Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak nekem van elegem abból...

Csak nekem van elegem abból hogy a Mindenszentek-Halottak napjából Halloweent csinálnak?

Figyelt kérdés
Ez a ünnep számomra nem arról szól h beöltözök boszorkánynak és töklámpást gyújtok és bulizok ezerrel,hanem arról h kimegyek a temetőbe,megemlékezek a halottaimról,és gyertyát gyújtok értük.
2010. okt. 31. 16:06
 81/98 anonim ***** válasza:
Én mindennap gyújtok egy gyertyát anyám miatt...
2010. nov. 1. 11:35
 82/98 anonim ***** válasza:
70%
Attól függ, ki hogyan szocializálódott, és milyen érában töltötte a fiatalkorát.Mert a Húsvét sok családban csak a locsolkodást, meg a jó kis ivászatot jelenti. Másnak meg Krisztus feltámadását.Persze a régi érában is voltak családok, akik a nagy TTT korszakában is megtartották a keresztény szokást, de bizonyos pozícióban jobb, ha az ember nem kérkedett az ilyennel. És nehéz a társadalmi-családi életfelfogást összehangolni, ha az gyökeresen ellentétes. Ma megengedett már minden, de az emberre nem lehet ráerőltetni egy szokást, ha nem hisz benne, nincs a zsigereiben. El kell fogadni, hogy minden ember maga dönt, de ez nem jelenti, hogy ne tisztelje a másik életmódját, felfogását.
2010. nov. 1. 11:51
 83/98 anonim ***** válasza:
79%
Csak 8 évvel vagy idősebb mint én, az meg még egy generáció sincs. Szóval nevelési kérdésekbe ne bocsátkozzunk, mert nem érdekel a véleményed ebben a témában, meg túl sok jogod sincs hozzá, hogy eldöntsd, hogy engem helyesen neveltek-e vagy sem. Amúgy, ha tegnap Te beszóltál valakinek este 8kor, hogy nem vámpírosdit kéne-e már játszania, akkor én most megkérdezem, hogy neked már nem rég a temetőket kéne járnod?
2010. nov. 1. 12:22
 84/98 A kérdező kommentje:
Te csak ne kérdezz tőlem semmit,mivel az égvilágon semmi közöd nincs hozzá h mit csinálok,v mit fogok csinálni.A tiszteletlenkedést pedig nem én kezdtem,csupáncsak reagáltam abban a stílusban,amivel te,ti beszóltatok nekem,megjegyzem,még mindig nem olyan szájjal,mint ti,mivel senkit nem hülyéztem v balf@szoztam le.11.51-nek teljesen igaza van,mindkét oldalnak meg kellene adni a tiszteletet a másik felé,ti megkaptátok,hisz kérdésemben és kommentjeimben nem volt semmi sértő,én viszont nem kaptam meg.Nem kívántam vitát szítani,ettől függetlenül ti nekemestetek.Mint már mondtam,ezek a hozzászólások jellemeznek benneteket.Ennyi.
2010. nov. 1. 12:36
 85/98 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek szépen olvasd vissza a válaszaimat, és gondold már át, hogy hol voltam én tiszteletlen veled. Viszont, akkor neked sincs semmi közöd ahhoz, hogy ki hol és mikor játszik vámpírosdit.
2010. nov. 1. 12:38
 86/98 A kérdező kommentje:
Nem kell generáció(k)nak eltelniük ahhoz,hogy egyik családban ilyen nevelés legyen,a másikban pedig amolyan,súlyos tévedésben vagy,ha azt gondolod,h ez így működik.Nem fogom visszaolvasgatni a válaszokat,és lesegetni a százalékodat,hogy ugyan melyik lehetsz te,ennyire nem izgat a dolog.Az viszont tény,hogy az az oldal,aki a Halloween mellett van,trágár szavakkal illetett,(engem egyedül,a többi hasonlóan gondolkodó válaszadót nem,kézenfekvő h mindig a kérdező legyen a célpont)holott én senkit nem illettem azzal.
2010. nov. 1. 12:44
 87/98 anonim ***** válasza:
100%
"tőlem úgy táncol mindenki a nagymamája,édesapja,anyja sírján,ahogyan akar" Ebből a mondatból meg csak sugárzott a tisztelet azok felé, akik 31.-én elmertek menni szórakozni.
2010. nov. 1. 12:44
 88/98 anonim ***** válasza:
100%
Tessék beállítottam a nevemet, remélem megtalálod azt a sok tiszteletlenséged benne amit írtam neked.
2010. nov. 1. 12:47
 89/98 A kérdező kommentje:
Sajnálatos módon én már nem tudom visszakeresni azt a jópár trágár szöveget,amit ti írtatok nekem,melyek közt előszeretettel használtátok a bal@fasz,hülye,ilyen-olyan kifejezéseket,mivel a moderátorokkal kitöröltettem azt.Nem gondoljátok tán,hogy ti majd úgy ócsároltok,ahogyan nektek tetszik,én pedig csendesen és alázattal tűröm h fűt fát kiabáljatok rám...?!Amit belinkeltél,még mindig csak enyhe reakció volt a ti mocskosságaitokhoz képest.Utolsó válaszoló,te meg tudod:akinek nem inge ne vegye magára...
2010. nov. 1. 13:00
 90/98 A kérdező kommentje:
Amúgy pedig,ha nem sikkadtál volna el a részletekben,ez a mondat éppenhogy azt fejezi ki,hogy úgy "ünnepel" mindenki,ahogyan akar,engem nem különösebben izgat,nem minősítek vele senkit sem.A kérdésem sem erről szólt,egyszerűen csak arról van szó,h nem értek egyet a fent említett okok miatt ezzel a fajta hozzáállással ehhez az ünnepkörhöz.
2010. nov. 1. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!