Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak nekem van elegem abból...

Csak nekem van elegem abból hogy a Mindenszentek-Halottak napjából Halloweent csinálnak?

Figyelt kérdés
Ez a ünnep számomra nem arról szól h beöltözök boszorkánynak és töklámpást gyújtok és bulizok ezerrel,hanem arról h kimegyek a temetőbe,megemlékezek a halottaimról,és gyertyát gyújtok értük.
2010. okt. 31. 16:06
 61/98 anonim ***** válasza:
82%

"Az lehet h te úgy fogod fel,hogy a nagymamád már csak egy csontváz a földben,de én (és még sokan mások),nem igazán így látjuk a helyzetet."

Aki meghal, annak eltemetik a testét, ami idővel elkezd bomlani, és a csontváz marad. Hihetsz amit akarsz, a tény tény marad.

2010. okt. 31. 20:59
 62/98 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy felvilágosítottál arról,hogy mi történik a halál után az emberi testtel..ha ezt nem teszed meg,akkor kimaradt volna vmi lényeges az életemből...;-)

Javaslom,hogy akkor te higgy a tényekben,a többit meg bízd rám,ok?

2010. okt. 31. 21:10
 63/98 anonim ***** válasza:
66%
Nekem abból van elegem, hogy kevered a szezont a fazonnal. Mindenszentek nov. 1, halottak napja nov. 2, nem ua. a nap, nem ua. ünnep. Halloween okt 31. Házi feladat: tanuld meg, utána nyervákolj.
2010. okt. 31. 21:14
 64/98 anonim ***** válasza:
64%

Halottak napján az összes elhúnyt családtagunkról, rokonunkról emlékezünk meg. Ha valaki a nagymamája születésnapján megy el megemlékezni a temetőbe, az csak róla akkor. Ez az alapvető különbség.

Virágot, koszorút meg azért viszünk, mert szokás. Nem vagyok hívő, és ez semmit nem von le a dolog értékéből, mert a hangsúly az emlékezésen van. Aki ezt nem érti, hát ne értse. A Halloween-t meg leszarom, de kicsit erőltetett dolognak tartom.

2010. okt. 31. 21:16
 65/98 anonim ***** válasza:
100%

ma 21:14:

Mindegy melyik nap melyik, mert egy ünnepkörről van szó, mi ma voltunk például földrajzilag távolabbi rokonok sírjainál, holnap meg megyünk a helyi temetőbe. Ja és ma az élő rokonokkal is találkoztunk ezen alkalamból, és ez mindig így szokott lenni.

2010. okt. 31. 21:18
 66/98 A kérdező kommentje:
Erről van szó.
2010. okt. 31. 21:27
 67/98 anonim ***** válasza:
67%
21:18-as, igen, ez nálunk is így van. Attól függetlenül nem keverem ezt a 3 dolgot, mert messze nem ugyanaz. Hosszú hétvége van, ezt kell kihasználni, ezért tudnak az emberek kapni az alkalmon, hogy elmehetnek ide temetőbe, oda temetőbe, nem egy nap alatt kell lerendezni az összes falu, város temetőjét, ahol rokonok nyugodnak. De attól pl okt. 31 az nem halottak napja, mint ahogy azt sem hiszi senki, hogy pl nov. 2-a Haloween. Vagyis de, vannak, akik ezt hiszik - ezt elég szánalmas.
2010. okt. 31. 21:28
 68/98 A kérdező kommentje:
Az a szőrszálhasogatás szánalmas,amit te(ti) csináltok.Tökmindegy h mi hányadikán van:ugyanaz az ünnepkör.
2010. okt. 31. 21:32
 69/98 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes elolvasni ezt a cikket, a hozzászólásokat is. Amerikában eszerint ez egy éppenséggel nem bulizós, hanem egy elvadult Halloween létezik! Nálunk sokan elhiszik, hogy ez egy gyerekes-játékos valami, de ott egyáltalán nem az! [link]
2010. okt. 31. 22:06
 70/98 anonim ***** válasza:
100%

Hozzászólás az előző linkből:

"erdekes cikk volt, mert en itt Amerikaban latom, hogy milyen unnep. borzaszto ijeszto halalfejekkel, pokokkal, szornyekkel, toklampasokkal diszitenek fel mindent. az otthoni iskolai farsangra emlekeztetnek a gyerekek oltozekei. nekem a halottak napja mindorokke mas marad, csendes emlekezes, de megertem, hogy mas kulturaban masok a szokasok. de nem hiszem, hogy at kellene venni".

2010. okt. 31. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!