Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak engem idegesítenek a...

Csak engem idegesítenek a balatonon nyaraló gyerekek és a szüleik?

Figyelt kérdés

Nyáron elegem van abból, hogy a gyerekek az alábbiakat csinálják a szüleik meg mosolyogva nézik:

Titeket is zavar,ha...

...a gyerek megdobál iszappal

...lefröcsköl

...odajön "barátkozni"

...a fülembe ordít

...beállnak elém a sorba csak mert ők családosok

...ordítoznak a gyerekkel egy étteremben

...a gyerek rohangál az étteremben

...meg akarják simogatni a kutyámat

...el akarják lopni a cuccaimat

...hisztizik

...nyafog ha nem akarok vele játszani

...megkérnek,hogy figyeljek a gyerekükre.

19 vagyok,de tényleg nem értem miért nem lehet a gyereket megnevelni?!

Nem azért megy az ember koncertre se hogy becipeljék a pereputtyot.

NEM VAGYOK BÉBISZITTER!

2022. júl. 22. 10:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
79%
50. Milyen felfogással nem értesz egyet?
2022. júl. 24. 18:28
 52/75 anonim ***** válasza:
100%

"...lefröcsköl"

Képzeld kérdező, ma a szabadstrandon lefröcskölt egy gyerek.

Hogy az a szemtelen, hogy merészeli, ugye?

Tudod, hogy reagáltam?

Sehogy.

Véletlenül fröcskölt le, de ha szándékos lett volna, akkor sem törődtem volna vele.

2022. júl. 24. 22:59
 53/75 anonim ***** válasza:
76%

Azzal a felfogással, hogy a gyereket akkor is be kell vinni egy közösségbe, ha láthatóan nincs rá még felkészülve és majd a közösség tagjai legyenek toleránsak, mert hát gyerek...

Amelyik gyerek hisztizik, az nem akkor és ott kezdte el. Korábban is csinálta már, csak vagy nem sikerült még leszoktatni róla, vagy félrenevelik.

Egyébként mint ahogy az első kommentemben írtam is, szeretem a gyerekeket és olyan dolgokon tényleg nem akadok fenn, ha véletlenül megdob egy labdával, vagy lefröcsköl, esetleg nem néz körül és nekem fut. Ez hozzá tartozik a gyerekkorhoz. Engem gyerekeknél a szándékos bajkeverés (majd anya és apa megvéd) és a hiszti ami idegesít. Sok szülő tényleg beviszi olyan helyekre is a gyereket, amit nem csodálom hogy a gyerek nem tolerál és ahol rosszul érzi magát (hosszú bevásárlások, koncertek, múzeumok). És ilyen esetben még ezek a szülők vannak felháborodva, hogy az ottlévő emberek rosszallóan néznek rájuk is és a gyerekre is.

