Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A mi generációnk (30+) tényleg...

A mi generációnk (30+) tényleg ennyire buta lett volna, vagy a mai fiatalok egyszerűen zsenik?

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem el?Elég sok mondandóm és kérdésem lenne ezzel kapcsolatban,ismerkedés,emberekhez való hozzáállás,szerelem.

Köztudott,hogy az utóbbi években kitört a diploma mánia(munkámból adódóan sokat járok Ausztriába az ottani legnagyobb napilap egyik cikkben a millió diplomás országának nevezett minket)válogatás nélkül veszik fel a butábbnál butább fiatalokat felsőoktatásba,most az értelmesekről ne beszéljünk nekik ott a helyük,most koncentráljuk csak a butákra,valamit arra,hogy ebben az országban még a csapból is a diploma folyik.

Média:-Reklámok:

Az egyik budapesti pláza fiataloknak szóló reklámjából egy részlet"És az egyetemen is is szeretne trendi maradni"

Pannon Djuice(egyszer látható reklámja azóta a neten fut)azt taglalja egy harmincas cégvezető a fiataloknak,hogy a többi cég reklámjaiban a fiatalokat mennyire művien ábrázolják,de ők nem mert ők tényleg törődnek velünk fiatalokkal és....részlet:"évekig tanultok egy papírért amivel vagy értek valamit vagy nem"és mutatnak egy diplomát.

Első kérdésem.Ha nekem nincs diplomám nem járok felsőoktatásba akkor én fiatal sem vagyok/voltam?

Na jó megpróbálom rövidebbre venni,bár sok dolog bas..a a csőröm.

Nem is olyan régen udvaroltam egy lánynak..egy olyan lánynak aki tényleg nő,és nem egy hülye pi..a.

A dolognak az lett a vége,hogy a lány közölte,tetszem neki jól érzi velem magát de"legalább egy diplomám lenne vagy járnék egyetemre".Mert neki az égő,hogy nekem csak érettségim van,mert a diploma az jelez egy szintet.

Gondoltam jó melléfogtam nem dőlök a kardomba.

Mivel nincs sok szabadidőm sokat utazok,így ráálltam a netes társkeresőkre.Kerek 30évesen úgy érzem,hogy nekem egy 23éves lány még belefér,és itt döbbentem le.

A korombeli vagy idősebb nők elvárásai(iskolai végzettsége legyen ponton)soknak mindegy(ki sincs töltve)de sokan már szakmunkásképzőtől is várják a férfiakat.

Viszont a 20as éveikben járó nők szinte mindegyikénél"iskolai végzettsége legyen:Egyetem/főiskola"érettségizett férfiak szóba sem jöhetnek,és a szakmunkásokról már nem is beszélve.

Most megint valamit nem értek:Akinek nincs diplomája az buta ember akinek viszont van az garantálja,hogy okos?

Nem fogok példákat felhozni arról,milyen buta egyetemista lányokat/fiúkat ismerek.De ismét hozzáteszem okosat is.

Na jó befejezem a további eszmefuttatásom és feltenném azt az egyszerű kérdést,hogy ezelőtt 15évvel mi volt velünk a baj?

Minket miért nem vettek fel tömegével felsőoktatásba?

Rosszabb lett volna az oktatásunk színvonala?Butábbak lettek volna a tanáraink?Butábbak lettünk volna mi diákok?

Vagy csak egésze egyszerűen a harmincon túli generáció lett volna alapból annyira buta?

Várom az értelmes válaszokat,valamint tudjátok akinek nem inge....

És igen,engem zavar.Zavar az,hogy amit egy mai 18éves megtehet a 2es érettségivel azt mi miért nem tehettük meg mondjuk hármassal.

Tehát mielőtt betalálnak azon emberkék,hogy irigy vagyok..igen az vagyok.

Azt pedig,hogy miből áll egy mai érettségi nem tudhatom,de tanárok,valamit hozzáértő emberek állítása szerint vicc.

És ha nekünk tényleg még az érettségink is kemény volt akkor az miért nem ért annyit mint egy mai gyengébb?

Azzal miért nem vettek fel akkor sehová?

2010. szept. 29. 12:44
 51/92 anonim ***** válasza:

21:56! Ezt nem neked szánta a 21:31-es, hanem nekem, mivel én említettem a létbiztonságot.

21:31! Olvasd el légyszi még egyszer a válaszomat! Sehol nem írtam ilyet, hogy csak diplomával lehet pénzt keresni! Korábbi válaszaimban írtam, hogy a párom mérnök, itt meg hogy csak 110.000-et keres, ergó ő a tökéletes ellenpélda. Ismerek én olyan villanyszerelőt, aki megkeresi tisztán a 300-at is egy hónapban. Nem tudom, honnan szedted, hogy csak a diplomások tudnak pénzt keresni...még azt is írtam, hogy cukrászként Hollandiában lehet, hogy fogok eleget keresni!

