A mi generációnk (30+) tényleg ennyire buta lett volna, vagy a mai fiatalok egyszerűen zsenik?
Nem is tudom hol kezdjem el?Elég sok mondandóm és kérdésem lenne ezzel kapcsolatban,ismerkedés,emberekhez való hozzáállás,szerelem.
Köztudott,hogy az utóbbi években kitört a diploma mánia(munkámból adódóan sokat járok Ausztriába az ottani legnagyobb napilap egyik cikkben a millió diplomás országának nevezett minket)válogatás nélkül veszik fel a butábbnál butább fiatalokat felsőoktatásba,most az értelmesekről ne beszéljünk nekik ott a helyük,most koncentráljuk csak a butákra,valamit arra,hogy ebben az országban még a csapból is a diploma folyik.
Média:-Reklámok:
Az egyik budapesti pláza fiataloknak szóló reklámjából egy részlet"És az egyetemen is is szeretne trendi maradni"
Pannon Djuice(egyszer látható reklámja azóta a neten fut)azt taglalja egy harmincas cégvezető a fiataloknak,hogy a többi cég reklámjaiban a fiatalokat mennyire művien ábrázolják,de ők nem mert ők tényleg törődnek velünk fiatalokkal és....részlet:"évekig tanultok egy papírért amivel vagy értek valamit vagy nem"és mutatnak egy diplomát.
Első kérdésem.Ha nekem nincs diplomám nem járok felsőoktatásba akkor én fiatal sem vagyok/voltam?
Na jó megpróbálom rövidebbre venni,bár sok dolog bas..a a csőröm.
Nem is olyan régen udvaroltam egy lánynak..egy olyan lánynak aki tényleg nő,és nem egy hülye pi..a.
A dolognak az lett a vége,hogy a lány közölte,tetszem neki jól érzi velem magát de"legalább egy diplomám lenne vagy járnék egyetemre".Mert neki az égő,hogy nekem csak érettségim van,mert a diploma az jelez egy szintet.
Gondoltam jó melléfogtam nem dőlök a kardomba.
Mivel nincs sok szabadidőm sokat utazok,így ráálltam a netes társkeresőkre.Kerek 30évesen úgy érzem,hogy nekem egy 23éves lány még belefér,és itt döbbentem le.
A korombeli vagy idősebb nők elvárásai(iskolai végzettsége legyen ponton)soknak mindegy(ki sincs töltve)de sokan már szakmunkásképzőtől is várják a férfiakat.
Viszont a 20as éveikben járó nők szinte mindegyikénél"iskolai végzettsége legyen:Egyetem/főiskola"érettségizett férfiak szóba sem jöhetnek,és a szakmunkásokról már nem is beszélve.
Most megint valamit nem értek:Akinek nincs diplomája az buta ember akinek viszont van az garantálja,hogy okos?
Nem fogok példákat felhozni arról,milyen buta egyetemista lányokat/fiúkat ismerek.De ismét hozzáteszem okosat is.
Na jó befejezem a további eszmefuttatásom és feltenném azt az egyszerű kérdést,hogy ezelőtt 15évvel mi volt velünk a baj?
Minket miért nem vettek fel tömegével felsőoktatásba?
Rosszabb lett volna az oktatásunk színvonala?Butábbak lettek volna a tanáraink?Butábbak lettünk volna mi diákok?
Vagy csak egésze egyszerűen a harmincon túli generáció lett volna alapból annyira buta?
Várom az értelmes válaszokat,valamint tudjátok akinek nem inge....
És igen,engem zavar.Zavar az,hogy amit egy mai 18éves megtehet a 2es érettségivel azt mi miért nem tehettük meg mondjuk hármassal.
Tehát mielőtt betalálnak azon emberkék,hogy irigy vagyok..igen az vagyok.
Azt pedig,hogy miből áll egy mai érettségi nem tudhatom,de tanárok,valamit hozzáértő emberek állítása szerint vicc.
