Miért gondolják páran, hogy meg kell ünnepelni Magyarországon a Halloweent?
Erre ugye az a válasz általában, hogy "Há' akkó' má' a Valentin-napot se ünnepe'jük!" Egy rész a Valentin-nap európai, a rómaiakig vissza lehet vezetni a történetét, másrészt meg Európában is vannak szerelmesek, harmadrészt ami akkor van az nem is ünneplés, csak konkrétan veszünk egy ajándékot a szerelmünknek.
A Halloween kelta eredetű ünnepség. Az angol gyarmatosítókon keresztül jutott Amerikába. A Brit-szigeten kívül sehol sem ünnepelték. Csak az elmúlt pár évtizedben, mióta van TV, és mióta árad az USÁ-ból a szar, azóta egyre nagyobb divat átvenni az amerikaiak "kultúráját." Mellesleg az ünneplők nagy része szerintem amúgy sem tudja, mit ünnepelnek eredetileg Halloweenkor.
Mégis mi következik ezután? Lesz Hálaadás? Meg Függetlenség Napja? Miért nem tűzünk ki inkább egész évben amerikai zászlót? Sőt, úgy is sokan kritizálják a Himnuszt, mit szólnátok egy olyan buzdító himnuszhoz inkább, mint a "The Star-Spangled Banner"? A mottónk meg legyen "In God We Trust"! Na? Máris jobb, nem?
Van annyi egyéb magyar ünnep, amikorra ki lehetne találni valami Halloweenhez hasonló különlegességet:
május 30. Szent Jobb megtalálásának ünnepe
június 24. Keresztelő Szent János ünnepe
június 27. Szent László napja
június 29. Szent Péter és Szent Pál ünnepe
október 8. Magyarok Nagyasszonya
november 5. Szent Imre ünnepe
november 13. A magyar szentek és boldogok ünnepe
De még rengeteget fel lehetne sorolni. De inkább csak majmoljátok Amerikát. Rohadtul menők lesztek tőle.
Örülj neki h van vmi az országban.
Nekem olyan mind1 h mit ünnepelnek meg leszarom.
De a kicsiknek még fontos.
18/F
Miért baj az neked ha valakinek tetszik Halloween? És miért baj ha valakinek tetszik esetleg Amerika? Közöd sincs hozzá és nincs jogod megitélni valakit az ízlése alapján. Tolerancia. Képzeld én pl minden évben csinálok töklámpást amit kiteszek az ablakba, mégpedig azért mert nekem az BAROMIRA TETSZIK. Ilyen egyszerű. Én mindig azt csinálom ami nekem tetszik és nem azt amitől nagy magyar vagy tudomisén mi leszek. Te meg majmold csak az "utáljunk mindent amit nem magyar"okat és görcsölj, és ha véletlenül megtetszik valami külföldi akkor harapd el a nyelved de nehogy használd xD
Ja amúgy meg nem is nézek tv-t.
Azt aprószentek ünnepét kihagytad.
Ma az a menő,ha mindenben utánozzák Amerikát. A magyar szokások pedig uncsik,vagy nem is ismerik.
Nem is lenne ezzel bajom,ha nem éppen halottak-napján dorbézolnának. A meghalt szeretteik nem érdemelnek meg annyit,hogy évente legalább egynapon emlékezzenek rájuk.
Nagyon szomorúnak tartom ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!