Mi ez a felhajtás a nőnap körül? Minek kell ekkora feneket keríteni neki?
Elvileg egyenjogúság van.Ha nőnap van akkor férfi nap meg apák napja miért nincsen?A locsolkodás nem a férfi nap, mert az nem szokás mindenütt.
Hihetetlen , hogy a nők az egyenjogúság előnyeit követelik de amikor a hátrányok jönnének akkor elkezdenek hisztizni.
Nekem ma jó volt látni a sok embert a virágokkal, nők és férfiak, utcán, buszon, kisiskolások és idős emberek... Lehet, hogy hülyeségnek tartod, meg egyenjogúság így-úgy... de szerintem fölösleges ezen kiakadni. Te nem veszel virágot. ennyi.
19(L)
Nos nagyon egyenjoguságról beszélünk de nincs az, csak a szavazásban, egyébként nincs.
Nézzük az átlag nő-férfi felosztást:
Nő: -dolgozik napi 8 órát (van aki 6-ot van aki 12-t, legyen 8 az átlag)
-mos, főz, takarít az év minden napján
-kihordja, megszüli és neveli a gyerekeket
Férfi: -dolgozik napi 8 órát
-nyáron fűvet nyír esetleg
Utolsó válaszoló! Azért szerintem vagyunk páran akik nem csak füvet nyírnak...
De amúgy elég gáznak tartom aki nem köszönti fel a párját nőnapon...
Tényleg nincs teljes egyenjogúság, de nagyon nehéz is lenne, mert valaki azt szeretné, hoyg dolgozhasson és karriert építhessen a gyerekvállalás mellett, valaki pedig otthon szereten maradni, szóval mindenkinek mások az igényei.
Egyébként a nőnapot azért hozta létre a II. Internacionálé, hogy felhívja a figyelmet a nők szavazati jogára, illetve inkább annak hiányára, bár akkor még nem állapodtak meg pontos dátumban. Eredetileg amerikai és brit ötleten alakpult, de Magyarországon Rákosi idejében lett kötelező az ünneplése, március 8-án, ahogy a Szovjeutúnióban is. Később erre a napra tette az Ensz a nemzetközi nőnapot. Szóval, ez már csak egy hagyomány, arra emlékeztet, hogy a nők még elméletben sem voltak mindig egyenrangúak.
És ezek mellett egy olyan nő vagyok, aki nem ünnepli a nőnapot.
Ahogy az utolsó hozzászóló is utalt rá, a nemzetközi nőnap az valójában a női egyenjogúság napjának ünneplése.
Magyar hagyományban előtte is ünnepelték a nőket _gyümölcsoltó boldogasszony_ napján. Amit beolvasztott a katolicizmus.
Tehát a hagyományos "nőnap" az több mint két héttel később van, 25-én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!