És ha nekünk tényleg még az érettségink is kemény volt akkor az miért nem ért annyit mint egy mai gyengébb?
Azzal miért nem vettek fel akkor sehová?
nem érdekel ki néz le meg ki sem. ha neked jól esik akkor tessék. nézzél le. ittvagyok. parancsolj.
egyébként egész végig ezt mondtam és erre akartam kilyukadni az első kommentemtől kezdve hogy ez egyszerüen lenéző és bunkó viselkedés hogy valaki az alapján választ párt hogy diplomás-e vagy sem.
nincs beszédtéma? honnan tudod? és ha közös a hobbitok vagy egyszerüen csak jól kijöttök egymással akkor mivan?
tudod mihez tudnám ezt hasonlitani?
elmész autókereskedésbe majd közlöd az eladóval hogy te neked csak és kizárólag Bentley felel meg. az eladónak természetes bas.ná a csőrét mert nincs neki és megkérdezné tőled hogy miért nemjó egy Audi vagy Fiat vagy bármi. Te erre nem tudnál épeszű választ adni és otthagynád. szerinted mi lenne rólad a véleménye?
engem nem érdekel mi megy a többi fórumon meg mi megy a köztudatban.
én egyszerüen azt itélem el hogy egy diplomásnak az kikötés hogy a párjának is legyen diplomája. ez egészen egyszerüen a nem diplomásra nézve sértő.
egyébként lehet hogy nekem is lesz diplomám? és? soha nem mondanám meg a páromnak hogy csinálja meg ő is.
nem érdekel a profession.hu se köszönöm az adatokat.
és nem nézek le milliókat mert van diplomája. akinek viszont kikötés a diploma a párválasztásnál azt igenis lenézem.
akinek nem inge ne vegye magára.
részemről lezártam a témát
"egyébként egész végig ezt mondtam és erre akartam kilyukadni az első kommentemtől kezdve hogy ez egyszerüen lenéző és bunkó viselkedés hogy valaki az alapján választ párt hogy diplomás-e vagy sem."
De nem érted, hogy egyszerűen könnyebben találunk diplomások között párt? Nem azért szeretünk bele, mert papírja van, és nagyobb keresetet remélünk vagy mert vágja az atomfizikát, hanem mert sokkal valószínűbb, hogy közös lesz az érdeklődési körünk. Az egyik akaratlanul is maga után vonja a másikat. Amúgy most csak azért voltam bunkó, mert megsértettél azzal, hogy a diplomások nem is szerelmesek. Sajnálom, hogy neked ilyen rossz élményed van egyetlen egy diplomással, de emiatt nem kéne az összeset lenézni.
"nincs beszédtéma? honnan tudod? és ha közös a hobbitok vagy egyszerüen csak jól kijöttök egymással akkor mivan?"
Akkor nyilván az van, hogy összejövök vele...persze ha vonzalom is van. De ha figyelmesen elolvastad volna, amit írtam, tudnád, hogy én - veled ellentétben - nem általánosítok, és nem zárom ki ennek a lehetőségét. Egyszerűen csak kevesebb esélye van annak, hogy ilyen emberrel találkozzak. Egyrészt, mert nem azokban a körökben mozgok, másrészt meg azért, mert ismerősi körömből kiindulva a szakmunkások többsége (DE NEM AZ ÖSSZES) magasról tojik a komoly zenére, festészetre, építészetre (már ami az építészet esztétikai és művészettörténeti részét illeti) továbbá a klasszikus irodalomra. Amúgy csak simán kijönni valakivel csak úgy lehet, ha van miről beszélgetni. Ha némán kuksolunk egymás mellett, elcsevegünk felszínesen az időjárásról meg 1-2 ilyen sablontémáról, az nem meríti ki az egymással kijövés fogalmát. Azt úgy hívják, hogy erőlködés, és esetleg később egy kis szex.
