Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak nekem van elegem abból...

Csak nekem van elegem abból hogy a Mindenszentek-Halottak napjából Halloweent csinálnak?

Figyelt kérdés
Ez a ünnep számomra nem arról szól h beöltözök boszorkánynak és töklámpást gyújtok és bulizok ezerrel,hanem arról h kimegyek a temetőbe,megemlékezek a halottaimról,és gyertyát gyújtok értük.
2010. okt. 31. 16:06
 51/98 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, te nagyon hülye vagy, ha képtelen vagy tudomásul venni, hogy a Halloween nem a sírokon táncolásról szól. Nézz már alaposan utána, mi ez, komolyan, bár lehet, hogy neked hiába beszélünk, mert értetlenebb vagy, mint egy gyerek...
2010. okt. 31. 18:57
 52/98 anonim ***** válasza:
83%
2010. okt. 31. 19:10
 53/98 anonim ***** válasza:
67%
Az én nagyszüleim vidéken vannak eltemetve.Èvente egyszer tudok elmenni a sírjukhoz.Akkor gondolom megengedett virágot vinni.Igy fejezem ki az iérzett tiszteletet-szeretetet.
2010. okt. 31. 19:10
 54/98 A kérdező kommentje:
Neked pedig eleve nem is kellett volna válaszolnod,mivel a kérdésem arról szólt,h VAN e még olyan,rajtam kívül,aki egyetért azzal,h nem kéne Halloweent csinálni Mindenszentekből,még akkor sem,ha nem UGYANAZON a napon van,a lényeg,h erről az ünnepkörről van szó.Vitát szítani nem óhajtottam.Ennélfogva-a véleményedet elmondhatod,hisz ez egy ilyen oldal-de őszintén?Cseppet sem érdekel,és nem is válasz a kérdésemre.
2010. okt. 31. 19:12
 55/98 anonim ***** válasza:
58%
2010. okt. 31. 19:12
 56/98 anonim ***** válasza:
72%
SENKI NEM CSINÁL HALLOWEENT A MINDENSZENTEKBŐL MERT A KETTŐ TELJESEN MÁS, RÁADÁSUL AKI NEM HÍVŐ, AZ NEM IS TARTJA A MINDENSZENTEK ÜNNEPÉT, MERT SZÁMÁRA AZ SEMMIT NEM JELENT!
2010. okt. 31. 19:13
 57/98 A kérdező kommentje:
Halkan megjegyzem-veled ellentétben én nem kiabálok-hogy nem kell ahhoz hívőnek lenni,hogy tiszteljem és megemlékezzek a halottaimról,-az év többi napján is-de ezen a napon különösképpen.
2010. okt. 31. 19:26
 58/98 anonim ***** válasza:
92%

De miért kell Halottak napján különösképpen? Értem, hogy halott, és Halottak napja, de ez nem egy különleges ünnep, hisz az ÖSSZES halottat "ünnepeljük". Én pl. sokkal személyesebbnek tartom, hogy a nagymamám szülinapján (ami az övé, akár élő, akár halott) kimegyek a sírhoz.

És a Halottak napja és az Anyák napja két teljesen más dolog. Arra, hogy Anyunak virágot adok Anyák napján, az motivál, hogy örömet szerezzek neki. Látom az arcán, hogy örül. A szívem belesajdul, ha erre gondolok, de a nagymamám már csak egy csontváz a földben. Nem örül semminek. A halottakról való gondoskodás igazából saját magunkról szól, hogy mi jobban érezzük magunkat, hisz a másik már nem érez semmit.

És nekem sokkal többet ér, ha eszembe jut, hogy kiskoromban mennyire szerettem, ahogy a nagyi mosta a hajamat, és ezen elsírdogálok magamban, minthogy kivonuljak egy előre lezsírozott naptári napon egy közös gyászra.

És még valami, nekem ne mondja senki, hogy egy zöldséges jobban keres Halloween-kor, mint egy virágárus Halottak napján.

23/L

2010. okt. 31. 20:27
 59/98 anonim ***** válasza:
72%
Te nem kiabálsz, te csak hülye vagy, vagy csak nem akarsz felfogni valamit.
2010. okt. 31. 20:33
 60/98 A kérdező kommentje:

20.27:Az lehet h te úgy fogod fel,hogy a nagymamád már csak egy csontváz a földben,de én (és még sokan mások),nem igazán így látjuk a helyzetet.

Utolsó:neked meg már nem a "buliban" kellene vámpírosdit játszani,ahelyett h még mindig itt pofázol nekem?

2010. okt. 31. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!