országban! Legyen rend, törvényesség és fegyelem!
Akkor talán neked is jobb lesz ebben az országban élned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!