"tudod mihez tudnám ezt hasonlitani?
elmész autókereskedésbe majd közlöd az eladóval hogy te neked csak és kizárólag Bentley felel meg. az eladónak természetes bas.ná a csőrét mert nincs neki és megkérdezné tőled hogy miért nemjó egy Audi vagy Fiat vagy bármi. Te erre nem tudnál épeszű választ adni és otthagynád. szerinted mi lenne rólad a véleménye?"
Ez egy elég hülye példa. Egyrészt azért, mert én igenis tudnám rá a választ, másrészt mert a kereskedő ilyeneken nem húzza fel magát, harmadrészt azért, mert a diplomás és a szakmunkás között nem ugyanaz a kapcsolat, mint a Bentley és a Fiat között. Az ács is van olyan fontos, mint az építészmérnök, mert mindkettőnek a munkája kell ahhoz, hogy felépüljön a ház. Ebből a hasonlatból is csak az jön le, hogy csak azért fröcsögsz, mert kisebbségi komplexusod van.
Amúgy tényleg érdekes, hogy itt a válaszolók közül - egyet kivéve - egyik egyetemista sem nézi le a szakmunkásokat, de a szakmunkás válaszolók mind lenézik a diplomásokat, mégis megpróbálják ránk kenni az egészet. :S Ez olyan, mint az amerikai négerek, akik rasszistábbak, mint a fehérek, de még ők hőbörögnek, hogy bezzeg a fehérek...
Itt is bebizonyosodott hogy nem a diploma számít.
KÖZTETEK, válaszadók között van diplomás, meg nem diplomás, és mindkét "tábor" tagjai között -mint a válaszaiból, stílusából kiderült- van értelmes és van kevésbé értelmes is.
Tehát valóban az derült ki a topikból hogy az intelligencia nem diploma kérdése, annak léte vagy nemléte nem jelenti sem azt hogy valaki bunkó, sem azt hogy nem.
Elég visszaolvasni egyben az összes választ és a válaszolókból kiderül :Ö)
Indiában és a világ számos helyein működnek a kasztok. Magyarországon meg ugye szabad párválasztás van "hivatalosan", ami azért nem így működik, tudjuk. pl ha valaki hazavisz egy roma lányt, nem biztos h úgy örülnek majd és támogatják a kapcsolatot, értem ezt pl egy fekete bőrű udvarlóra is! A lányokba benne van egy olyan dolog, h olyat akarnak a gyerekeik apjának aki biztonságot nyújt, biztos állás, jó kereset. Miért? Mert otthon is ezt "tanuljuk", kislányom diplomázz, h jó állásod legyen! Nagyon kevés az olyan ember aki 18 évesen már tudja h mi akar lenni, ezért mennek egyetemre, főiskolára! Édesapám nem tanult tovább a felsőoktatásban, de mégis világéletében jó munkája volt, mert egy értékes, hasznos ember, szívből csinálja a munkáját! Ő nekem nőként mégis azt mondta h diploma kell, ő így látta helyesnek, már felnőtt fejjel látom nála mekkora koplexusokat okozott, h látta a diplomásokat és hiába az ő tudása volt erősebb....azért a diplomások voltak a császárok!
Ha valaki meg úgy akar feljebb lépni az életben, h összeáll egy diplomás férfivel, az meg legyen az ő baja....mindenkinek a maga harcát kell megvívnia. Ha jó értem a kérdés is erről szólt, h lányok miért várnak el olyat ami náluk sincs!
hiába mondod el 50-szer hogy kisebbségi komplexusom van. nincsen.
ha nem tudod felfogni az a te bajod.
Igen, de én már előtte megmondtam neki párszor :), és gondolom azt hiszi te is én vagyok :D
Akinek kisebbségi komplexusa van, sose látja be, nem érzékeli...csak a környezete veszi észre. Te pedig tipikusan úgy viselkedsz, mint akinek van. De ha ettől boldogabb leszel: neeeeem, tényleg niiiiiincs! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!