Csak engem idegesítenek a balatonon nyaraló gyerekek és a szüleik?
Nyáron elegem van abból, hogy a gyerekek az alábbiakat csinálják a szüleik meg mosolyogva nézik:
Titeket is zavar,ha...
...a gyerek megdobál iszappal
...lefröcsköl
...odajön "barátkozni"
...a fülembe ordít
...beállnak elém a sorba csak mert ők családosok
...ordítoznak a gyerekkel egy étteremben
...a gyerek rohangál az étteremben
...meg akarják simogatni a kutyámat
...el akarják lopni a cuccaimat
...hisztizik
...nyafog ha nem akarok vele játszani
...megkérnek,hogy figyeljek a gyerekükre.
19 vagyok,de tényleg nem értem miért nem lehet a gyereket megnevelni?!
Nem azért megy az ember koncertre se hogy becipeljék a pereputtyot.
NEM VAGYOK BÉBISZITTER!
71. Nahát ekkorát esett a színvonal, mióta doktoráltam? Kellemetlen. :(
Megítélhetsz, csak felesleges, mert neked nincs gyereked, nekem viszont két diplomám van és phd-m. Tehát neked fingod sincs a gyerekekről, nekem viszont picit több tapasztalatom van az egyetemről. Pofámról égne a bőr, ha egyetemista létemre így kommunikálnék. Innen nekem úgy tűnik, hogy az eltét is kitaláltad, mint a kis történeteidet. :) na de szia, vigyázz a gyerekbandák meg ne késeljenek az Aldiban 🙋♀️
Kedves Kérdező!
Én szintén fiatal, gyerektelen nőként megértem a kérdésedet.(Sőt az 50+ édesanyám is sokszor kivan a mai gyerekektől és a szülőktől.)
Balatonon amúgy sok az agyhalott(bár inkább úgy fogalmazok, hogy ebben az országban), nekem már nem jelenti a pihenést. Nem tudsz mit csinálni ezzel a helyzettel. Vagy elfogadod és próbálod figyelmen kívül hagyni, vagy keresel gyerekmentes nyaralóhelyet.(Külföldön elég sok van.)
...a gyerek megdobál iszappal: velem is előfordult már többször, hogy megdobáltak. Nem csak a gyerekek, ha nem a felnőttek is. Engem a szüleim tiltottak az iszapdobálástól. Ha még is néha nekiálltunk dobálózni a barátaimmal, akkor leszidtak.
...lefröcsköl: ez is olyan, mint az iszapdobálás. 1-2 éves gyerektől még nem várhatja el az ember, hogy ne pancsoljon ott, ahol sok ember van(bejáró környékén), viszont az idősebb gyerekeket simán beljebb lehetne vinni. Nem értem meg, hogy miért kell egy kupacban tömörülnie minden családnak. Déli parton lassan mélyül a víz, így beljebb is simán lehetne játszani, fröcskölni. Felhevült testtel nagyon nem kellemes elviselni, mikor lefröcskölnek. Itt hozzátenném, hogy sok agyatlan fiatalnak is ott jut eszébe hasast ugrálni, ahol a legnagyobb tömeg van...
...odajön "barátkozni": ha aranyosan teszi, akkor én is cuki vagyok a gyerekekkel. Viszont a rámenős, idegesítő gyerekeket én se csípem. Rájuk nézek szúrósan, majd a kedves szülőre. Egyből nem lesz kedves közeledni felém. :D
...a fülembe ordít: Direktben én nem tapasztaltam. A gyerekhiszti zavar. Miért kell egy nyűgös gyereket levinni a partra? Komolyan nem értem meg amúgy a mai szülőket. Én 2 évesen fürödtem elősként a Balatonban(Van nyaralónk, nyári gyerek vagyok. Az első szülinapomat már ott töltöttem. Viszont a szüleimnek eszébe se jutott levinni a vízhez.Egy csecsemő immunrendszere nem fejlett még annyira,a hőszabályozása meg nagyon rosszul működik, a bőr pedig érzékeny. Negyven fok nem ideális neki. Vannak sokkal jobb helyek egy csecsemő számára.)
...beállnak elém a sorba csak mert ők családosok: szúrós nézés. Csodákra képes.
...ordítoznak a gyerekkel egy étteremben: engem addig nem vittek étterembe, amíg nem tudtam végig ülni csöndben egy ebédet. A szüleimet is nagyon tudja zavarni, mikor a kis kölykök rohangásznak, visítoznak az étteremben. Eleve balesetveszélyes, mert a pincért fellökhetik, neki rohanhatnak az asztal sarkának, stb.
Amúgy sok felnőtt sem tud normálisan viselkedni egy étteremben. Telefonálnak, hangosan átordítanak a pincérnek a helyiség másik felére, székeket huzigálnak(felemelni már luxus)
...a gyerek rohangál az étteremben: előbb írtam róla.
...meg akarják simogatni a kutyámat: nincs kutyám. Viszont én is szeretek mások kutyusát simogatni, nyilván csak kérdés után. Gyerekként is engedély után mehettem oda idegen kutyákhoz.
...el akarják lopni a cuccaimat: na ez inkább magyar szokás. :D
...hisztizik: alapvetően egy kisgyerek sokszor hisztizik. Sajnos kikerülhetetlen az, hogy ebbe ne fuss bele. Általában nem zavar, ha látom, hogy a szülő próbál ez ellen tenni. Én ilyenkor a szülőt sajnálom. Viszont vannak helyek, ahova nem viszünk gyereket. Pl.:templomba, könyvtárba. Vannak kifejezetten gyerekek részére fenntartott helyek.
...nyafog ha nem akarok vele játszani:ilyen nem volt.
...megkérnek,hogy figyeljek a gyerekükre: ezt se tapasztaltam még.
Alapvetően nincs gondom a gyerekkel, később én is szeretnék majd családot. Én inkább azt tapasztalom, hogy a szülők nem tudnak helyesen viselkedni. Figyelmetlenek, felelőtlenek. Idén Olaszországban nyaraltam a párommal. Simán hagyják rohangáli a gyerekeket a peronon, mikor rohadt nagy a tömeg és jön az IC 120 km/h-val, vagy éppen mászunk fel a toronyba és a lábam között rohangálnak a kis kölykök, reptérről már ne is beszéljünk. Vicc kategória volt sokszor.
Egy gyereknek nyilván nem buli a pisai ferdetorony megnézése, neki tér kell. Én gyerekként azt élvesztem , ha biciklizhettem az utcában vagy a tengerben fürödhettem és olvashattam a parton. 8-10 évesen sokkal többet olvastam, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!