Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi ez a felhajtás a nőnap...

Mi ez a felhajtás a nőnap körül? Minek kell ekkora feneket keríteni neki?

Figyelt kérdés

Elvileg egyenjogúság van.Ha nőnap van akkor férfi nap meg apák napja miért nincsen?A locsolkodás nem a férfi nap, mert az nem szokás mindenütt.

Hihetetlen , hogy a nők az egyenjogúság előnyeit követelik de amikor a hátrányok jönnének akkor elkezdenek hisztizni.

2012. márc. 8. 20:55
 1/7 anonim válasza:
0%
Érdekes felfogásod van...tulajdonképpen nem is értem hogy lehet ez irigyelni...
2012. márc. 8. 21:50
 2/7 anonim ***** válasza:
28%

Nekem ma jó volt látni a sok embert a virágokkal, nők és férfiak, utcán, buszon, kisiskolások és idős emberek... Lehet, hogy hülyeségnek tartod, meg egyenjogúság így-úgy... de szerintem fölösleges ezen kiakadni. Te nem veszel virágot. ennyi.

19(L)

2012. márc. 8. 22:09
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Nos nagyon egyenjoguságról beszélünk de nincs az, csak a szavazásban, egyébként nincs.

Nézzük az átlag nő-férfi felosztást:

Nő: -dolgozik napi 8 órát (van aki 6-ot van aki 12-t, legyen 8 az átlag)

-mos, főz, takarít az év minden napján

-kihordja, megszüli és neveli a gyerekeket

Férfi: -dolgozik napi 8 órát

-nyáron fűvet nyír esetleg

2012. márc. 9. 08:52
 4/7 anonim válasza:
68%

Utolsó válaszoló! Azért szerintem vagyunk páran akik nem csak füvet nyírnak...

De amúgy elég gáznak tartom aki nem köszönti fel a párját nőnapon...

2012. márc. 9. 09:26
 5/7 anonim ***** válasza:
79%
Azért a gyerek kihordását,megszülését ne vegyük ide,arról se tehet,ugyanúgy,ahogy arról se,hogy nőnek született. Anyák napjának van értelme,mert egy szülő megérdemli. Nőnap ? Minek ? Azért ajándékozzuk meg,mert így hozták össze ? Lóf*szt ! Majd ha férfinap is lesz !
2012. márc. 11. 23:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nincs teljes egyenjogúság, de nagyon nehéz is lenne, mert valaki azt szeretné, hoyg dolgozhasson és karriert építhessen a gyerekvállalás mellett, valaki pedig otthon szereten maradni, szóval mindenkinek mások az igényei.

Egyébként a nőnapot azért hozta létre a II. Internacionálé, hogy felhívja a figyelmet a nők szavazati jogára, illetve inkább annak hiányára, bár akkor még nem állapodtak meg pontos dátumban. Eredetileg amerikai és brit ötleten alakpult, de Magyarországon Rákosi idejében lett kötelező az ünneplése, március 8-án, ahogy a Szovjeutúnióban is. Később erre a napra tette az Ensz a nemzetközi nőnapot. Szóval, ez már csak egy hagyomány, arra emlékeztet, hogy a nők még elméletben sem voltak mindig egyenrangúak.

És ezek mellett egy olyan nő vagyok, aki nem ünnepli a nőnapot.

2012. márc. 13. 20:42
 7/7 anonim ***** válasza:
77%

Ahogy az utolsó hozzászóló is utalt rá, a nemzetközi nőnap az valójában a női egyenjogúság napjának ünneplése.

Magyar hagyományban előtte is ünnepelték a nőket _gyümölcsoltó boldogasszony_ napján. Amit beolvasztott a katolicizmus.

Tehát a hagyományos "nőnap" az több mint két héttel később van, 25-én.

2012. ápr. 2. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!