Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A mi generációnk (30+) tényleg...

A mi generációnk (30+) tényleg ennyire buta lett volna, vagy a mai fiatalok egyszerűen zsenik?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem el?Elég sok mondandóm és kérdésem lenne ezzel kapcsolatban,ismerkedés,emberekhez való hozzáállás,szerelem.

Köztudott,hogy az utóbbi években kitört a diploma mánia(munkámból adódóan sokat járok Ausztriába az ottani legnagyobb napilap egyik cikkben a millió diplomás országának nevezett minket)válogatás nélkül veszik fel a butábbnál butább fiatalokat felsőoktatásba,most az értelmesekről ne beszéljünk nekik ott a helyük,most koncentráljuk csak a butákra,valamit arra,hogy ebben az országban még a csapból is a diploma folyik.

Média:-Reklámok:

Az egyik budapesti pláza fiataloknak szóló reklámjából egy részlet"És az egyetemen is is szeretne trendi maradni"

Pannon Djuice(egyszer látható reklámja azóta a neten fut)azt taglalja egy harmincas cégvezető a fiataloknak,hogy a többi cég reklámjaiban a fiatalokat mennyire művien ábrázolják,de ők nem mert ők tényleg törődnek velünk fiatalokkal és....részlet:"évekig tanultok egy papírért amivel vagy értek valamit vagy nem"és mutatnak egy diplomát.

Első kérdésem.Ha nekem nincs diplomám nem járok felsőoktatásba akkor én fiatal sem vagyok/voltam?

Na jó megpróbálom rövidebbre venni,bár sok dolog bas..a a csőröm.

Nem is olyan régen udvaroltam egy lánynak..egy olyan lánynak aki tényleg nő,és nem egy hülye pi..a.

A dolognak az lett a vége,hogy a lány közölte,tetszem neki jól érzi velem magát de"legalább egy diplomám lenne vagy járnék egyetemre".Mert neki az égő,hogy nekem csak érettségim van,mert a diploma az jelez egy szintet.

Gondoltam jó melléfogtam nem dőlök a kardomba.

Mivel nincs sok szabadidőm sokat utazok,így ráálltam a netes társkeresőkre.Kerek 30évesen úgy érzem,hogy nekem egy 23éves lány még belefér,és itt döbbentem le.

A korombeli vagy idősebb nők elvárásai(iskolai végzettsége legyen ponton)soknak mindegy(ki sincs töltve)de sokan már szakmunkásképzőtől is várják a férfiakat.

Viszont a 20as éveikben járó nők szinte mindegyikénél"iskolai végzettsége legyen:Egyetem/főiskola"érettségizett férfiak szóba sem jöhetnek,és a szakmunkásokról már nem is beszélve.

Most megint valamit nem értek:Akinek nincs diplomája az buta ember akinek viszont van az garantálja,hogy okos?

Nem fogok példákat felhozni arról,milyen buta egyetemista lányokat/fiúkat ismerek.De ismét hozzáteszem okosat is.

Na jó befejezem a további eszmefuttatásom és feltenném azt az egyszerű kérdést,hogy ezelőtt 15évvel mi volt velünk a baj?

Minket miért nem vettek fel tömegével felsőoktatásba?

Rosszabb lett volna az oktatásunk színvonala?Butábbak lettek volna a tanáraink?Butábbak lettünk volna mi diákok?

Vagy csak egésze egyszerűen a harmincon túli generáció lett volna alapból annyira buta?

Várom az értelmes válaszokat,valamint tudjátok akinek nem inge....

És igen,engem zavar.Zavar az,hogy amit egy mai 18éves megtehet a 2es érettségivel azt mi miért nem tehettük meg mondjuk hármassal.

Tehát mielőtt betalálnak azon emberkék,hogy irigy vagyok..igen az vagyok.

Azt pedig,hogy miből áll egy mai érettségi nem tudhatom,de tanárok,valamit hozzáértő emberek állítása szerint vicc.

És ha nekünk tényleg még az érettségink is kemény volt akkor az miért nem ért annyit mint egy mai gyengébb?

Azzal miért nem vettek fel akkor sehová?

2010. szept. 29. 12:44
 41/92 anonim ***** válasza:
27%

Nem vagyok párkeresős..Csak mondtam.

MIndegy,azért mondtam hogy menj el most érettségizni,mert ha jól emékszem te irtad hogy van 3asod.Gondoltam abból a célból mehetnél,hogy javits,na.

Mitől lennék kamu te gyik?-.-

És igen a villamos mérnöki diplomámmal 100szor gyorsabban találok munkát mint villanyszerelői OKJ-vel.OKJ-al szemben bármikor felvesznek engem a BME-s diplomámmal,de egy diplomást kereső munkára sohasem OKJ-st.Ponzotozatok le nyugodtan,ha ez jelenti számotokra az irigység levezetést.

