Csak nekem van elegem abból hogy a Mindenszentek-Halottak napjából Halloweent csinálnak?
De miért kell Halottak napján különösképpen? Értem, hogy halott, és Halottak napja, de ez nem egy különleges ünnep, hisz az ÖSSZES halottat "ünnepeljük". Én pl. sokkal személyesebbnek tartom, hogy a nagymamám szülinapján (ami az övé, akár élő, akár halott) kimegyek a sírhoz.
És a Halottak napja és az Anyák napja két teljesen más dolog. Arra, hogy Anyunak virágot adok Anyák napján, az motivál, hogy örömet szerezzek neki. Látom az arcán, hogy örül. A szívem belesajdul, ha erre gondolok, de a nagymamám már csak egy csontváz a földben. Nem örül semminek. A halottakról való gondoskodás igazából saját magunkról szól, hogy mi jobban érezzük magunkat, hisz a másik már nem érez semmit.
És nekem sokkal többet ér, ha eszembe jut, hogy kiskoromban mennyire szerettem, ahogy a nagyi mosta a hajamat, és ezen elsírdogálok magamban, minthogy kivonuljak egy előre lezsírozott naptári napon egy közös gyászra.
És még valami, nekem ne mondja senki, hogy egy zöldséges jobban keres Halloween-kor, mint egy virágárus Halottak napján.
23/L
20.27:Az lehet h te úgy fogod fel,hogy a nagymamád már csak egy csontváz a földben,de én (és még sokan mások),nem igazán így látjuk a helyzetet.
Utolsó:neked meg már nem a "buliban" kellene vámpírosdit játszani,ahelyett h még mindig itt pofázol nekem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!