Miért van Bándy Kata körül ekkora felhajtás?
Én nagyon sajnálom Katát, de azért foglalkoznak vele ennyit, mert:
- szép volt
- jómódú volt
- tanult volt
- sok barátja volt
- jó munkája volt
Ha egy borsodi segédmunkás cigánylánnyal vagy egy 45 éves, előnytelen külsejű, albérletben lakó elvált takarítónővel történt volna UGYANEZ a borzalom, mindenki nagyívben lesz.arná, pedig ez a 2 másik nő is UGYANAZT a borzalmat élte volna át. A szatírok meg ugye mindenkit megtámadnak, volt, hogy 80 éves öreg nénit erőszakoltak meg.
Igen, Kata kiváltságos volt, akit "érdemes" sajnálni. Sokan írják különböző fórumokon, hogy "szegény, pedig olyan szép volt". Ebből én arra következtetek, hogy az emberek úgy gondolják, az átlagos kinézetűekért vagy a csúnyákért nem kár.
Szomorú, ami vele történt, ez biztos.
Az pedig még szomorúbb, hogy bulvárhírt csináltak belőle. Sajnos az őt siratók többsége (tisztelet a kivételnek) úgy viszonyul az ügyhöz, mint egy kedvenc filmsorozathoz, és bizonyos hírcsatornák ezen igen jól kaszálnak. Elég, ha megnézzük a híreket a kereskedelmi adókon. Azt adják, amit a nagy tömeg igényel. És sajnos pontosan ezt igényeljük. :(
"Ha egy borsodi segédmunkás cigánylánnyal"
Azzal pont, hogy mégtöbbet foglalkoztak volna...
""szegény, pedig olyan szép volt". Ebből én arra következtetek, hogy az emberek úgy gondolják, az átlagos kinézetűekért vagy a csúnyákért nem kár."
Már bocsi, de szerintem rohadt átlagos volt.
"hát megnézném, hogy a facebook-on hány gyertyát gyújtanának Kolompár Boriska virtuális nemtudoménmilyen falán, meg hányan siránkoznának a fórumokon, hogy milyen kár érte :)"
Azért foglalkozna vele a média meg a rendőrség, mert cigány. Ha egy magyar átlagember tűnne el, aki se nem rendőrségi alkalmazott, se nem országos haverja a rendőrfőnöknek, vagy valami fejesnek, akkor szarnának bele az egészbe.
Ez azért eléggé gusztustalan ami itt folyik..:S
Én rengeteget változtam az utóbbi 4 évben, mégsem érzem magam szépnek, viszonylag kevés barátom van, ők szeretnek. És ha velem valami történne, akkor megkeresnének, de a rendőrséget nem érdekelném, két napig nyomoznának utánam, leadnának egy 2 perces sztorit rólam, a Facebookon se kajtatnának engem. Sőt olyat írnának, hogy nem kár érte. Korrupt az egész állam. És valaki írta a helyszínelőket, de pontosan példát lehet róla venni. Mert tényleg ugyanaz történik. Vagy egy másik: eltűnnék én, egy átlagos, szemüvegeges, szürke kisegér, a kutya sem hiányolna azon az egy-két barátomon kívül. Eltűnne egy szőke, rózsaszín ruhás, barbie-nak kinéző ismerősöm (van ilyen), őt mindenki keresné, tán még a Nemzeti Gárdát is bevetnék. Szerintem én is, vagy a válaszadók is ugyanannyit érünk, mint Kata vagy bárki. Ha meg foglalkozást nézünk. Engedjék meg, hogy tanuljunk, ne csökkentsék a keretszámokat, ne növeljék eget rengetően a ponthatárokat, aztán mi is tudunk tanulni és majd leszünk rendőrségi pszichológusok meg korrupt politikusok. Minden ügyön éveket ülnek, ezt egy hét alatt megoldották. Szép... de ez mo.
Azokkal értek egyet, akik - tapasztalataik alapján - helyesen megjegyezték, hogy ha cigánylány tűnne el, vagy meggyilkolták volna, már "lángolna" az ország.
Valamelyik válaszoló írta: 80 éves idős hölgyet is megerőszakoltak már. Igen - sajnos, nem is egyet. Cigányok. Nem akarok prejudikálni, de ha szegény Bándy Kata ügyében feltűnően sokáig tart a hallgatás, majd - esetleg - lázas mismásolás következik, akkor alapos okkal c-szálra gondolhatunk.
Teljesen jogos, hogy az ismerősei megpróbáltak igénybe venni egy olyan népszerű fórumot, mint a facebook, hogy hírt szerezzenek róla, vagy megakadályozzák, hogy emberrablók prostitúcióra kényszerítsék.
Sajnos sok embernek az egyentlen önmegvalósítási közege a közösségi portál,úgy érzi kötelezően hozzá is kell szólnia, nem elég szó nélkül megosztania valamit. Ezért egy olyan oldalból ami segítségkérésre jött létre csináltak a felesleges kommentjeikkel egy használhatatlan lapot, amiről csak azt lehet tudni, hogy sok-sok ezren látogatják. Most ezrek érzik sajátjuknak az ügyet ...azt mondják összefogás, pedig csak ... én is megnéztem az oldalt. Volt aki szinte elvártam hogy értékeljék, hogy ott kommentel. Nem sok hozzáfűzni való van ehhez.
De miért lett felkapott?
Egyrészt a már említett miatt, másrészt ha megnézed a képeit hamarabb látsz benne egy ártatlan gyereket mint egy csinos nőt. Ránézésre elhiszik, hogy jóindulatú és ártatlan, aki nem feltételez másokról rosszat. Az embereket meghatja a látványa és felháborítja ami vele történt. Jogosan.
Senkit nem akarok ezzel bántani, sajnálom, hogy így alakult (lássuk be józan ésszel, ma magyarországon ha hajnali kettőkor egyedül indul haza gyalog egy nagyvárosban egy nő és eltűnik, sok más magyarázatra, megoldásra nem számíthatunk). Nem Ő és nem a kezdeményező ismerősei tehetnek arról, hogy ahogy előttem már mondták a média azt adja amire a tömeg vevő. Ha egy oldalt egyik napról a másikra tizezrek kezdenek látogatni akkor mi ez ha nem hír?
Szerintem ilyen egyszerű a magyarázat.
Nyugodjon békében. Te pedig ne kezdj rá haragudni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__rendorseg__1286870-m..
A személy- és tárgykörözésről szóló 2001. évi XVIII. törvény 16. § (1) szerint:
"A körözés elrendelését, visszavonását az arról rendelkező határozat meghozatalát, illetve kézhezvételét követően haladéktalanul - legkésőbb 24 órán belül - rögzíteni kell a körözési információs rendszerben."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!