2010. szept. 29. 16:52
 42/92 anonim ***** válasza:
58%

Apám, neked savanyú a szőlő! Bezzeg ha diplomád lenne, te sem így gondolkodnál. Vernéd a melled, mint az összes többi...

Legalább beismered, hogy irigy vagy. Ennyit is ér az egész kérdés: az irigység szüli, valamint a többi választ is, amiket nem diplomázott emberek írtak.

Ha pedig nem volt benned annyi az érettségid idején, hogy bárhova is felvegyenek, mi jogon nevezed butának a mai egyetemistákat? Ha ma érettségiznél és a ketteseddel vagy a hármasoddal felvennének valahova, te nem csupán egy lennél a buta egyetemisták közül? Gondolkozz...

Szociálisan berögződött, hogy akinek diplomája van, az gazdag, ugyanis régen valóban jól kereső állásokat töltöttek be a diplomások. Persze ennek ma a fele sem igaz, de ember legyen a talpán, aki ezt a sztereotípiát kimossa az emberek fejéből. Még ha csak tudat alatt is, ez él mindenkiben. Ezért hajt mindenki diplomára... és ezért hajtanak a nők a diplomásokra. Mert a csajok a pénzszag után mennek, ugyebár... :)

2010. szept. 29. 16:53
 43/92 anonim ***** válasza:
Azzal nem igazán értek egyet, hogy a csajok a pénzre mennek, legalábbis a normálisak tuti nem.
2010. szept. 29. 17:03
 44/92 anonim ***** válasza:
75%

13:42 vagyok ismét.

Igen, ez volt a másik dolog, amire reagálni szerettem volna: a pénz.

Nem a pénzre hajtanak az emberek, hanem arra, ami vele jár: létbiztonság. A nők sem a pénzes pasikra hajtanak, hanem a létbiztonságra, és ez sokszor tudatalatti döntés, hiszen az evolúció ezt kódolta belénk. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mi nők csakis pénzes pasikra hajtunk!! Az én párom 110.000 forintot keres és egy garzonlakásban lakik. Mivel Magyarországon a helyzet ennél már nem lesz jobb...legalábbis a mi időnkben nem, ezért Hollandiába fogunk költözni 1-2 éven belül, ahol ugyanazért a munkáért, amit most végez, 4000 eurót fog kapni. Ezt viszont nem én találtam ki (mármint a költözést), hanem Ő. Ha nem találja ki, akkor se dobtam volna csak azért, mert szegény! Én azért tanulok, hogy legyen elég fizetésem, és beutazhassam a világot, mert nekem ez minden vágyam! Én beleőrülnék ha úgy kéne élnem, hogy nem láttam a Földből semmit, leszámítva a képeket meg a National Geographic-ot. Ezért is nem 100% még, hogy nem leszek tolmács: a kezdő szinkrontolmács fizetése 500.000 forint körül mozog és képes is lennék rá, hogy megcsináljam, épp csak nem szeretem eléggé a politikát. De ha nem látok más kiutat, hát lenyelem a békát. Emiatt pedig nem leszek boldogtalan, mert félig szeretem a munkámat, és beutazhatom a világot, ami nekem megér ennyi áldozatot. Most egyetem mellett egy cukrász OKJ-t is csinálok. Az is lehet, hogy mikor kimegyek a párommal Hollandiába, eleget fogok keresni cukrászként ahhoz, hogy beutazhassam a világot, vagy megtanulok Hollandul és leszek holland-spanyol-magyar-angol-francia tolmács, esetleg fordító. De mivel közel van Brüsszel, így a tolmács szakmát egyenesen ott tanulhatom meg, ahol a leginkább szükség lesz rám: Az EU fővárosában.

Mindezzel azt akarom mondani, hogy Én NEM a párom pénzére utazok! Én arra a pénzre utazok, amit ÉN keresek meg! ÉS emellett nem akarok olyan férjet, aki az én pénzemből él meg! Ha nem is fog annyit keresni, mint én (bár Hollandiában ez nem valószínű, inkább ő fog többet keresni), akkor is dolgozzon, nekem csak ez a lényeg, és Magyarországon is csak ez lenne a lényeg!

Szóval kikérem magamnak minden nő nevében, hogy mi csak a pénzre utazunk!!! Ha ti így általánosítotok, én is megtehetem, hogy általánosítok és közlöm, hogy minden az építőiparban dolgozó szakmunkás egy tapló, mert ocsmányságokat szólnak be, ha elmegyek az építkezés mellett. Holott ez nem igaz, mert volt már erre is ellenpélda.

2010. szept. 29. 17:27
 45/92 anonim ***** válasza:
34%

ma 13:59-es vagyok!