Úgyhogy igen, NORMÁLIS VAGYOK! Köszi szépen!

2010. szept. 29. 22:08
 52/92 anonim ***** válasza:
100%

"Én azért keresek diplomást,mert ez jellemzi az embert"

na ez az amibe nagyon nincs igazad. egy embert közel se az jellemez hogy milyen végzettsége van, hanem hogy önzetlen kedves és segitőkész-e és hogy hűséges-e. attól még hogy valakinek van diplomája lehet egy utolsó szemétláda is aki a házasságotok alatt 40szer megcsalt esetleg magasról szart a fejedre.

persze ugyanugy van diplomás ember aki hűséges hozzád és jó társ lehet. de nem ez alapján kell itélni.

tudod mihez tudom ezt hasonlitani? ahoz amikor valaki tenyésztőtől vásárol valami méregdrága kutyafajtát ami mivel beltenyészett egy idő után meghülyül és soha az életbe nem lesz olyan hűséges mint pl egy olyan kutya ami keverék de befogadtátok mert éhezett meg csavargott.

rohadtul sértő és szomoru hogy az emberek a végzettség alapján választanak. most egy másfél éves kapcsolatom van aminek valoszinűleg házasság lesz a vége. soha még csak meg se fordult a fejembe hogy ha nem szerez diplomát a párom akkor elhagyom. ez buta felelötlen nagyképű idióta gondolkodásmód.

2010. szept. 29. 22:13
 53/92 anonim ***** válasza:
22:13 neked milyen végzettséged van?
2010. szept. 29. 22:27
 54/92 anonim ***** válasza:
még semmilyen de a végcél érettségi plusz egy szakma plusz egy német felsőfokú vizsga. aztán amint lehetőségem lesz takarodok ebből a nyomorult országból. főleg az ilyen felfogás miatt ami itt van. na meg a megélhetés..a röhejes átlagkeresetek, a korrupció amivel a szemünket kiszurják, ilyesmik miatt.
2010. szept. 29. 22:29
 55/92 anonim ***** válasza:
én sem maradok itt,de ne is haragudj többen vannak itt akik ellenem vannak;).Nah nekem is van 2 felső nyelvem,szal már kezdhetek vele valamit
2010. szept. 29. 22:33
 56/92 anonim ***** válasza:
100%

két felső nyelv mellé egy szakmát megcsinálsz kimész és halálra keresed magad. én nem várnék a helyedben.

nem normális ez az egész ami ebbe az országba folyik.

ha jól mennének itt a dolgok nem lenne elvárás pár választásnál a diploma.

2010. szept. 29. 22:36
 57/92 anonim ***** válasza:
2 felsőm mellé most megcsinálok még 2öt.Ugye most van Orosz-Angolom és Német-Ukránt csinálom meg idén.És e mellé pár év múlva lesz még egy bme-s diploma fogaimban.Nah akkor lesz teljes a vágyálom:D.
2010. szept. 29. 22:40
 58/92 anonim ***** válasza:

na jó de mire vágysz konkrétan?

arra hogy elmondhasd hogy diplomád van meg egy csomó nyelvvizsgád, vagy arra hogy jól keress és boldog legyél a pároddal?

2010. szept. 29. 22:47
 59/92 anonim ***** válasza:
100%

szerintem te az alapvető problémát nem látod.

mindenki diplomát akar és nincs is neki akadálya...pl volt otársamat 3as érettségivel felvették egyetemre. életébe sose tanult. gyakorlatilag mindenhez hülye de lesz egy diplomája.

eljön lassan(nem azt mondom hogy holnap) de eljön az az idő amikor majd a diplomásokkal dunát lehet rekeszteni és a kutyának nem fognak kelleni.

nem lesz az országba egy tv szerelő egy villanyszerelő egy ács egy festő. semmi...az a kevés aki lesz meg halálra fogja magát keresni.

most lenézik sokan a szakmukikat akik a suliba munkaruhába flangálnak pedig szerintem a jövő az övék lesz mert hajlandó dolgozni és hasznot termelni az országnak és közel sincs belőle annyi még most se mint a diplomásokból lesz pár év mulva.

2010. szept. 29. 23:08
 60/92 anonim ***** válasza:
0%
arra megyek a nyelvtudásaimmal és a mérnök diplomámmal,hogy soha nem lesz munka nélkül.Szerintem egy villamos mérnöki diplomával tudok annyit mint egy szakmunkás és bőven el tudom végezni az ő munkáját is.ennyi talán
2010. szept. 29. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!