Fiatalok! Ti el tudnátok képzelni az életeteket 30 éves korotokig egy 30 ezer fős kisvárosban?
Én pont ilyenben élek most a párommal. A terv az, hogy 2 éven belül házat építünk egy kis faluban a közelben :)
Persze mindezt külföldön. Az otthoni kisvárosokat, falvakat elviselhetetlennek tartottam mindig is (rossz állapotú utak, düledező házak, kevés munkalehetőség, rossz tömegközlekedés, szórakozás és programok hiánya - ebből itt egy sem jellemző)
Én ilyen helyen lakok születésem óta, a főiskolára is ide járok. Nincs kifogásom, mert minden van. Kórház, boltok, éjjelnappali, mindig megtalálom amit keresek, de már egy kicsit kezd unalmas lenni, jó lenne egy kis vérfrissítés. Munkalehetőségem itt nem lesz, tehát belátható időn belül mennem kell ezt tudom. Egy részem boldogan teszi, mert végre jön valami új, de másik részem ezerrel ágál, hogy nekem ez az otthonom, itt érzem igazán jól magamat, hiányozni fog.
Bárhova is megyek, nekem feltétel, hogy legyen a környéken víz... :) Nem tudom megszokni hogy nem lehet egy jót sétálni a folyó vagy tóparton.
A kérdés alapján te viszolyogsz tőle, ezen mit változtat, hogy más el tudja képzelni, sőt esetleg ott is él. Az ott élők mentegetőzzenek, hogy "csak" ott élnek?
És mit változtat az ízlésemen, ha pl. azt kérdezem, hogy "el tudjátok képzelni, hogy valaki szereti a tökfőzeléket?"
Elnézést kérek a keménységért, de engem mindig zavart pl. az hogy "lemegyek vidékre". Ez direkt röhejes, amikor nem vidéket, hanem településnevet mondanak, ami a tengerszint felett sokkal magasabban van, mint Budapest.
Még egy faluban is van annyi értékes ember, akiknek a társasága elegendően értékes és akkor a tágabb környezet nem is számít annyira.
Igen, amennyiben az a város nem Magyarországon van és a közelben van egy nagyobb városhoz (pl. fővároshoz, de nem feltétlenül vagy pl. New Yorktól egy 15-20 km-re lévő kisvárosban szívesen élnék).
Magyarországon azért nem, mert meg vagy lőve, fiatal pályakezdők meg főleg, legyen az diplomás vagy egyszerű szakmunkás.
Én 18 éves vagyok. Most fogok érettségizni. Szakácsnak tanulok tovább és utána megyek külföldre.
Lehet mondani, hogy könnyelmű vagyok és, hogy nem ilyen egyszerű stb., de pont letojom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!