Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A mi generációnk (30+) tényleg...

A mi generációnk (30+) tényleg ennyire buta lett volna, vagy a mai fiatalok egyszerűen zsenik?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem el?Elég sok mondandóm és kérdésem lenne ezzel kapcsolatban,ismerkedés,emberekhez való hozzáállás,szerelem.

Köztudott,hogy az utóbbi években kitört a diploma mánia(munkámból adódóan sokat járok Ausztriába az ottani legnagyobb napilap egyik cikkben a millió diplomás országának nevezett minket)válogatás nélkül veszik fel a butábbnál butább fiatalokat felsőoktatásba,most az értelmesekről ne beszéljünk nekik ott a helyük,most koncentráljuk csak a butákra,valamit arra,hogy ebben az országban még a csapból is a diploma folyik.

Média:-Reklámok:

Az egyik budapesti pláza fiataloknak szóló reklámjából egy részlet"És az egyetemen is is szeretne trendi maradni"

Pannon Djuice(egyszer látható reklámja azóta a neten fut)azt taglalja egy harmincas cégvezető a fiataloknak,hogy a többi cég reklámjaiban a fiatalokat mennyire művien ábrázolják,de ők nem mert ők tényleg törődnek velünk fiatalokkal és....részlet:"évekig tanultok egy papírért amivel vagy értek valamit vagy nem"és mutatnak egy diplomát.

Első kérdésem.Ha nekem nincs diplomám nem járok felsőoktatásba akkor én fiatal sem vagyok/voltam?

Na jó megpróbálom rövidebbre venni,bár sok dolog bas..a a csőröm.

Nem is olyan régen udvaroltam egy lánynak..egy olyan lánynak aki tényleg nő,és nem egy hülye pi..a.

A dolognak az lett a vége,hogy a lány közölte,tetszem neki jól érzi velem magát de"legalább egy diplomám lenne vagy járnék egyetemre".Mert neki az égő,hogy nekem csak érettségim van,mert a diploma az jelez egy szintet.

Gondoltam jó melléfogtam nem dőlök a kardomba.

Mivel nincs sok szabadidőm sokat utazok,így ráálltam a netes társkeresőkre.Kerek 30évesen úgy érzem,hogy nekem egy 23éves lány még belefér,és itt döbbentem le.

A korombeli vagy idősebb nők elvárásai(iskolai végzettsége legyen ponton)soknak mindegy(ki sincs töltve)de sokan már szakmunkásképzőtől is várják a férfiakat.

Viszont a 20as éveikben járó nők szinte mindegyikénél"iskolai végzettsége legyen:Egyetem/főiskola"érettségizett férfiak szóba sem jöhetnek,és a szakmunkásokról már nem is beszélve.

Most megint valamit nem értek:Akinek nincs diplomája az buta ember akinek viszont van az garantálja,hogy okos?

Nem fogok példákat felhozni arról,milyen buta egyetemista lányokat/fiúkat ismerek.De ismét hozzáteszem okosat is.

Na jó befejezem a további eszmefuttatásom és feltenném azt az egyszerű kérdést,hogy ezelőtt 15évvel mi volt velünk a baj?

Minket miért nem vettek fel tömegével felsőoktatásba?

Rosszabb lett volna az oktatásunk színvonala?Butábbak lettek volna a tanáraink?Butábbak lettünk volna mi diákok?

Vagy csak egésze egyszerűen a harmincon túli generáció lett volna alapból annyira buta?

Várom az értelmes válaszokat,valamint tudjátok akinek nem inge....

És igen,engem zavar.Zavar az,hogy amit egy mai 18éves megtehet a 2es érettségivel azt mi miért nem tehettük meg mondjuk hármassal.

Tehát mielőtt betalálnak azon emberkék,hogy irigy vagyok..igen az vagyok.

Azt pedig,hogy miből áll egy mai érettségi nem tudhatom,de tanárok,valamit hozzáértő emberek állítása szerint vicc.

És ha nekünk tényleg még az érettségink is kemény volt akkor az miért nem ért annyit mint egy mai gyengébb?

Azzal miért nem vettek fel akkor sehová?

2010. szept. 29. 12:44
 71/92 anonim ***** válasza:
100%

nincs kisebbségi komplexusom és soha nem fogom magamat kevesebbnek tartani mint egy diplomás

"És aki diplomásokat keres párként,az is szerelemből választ"

ebből a mondatodbol is csak az jön le hogy segghülye vagy

2010. szept. 30. 21:19
 72/92 anonim ***** válasza:
100%
ja és nem azért vagy hülye mert diplomás vagy vagy leszel hanem mert hülyeségeket beszélsz és hülyén gondolkozol..mielőtt ezzel jönnél
2010. szept. 30. 21:25
 73/92 anonim ***** válasza:
68%

Bocs, de itt két embernek válaszolgatsz és bunkózod le.

nézd meg a %-okat.

