Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Fiatalok! Ti el tudnátok...

Fiatalok! Ti el tudnátok képzelni az életeteket 30 éves korotokig egy 30 ezer fős kisvárosban?

Figyelt kérdés
2012. nov. 21. 11:15
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Pinkó, mi a problémád? Nem tudsz válaszolni egy egyszerű kérdésre? És ha már itt tartunk, neked nem teljesen mindegy, hogy nekem nem mindegy-e? :) nyomi
2012. nov. 21. 22:04
 22/25 A kérdező kommentje:
"elnézést a keménységemért" hát te aztán tényleg kemény vagy, mint a kád széle. :)
2012. nov. 21. 22:05
 23/25 anonim ***** válasza:

"mint a kád széle", ez nagyon tetszik:)

Én el tudom képzelni. Falun lakok, Kalocsán járok suliba, illetve ott töltöm az időm jelentős részét a barátomnál, ott pedig 20.000 ember él, legalábbis hozzávetőleg (a falumban ennek a tizede). Folyamatosan fejlődik a város, vannak különféle tanfolyamok, imádnivaló kávézók, jó turik (ez nagyon fontos), de mivel még tanulok, annyira nem tudom, hogy munkafronton mi a helyzet. Ha majd meg tudok élni, lesz jó munkát, akkor nem mennék sehova. Ha nem tudok megélni és nem lesz munkám, akkor elmegyek, akár nagyvárosba is.

2012. nov. 22. 12:06
 24/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azzal kezdem, hogy nem neheztelek azért, mert távollétem alatt kissé összekarmolásztad a kemény kádszélet, amin ülve nyomi(rgok) most, írás közben.

Ide bezárkózva is konokul úgy gondolom, hogy az nem kérdés, hogy lehet-e 30 ezres városban 30 éves korig élni, hiszen van 5 olyan város az országban, amely lakosságszáma 29- és 31000 közötti és ilyen létszámnál már biztos vannak 30 éves kor alattiak, körülbelül az országos aránynak megfelelően. Ha nem lehetne ott élni, akkor nem lennének ilyen települések és nem lehetne ilyen kérdés sem. Első alkalommal a rácsodálkozást éreztem ki, de jobban átgondolva már inkább elégedetlenséget (bocsánat, kemény ez a kádszél, arra nem figyelmeztettél, hogy még keskeny is).

A válaszadók közt vannak akik szerint menekülni kell(ett), vannak akik szerint jó ilyen helyen élni.

Érthető, hogy a GYK használati útmutatóban a „Mi a véleményed?” kérdés elkerülésére szólítanak fel (tudom ezek a szavak nincsenek a kérdésben) azzal az indoklással, hogy nem létezik rá helyes válasz.

Egyébként majd’ leestem a kád széléről, mikor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy Magyarországon 31-ezertől többen csak 36 településen laknak, 29-ezertől kevesebben pedig 3113 településen.

És a nagyon-nagyon pici (néhány 10 lelkes) településeken kívül biztosan mindenütt élnek aranyos csöppségek, a világgal ismerkedő iskolások, jövőt tervező és családalapító fiatalok, megállapodott családok, sokat látott, hallott öregek. Lehet mindenütt élni 30 éves kor alatt is és után is. Vannak akik elvágynak és el is mennek onnan, ahova mások vágyakoznak és oda is mennek.

Többször átgondolva a dolgot: a kérdésnek az ad értelmet, ha kedves Kérdező ilyen helyen élsz és nem illeszkedtél be úgy, hogy biztos légy az ottani jövőben és vártál olyan válaszokat, amik biztatóak. Hogy az elmenekülésről , vagy a maradásról szólók a kedvesebbek Neked, azt Te tudod.

2012. nov. 22. 19:57
 25/25 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, tudnék-e ilyen helyen élni, esetleg ha közel van nagyobb városhoz, akkor igen. De ha ilyen városban nőttem volna fel, akkor persze az lenne a természetes.

Egyébként amennyi tyúkszaros falut várossá avatnak mostanában, a 30 ezres város lassan már nagyvárosnak fog számítani.

2012. nov. 23. 02:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!