Na ugye, megmondtam!

Kapsz te itt hideget-meleget! :-)))

2010. szept. 29. 17:37
 46/92 anonim ***** válasza:
95%
nekem egyik szülőm sem diplomás, mégis jól keresnek, mégpedig azért, mert teljesen jól végzik amit csinálnak. én jelenleg most egyetemre járok, de nem érdekel, nem is nagyon értem mit kéne tanulnom, annyi felesleges információ van. Szóval jövőre már nem itt kezdek, hanem elmegyek mentősnek, amúgy is azt akartam mindig csinálni, annak látom értelmét, segíteni az embereken, mégha nem is keres olyan jól.
2010. szept. 29. 17:40
 47/92 anonim ***** válasza:
81%

Valojaban, nehany embernek ez(marmint az egyetem) csak idohuzas, hisz addig sem kell dolgozni.

Megis, az ismeroseim kozul, sokan az elveik miatt nem jottek egyetemre, mivel ma mar egy diploma- levelezon, koltsegesen- megszerzesere egy "bufe"szakon barki kepes.

De koomolyan, ember, ne foglakozz vele! Csak sajat magadat idegesited fel vele, de a vilagot nem valthatod meg, ezen a hozzallason se te, sem en nem fogunk tudni valtoztatni.

Csak azt nem ertem, hogy ti miert panaszkodtok ennyit a fiatalokrol? TI neveltetek fel minket, TOLETEK lattuk a peldat, a TI utodaitok vagyunk. Nem vedem en a mai egyetemistakat, mert reszben igazatok van. De azert nezzuk a masik oldalt is...

Az meg, hogy a parkapcsolatokban ez "valook" : nem abba a rohatdt diplomaba szeret bele a csaj, hanem beled. Ha ezt nem fogja fel, akkor meg nem erdemli meg, hogy foglakozz vele.

Udv: egy egyetemista...

2010. szept. 29. 17:44
 48/92 anonim ***** válasza:

A diploma is egy szintet jelez csak, szóval ezzel az erővel azt is nézzük le, aki nem járt doktorira, vagy nem professzor....

Ilyen a csaj, ne bánkódj miatta.

Egyébként az emberek többsége meg van zavarodva jó dolgától, már nem tudja, mit várjon el a másik embertől. Persze, adni, az nuku.

2010. szept. 29. 20:26
 49/92 anonim ***** válasza:

tudod mit kivánok az olyan csajnak aki azért nem kötelezi el magát valaki mellett mert nincs diplomája?

egyrészt kinhalált másrészt meg szeressen bele egy emberbe akiről később kiderül hogy prof. és közölje vele hogy ez a szint nála elvárás...

diploma->pénz->létbiztonság?

most felteszem a kérdést annak aki ezt gondolja: normális vagy?

ismerek olyan embert akinek NINCS diplomája. de a feleségének és neki külön gyorsasági motoruk van és 2 autójuk amit gond nélkül fenntartanak és olaszba járnak nyaralni, és ha most kapaszkodsz elmondom a poént: a felesége évekig háztartásbeli volt.

na még mindig kell annyira az a nyomorult diploma?

2010. szept. 29. 21:31
 50/92 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó gondolom nekem szántad.

Nem,rohadtul nem érdekel kinek milyen autója van.Nekünk saját házunk van,napkollektorokkal Land Roverünk és apunak egy Audija nekem meg 1millás free-ride bringám,na és ezt mind azért mert ők is mérnökök és jól keresnek nem fizikai munkával.De NEM ERRŐL VAN SZÓ.Én azért keresek diplomást,mert ez jellemzi az embert,szerintem nem kis dolog elvégezni egy erős és neves egyetemet,kitartásra értelemre és szorgalomra vall,azonkivül nem hasonlithatod össze egy nem büfé szakot elvégzett ember tudástárát egy okj-al.

Szerintem általában azok védik a nem diplomásokat,akik hasonló cipőben járnak.Akinek nincs annyi esze,hogy legyen diplomája az miért várja el,hogy egy felsőoktatást végzett ember egyenértékű szakembernek kezelje őt?:O.

Miért kéne kinhalált halnom csak azért,mert hasonló embert keresek magamhoz?

És ha már itt tartunk egy diplomásnak sokkal könnyebb munkát keresnie mint egy érettségivel rendelkezőnek,még az okj is sokkal jobb a szimpla érettséginél.Az egy dolog h a diplomások sok munkát elutasitanak,az más kérdés.Na,de ha csak arról van szó hogy a munkaadó egy jó egyetemi diplomával rendelkezőnek adja a munkát vagy egy érettségizettnek,akkor szerintem a döntése egyértelmű(persze itt most jöhet a sok DE,de feltételezük azt hogy mind a kettő szimpatikus)

2010. szept. 29. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!