én írtam,hogy ha diplomás párt akar a csaj, akkor válasszon azt.

és teljesen igaza van annak, aki utánam írt, hogy aki diplomást választ, az is szerelemből választ.

most komolyan ezzel hülyítitek magatokat, hogy a diplomások beképzeltek, bunkók és csak a pénz számít??

elárulom, a barátomnak és a szüleinek sokkal kevesebb pénze van, mint nekünk, mégis szeretem, több mint 4 éve vagyunk együtt. soha se vártam el, hogy akármit is fizessen helyettem. nem tudom, hogy élsz, vagy milyen diplomásokat ismersz, ha ezt a következtetést vontad le róluk. én egy rossz szót se szóltam a szakmunkásokról, nem is fogok, aki dolgozik, azt megbecsülöm. apukám is szakmunkás, anyukámnak is csak egy érettségije van, mégse néztem le őket soha! a szakmunkások viszont igenis lenézik a diplomásokat! ez süt minden válaszból!!

miért baj az, hogy ha valakinek van lehetősége egyetemet végezni, akkor él vele?? ha a gyereked egyetemre akar majd menni, akkor azt mondod neki, hogy ne menjen mert akkor bunkó lesz?? vagy egyenesen ezt fogod belé nevelni, hogy csak az a jó, becsületes dolgozó ember, aki szakmunkás?

egyenesen felháborító, hogy képes vagy ilyet leírni, hogy a diplomások nem szerelemből házasodnak!!!!

azzal, hogy azt írod, hogy a szakmunkások mennyivel jobban keresnek, elismered, hogy igazán neked számít a pénz!

2010. szept. 30. 21:40
 74/92 anonim ***** válasza:
100%

ha nem vetted volna észre az 59%-os felhasználónak válaszoltam és az ő irományából idéztem. akkor miért jössz ide magyarázni nekem?

nézd meg már léygszives hogy mit idéztem a szövegéből. eleve egy ellentmondást irt le. ráadásul nem is takargatja hogy többre tart egy diplomást mint egy nem diplomást mivel azok közül választ párt.

akkor hol van itt a szerelem? SEHOL

egyébként meg ha azért irtad hogy 2 embert hülyézek le akkor igen jól vetted észre. 20 ember ellen is kiállok ha úgy érzem hogy igazam van.

és mielőtt azt mondanád hogy azért hülyézek le mindenkit mert előitéletes vagyok és nem birom a diplomásokat akkor elmondom hogy nincs igazad. azt hülyézem le aki hülyén gondolkozik vagy hülyeségeket beszél vagy többre tartja magát akármelyik másik embernél.

Abba az emberbe semmi együttérzés és alázat nem szorul aki megköti azt hogy csak diplomás párja lehet. Mit gondoltok ti többek vagytok egy koldusnál aki mellett elmész az utcán? vagy többek vagytok egy villanyszerelőnél akihez fordultok ha szükséges?

ha aztmondod hogy nem vagy több egyiknél se akkor nem az alapján választanál párt hogy milyen a végzettsége.

2010. szept. 30. 21:56
 75/92 anonim ***** válasza:
75%

ja és hogy milyen diplomásokat ismerek?

egy olyan embert ismerek aki miután bekerült az egyetemre rá két hónapra közölte velem hogy nem kiváncsi rám és minden ok nélkül megszakitotta velem a kapcsolatot.

ilyen diplomást ismerek(vagy inkább ismertem)

nem ismerek többet és ez alapján nem is akarok.

2010. szept. 30. 22:02
 76/92 anonim ***** válasza:
51%
egy bunkót ismersz aki egyetemista.Hát gratulálok te milliókat itélsz el egy szemét miatt.Nem NEM NÉZEM LE a szakisokat DE én azért szavaznék egy szintén hasonló diplomásra,mert tudom hogy kb egy hullámhosszon vagyunk.Itt nem a diplomások lenézéséről van szó,hanem a diplomamentesékről.
2010. szept. 30. 22:04
 77/92 anonim ***** válasza:
100%

igen, az 59-esnek válaszoltál, előtte pedig rám mondtad, hogy csőlátásom van. ezzel kezdted. én erre reagáltam.

lehetne akkor még több mindent is felvetni a párválasztásnál, ami hátrányosan megkülönböztető: pl ha egy fiú azt mondja, hogy neki csak a szőke lányok tetszenek, itt is fel lehet tenni a kérdést, hogy miért, a barnák kevesebbek??

