Csak nekem van elegem abból hogy a Mindenszentek-Halottak napjából Halloweent csinálnak?
Hidd el, nekem is. Amerikát már túl sokan majmolják, jó, hogy az ünnep kelta eredetű, de az USA-ból jött át. Szánalmas, és szomorú, ahogy a régi hagyományokat egyre inkább elfelejtjük :(
17/L
Amerikabol minden szokast at vett Europa
nem csodalkozunk ha Bin Laden itt is le donti az Eifel tornyot
Csak, hogy tisztázzuk a dolgokat :)
A mindenszentek vagy mindenszentek napja keresztény ünnep, amelyet a katolikus egyházban november 1-jén tartanak a valaha élt igaz emberek tiszteletére. A halottak napját előzi meg.
A halottak napja keresztény ünnep. A katolikusok november 2-án tartják, mindenszentek napját követően.
Halloween pedig október 31.-én, azaz mindenszentek előestéjén van! Ekkor semmilyen ünnepünk nincs, tehát semmi rosszat nem tesz az aki ilyenkor bulizik. Amúgy is a halottainkra ne csak ezen az egy napon emlékezzünk, és nem kötelező ilyenkor sem otthon vagy a temetőben lenni, és sírni. A Mexikóiak például hatalmas bulit csapnak ilyenkor, és ez a kötelező gyászolás szerintem a tipikus magyar mentalitást tükrözi. Szóval had menjen bulizni aki csak akar, és érezze jól magát, engem nem zavar. Sőt az sem, hogy egy újabb amerikai hagyomány épült be a mi kultúránkba is.
Megkérdezhetném, hogy Te mennyi idős vagy?
Én nem vagyok konzervatív. Szerintem nem zárják ki egymást, de egy évben minimun illik megemlékezni az elhunyt hozzátartozókról.
Viszont ezt nem kellene a halloween rovására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!