Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak nekem van elegem abból...

Csak nekem van elegem abból hogy a Mindenszentek-Halottak napjából Halloweent csinálnak?

Figyelt kérdés
Ez a ünnep számomra nem arról szól h beöltözök boszorkánynak és töklámpást gyújtok és bulizok ezerrel,hanem arról h kimegyek a temetőbe,megemlékezek a halottaimról,és gyertyát gyújtok értük.
2010. okt. 31. 16:06
 11/98 anonim ***** válasza:
39%
Nem kell amerikai "hagyomány"! Ők a temetés után még a koporsót se teszik a földbe, előbb elvonulnak. A temetőik sivárak (tövig nyírt fű, egy kő, virág sehol). Ők se vennék át a mi hagyományainkat! Egyébként a Halottak napja nemcsak katolikus ünnep, minden keresztény ünnepe is egyben. Az biztos, hogy se elsején, se másodikán nem fogok bulizni. Túl sok halottam van már a temetőben ahhoz, hogy ne is gondoljak rájuk.
2010. okt. 31. 16:44
 12/98 anonim ***** válasza:
83%
Elsején, másodikán nem, de 31-én miért ne lehetne bulizni?
2010. okt. 31. 16:46
 13/98 anonim ***** válasza:
85%

De tényleg mi köze van egymáshoz a kettőnek.

Én ma Halloween beöltözös buliba megyek,szeretem az ilyeneket,hangulatosak.

Holnap meg majd megyünk a temetőbe emlékezni a halottakról.

Nincs ebbe semmi rossz.Meg amúgy is igaz is,hogy ami nem tetszik,idegesit azzal nem kell törödnöd.Sztem nem fáj az Neked ,hogy ma akárki is bulizik,akkor meg...

Egyb. is túl komoly az élet,jó benne néha egy kis bolondság,ha ez valakinek tetszik =)

Az ellen,meg ,hogy nyugatosodunk nem tudsz mit csinálni,ez egyre több dologgal van igy,és mégtöbb dologgal is lesz .mennyi dolog jön át nyugatról,a legtöbb film amit az emberek néznek az is amerikai,a csapból is az folyik kb.

2010. okt. 31. 16:48
 14/98 anonim ***** válasza:
87%

én kifogok menni hnap a temetőbe a szeretteimhez...mert ezt igy szoktuk.

De ma éjjel halloweenezek, csinálok töklámpást is.

ez van

18/L

2010. okt. 31. 16:49
 15/98 anonim ***** válasza:
38%
Olyasmi ez, mint a kereskedelmi céllal behurcolt Valentin nap. Nem a mi hagyományunk.
2010. okt. 31. 16:50
 16/98 anonim ***** válasza:
37%
Minden baromságot fel kell venni a szokások közé ha van értelme-ha nincs,a lényeg,hogy van egy ok bulizni.Elég szánalmas.
2010. okt. 31. 16:51
 17/98 anonim ***** válasza:
41%

A Halloween "ünneplésével" szép lassan elfeledkezünk a Halottak napjáról és Mindenszentekről. Németországban élek, az itteni gyerekek már semmit nem tudnak róluk, nekik ez csak annyi, hogy beöltöznek vámpírnak, meg csontváznak stb.

Csak azt tudnám, hogy ebben tulajdonképpen mi az ünnep? Miért vonzó hogy halálfejet aggatunk magunkra és a gyerekeinkre és ijesztgetőset játszunk?

2010. okt. 31. 16:58
 18/98 anonim ***** válasza:
40%
Nekem is. Sok a hülye.
2010. okt. 31. 16:59
 19/98 anonim ***** válasza:
90%

16:15 vagyok

Kedves 16:44! Szerinted a halott szeretteink mennyire örülnek a sírokat elárasztó méregdrága koszorúknak, vagy sírcsokroknak? Miért nem életükben ajándékozzuk meg őket egy szál virággal, pár kedves szóval, akár egy átlagos napon, amikor az ajándékozásnak nincs apropója. Ezt én például sokkal jobban értékelném, és élvezném, mivel még életemben kaptam, és van rá lehetőségem, hogy örüljek neki, mintha halálom után teletennék a síromat. Félre ne értsetek, ennek is meg van a maga hagyománya, és ezt tiszteletbe is tartom, csak sok értelmét nem látom. És persze mi is voltunk kint a temetőben, és mi is vittünk egy koszorút és egy csokrot, és gyújtottunk mécsest is, de szerintem se kéne az emlékezésnek és a bulinak kizárni egymást.

Ez legalább akkor hülyeség, mint amit itt az oldalon olvastam egyszer. Az egyik kérdező fel volt háborodva, hogy miért nincsenek annyira tekintettel az emberek az árvíz károsultak helyzetére, hogy így is megrendezik, és el mennek a Nemzeti Vágtára, és nem kéne megrendezni. Kérdezem erre, miért is? Kissé elvonatkoztatott példa volt, de hasonló a szituáció. Amúgy 22 éves vagyok, és nem megyek halloween pariba, de csak mert nincs hova :D

2010. okt. 31. 16:59
 20/98 anonim válasza:
21%
nekem se tetszik, halloweent csinálnak
2010. okt. 31. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!