azon van a lényeg, hogy ezen az oldalon semmi mást nem lehet hallani a továbbtanulással kapcsolatban, mint hogy legyél szakmunkás, mert diplomával sz*rt se érsz. és mi van akkor, ha én olyan szakmát szeretnék, amit csak egyetemen lehet megszerezni?? akkor már nem nevezhető szakmunkának?? (egyébként tényleg ilyen szakra járok, ha okj-n akarnám "ugyan ezt" elvégezni, akkor 3 db, egyenként 2 éves képzésre kellene járnom, ugyebár a másodiktól már fizetős, jó hogy a rövidebb idejű és ingyenes egyetemi képzést választottam) és ezért vagyok sz*r ember? ezért nézem én le állítólag a szakmunkát? ezért választok szerinted pénz alapján párt?

mégis mire alapozod ezt??

úgy nyilvánítottál itt véleményt a diplomásokról és az egyetemistákról, hogy senkiről sem tudod, hogy mit tanul és miért épp azt tanulja!

még egyszer mondom, én semmi rosszat nem mondtam a szakmunkásokról!

2010. szept. 30. 22:09
 78/92 anonim ***** válasza:
100%

82%-os vagyok még mindig.

és azt is elmondtam, hogy 4 éve van barátom, nem a pénz alapján választottam!!

2010. szept. 30. 22:12
 79/92 anonim ***** válasza:
50%

67%-os gondolom meg van győződve róla, hogy a diplomások érzelemmentes fatuskók, képtelenek szerelmet érezni; továbbá arról is, hogy egy diplomásba képtelenség beleszeretni. Nem baj, kedves Diplomás/Egyetemista kollégák, hagyjuk csak meg a lelki nyomorában, hadd vergődjön. Mi pedig, akik igenis tudunk szeretni és élvezni az életet minden szépségével együtt, mosolyogjunk egy jót az ilyen irigy, kisebbségi komplexustól fröcsögő válaszokon :) További szép estét!

Tudod 67% az, hogy diplomás párt választunk magunknak, nem azt jelenti, hogy csak a végzettséget, meg a pénzt nézzük. Inkább azt jelenti, hogy könnyebben szeretünk bele egy diplomásba, mert VELE VAN BESZÉDTÉMÁNK, egy szakmunkással meg NINCS! Mint már egy korábbi kommentemben leírtam: ezzel nincs semmi gond, egyszerűen más az érdeklődési körünk. Ettől semmivel se lesz kevésbé szükség a világon szakmunkásokra vagy diplomásokra, és ez nem jelenti azt sem, hogy ne léteznének olyan szakmunkások, akikkel igenis megtalálja egy diplomás a közös témát, csak kevesebb rá a példa. Arról nem is beszélve, hogy mi diplomásokkal találkozunk többet, tehát matematikailag is több rá az esély, hogy közöttük találjuk meg az igazit. Most akkor kössem fel magam, mert diplomás párom van? Jobb lenne, ha dobnám, mert csak 100.000-t keres és hozzámennék inkább egy 200.000-t kereső ácshoz, hogy boldog legyen, hogy diplomás a nője, nekem meg pénzes pasim legyen? Mert így is lehet ám valaki pénzéhes, de mégse szólna meg senki, mert a párom nem diplomás, tehát biztos szerelemből mentem hozzá. Ez van, ha a te logikai levezetéseidet követem... Gondolom te sem szeretsz bele olyan lányokba, akikkel semmiről sem bírsz beszélgetni, mert akkor az a kapcsolat csak a szexről tud szólni.

Csak hogy félreértés ne essék: nem a szakmunkásokat nézem le, hanem téged...de téged aztán nagyon. Az elejét pedig direkt csak azért írtam beképzelt hangnemben, hogy bökjem vele a csőrödet...csak gondoltam azért elmagyarázom neked, hátha nem esne le ;)

2010. szept. 30. 22:18
 80/92 anonim ***** válasza:
75%

csak egy pár adat:

Profession.hu-n megnéztem, hogy az állásokra milyen számban keresnek felsőfokú, középfokú és alapfokú végzettséget.

Felsőfokú végzettség 3870 db álláshoz kell

Középfokú 1776-hoz

Alapfokú 57 db-hoz.

az a büdös nagy igazság, hogy lehet, hogy egy szakmunkás tud annyit, vagy többet, mint egy diplomás, mégse veszik fel, ha nincs a munkaadó szerinti végzettsége.

2010. szept. 30. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!