2022. júl. 25. 07:57
 54/75 A kérdező kommentje:
Nem azzal van a baj ha lefröcsköl,hanem ha direkt folyamatosan lefröcsköl mert azt hiszi nem szólok a szüleinek.
2022. júl. 25. 08:27
 55/75 anonim ***** válasza:
35%
53. A gyerekek úgy tanulnak, ha közösségben vannak. Hol írtam, hogy koncertre vigye meg múzeumba? Sehol, megint, csak olyan vagy mint Andersen. Lehet a korának megfelelő koncertre vinni, vagy olyan múzeumba, ami érdekes egy kisgyereknek. Én sem vinném operába, ahogy a szülők 99%-a nem is viszi. Szóval még egyszer megkérdezem - és légyszíves most olyat írj, amit valóban mondtam - mivel nem értesz egyet? És ugye azzal is adós vagy, hogy elmeséld nekünk, hogy kell nevelni, hogy ne hisztizzen, illetve büntetni.
2022. júl. 25. 08:33
 56/75 anonim ***** válasza:
51%
Semmivel nem vagyok adós.:) De leírom érthetőbben, hátha úgy átmegy: ha a gyerek úgy hisztizik közösségben, hogy ez már a környezetet zavarja (nem 1 vagy 2 embert) és a szülő ezt nem tudja kezelni/megszüntetni, akkor igenis csomagoljon és vigye onnan a gyereket. A rossz nevelésen lehet változtatni, a betegségekre pedig ott vannak a szakemberek. De tönkretenni egy tucat ember pihenését, szórakozását eléggé önző hozzáállás. Hozzáteszem, ezelőtt 20-30 évvel nem is volt divat. Ha a gyerek hisztizett leállították, ha átlépett egy pontot, akkor esetleg kapott egy figyelmeztető pofont és mindjárt tudta hol a helye. És mégis felnőtt sok sok generáció így anélkül, hogy lelki sérültek lettek volna.
2022. júl. 25. 10:53
 57/75 anonim ***** válasza:
18%
56. Tudtam, hogy ez lesz a vége. Hát mi nem verjük a gyereket, hogy neked kényelmes legyen. És nem nem nőtt fel egy generáció lelki sérülés nélkül. Látszik fingod sincs az egészről. Minden ismerősöm szakemberhez jár, vagy szakemberhez kéne járnia akit pofoztak gyerekkorban. Nézd meg hány ember hisztizik a dugóban, sorban, büntetőfékezik, kap dührohamot mert nincs meg a kulcsa. Ez mind azért van mert nesze fiam itt egy pofon, ha nem fogod be. Sosem tanulták meg kezelni a dühüket. A pofon, nem nevelés, a lusta és sérült szülő fegyvere. Szóval ha egyszer lesz gyereked, tanulj előtte, készülj mert nem vezet semmi jóra, ha bántalmazod. És a vitát részemről lezárom, mert nem tudod milyen gyereket nevelni, sosem neveltél, nem tanultál erről és ha egyszer majd fogsz az élet fog téged keményen orrba vágni. Mindenki tudja mit kell csinálni, amíg nincs gyereke :)
2022. júl. 25. 11:24
 58/75 anonim ***** válasza:
51%
Nem kell verni a gyereket, viszont van egy olyan pont, hogy csak a hisztinél maradjunk, amikor nincs jobb választás. Mikor már lázasra ordítja vagy földhöz veri magát, akkor igenis észhez kell téríteni. Nem nagyot kell ütni, mielőtt még ezzel jössz, csak figyelmeztetni kell. Ez egyébként egy átlag gyerek egész gyerekkorában valahol a 0 és a 2 pofon között van. Ettől senki nem lesz sérült felnőtt. Attól ellenben igen, ha gyerekkorában nem voltak következetesek a szülők, nem állították le amikor szükséges lett volna, sőt inkább hagyták, mert nem bántjuk, még a végén valami baja lesz. Na ők büntetőfékeznek és kapnak dührohamot felnőttként is. Igen, azért mert nem tanulták meg kezelni az indulataikat.
2022. júl. 25. 11:39
 59/75 anonim ***** válasza:
54%
58. Senki nem beszélt arról, hogy nem kell korlátozni a gyereket. Csak a gyerekmentesek fejében él ez, mert nem hiszitek el, hogy a hiszti a fejlődés része. És nincs az a pont amikor pofon kell. Képzeld el ez büntetőjogi kategória, egy pofon is. Mélységesen megvetem azokat a szülőket akik pofozzák a gyereket és téged is, ha ezt jónak tartod. Engem mindenki szigorú szülőnek tart, mert nagyon kemény határokat húzok, de soha nem fordult meg a fejemben, hogy bántsam őket. És nem, nem azok lesznek a büntetőfékezők, hanem azok akiket egy pofonnal beküldtek gondolkozni a szobába. Akikről te beszélsz, azok a bizonytalan, nárcisztikus felnőttek lesznek, akik a nemet nem tudják értelmezni. Mindkettő rossz véglet, és egyikre sem bátorítanék senkit. A hisztit lehet és kell is kezelni, legvégső esetben kiemelni a szituációból. De mi igenis járunk étterembe, múzeumba, vízpartra, könyvtárba és sorolhatnám. Igen előfordul a hiszti, de nem érzem rosszul magam tőle, mert tudom, hogy normális és nem fogok otthon kuksolni, mert mi van ha zavarunk valakit. Engem sok felnőtt zavar még sem várom el, hogy otthon maradjanak. És még mindig nem tudhatod nem-e épp egy adhd-s gyerek anyukájára nézel szúrós szemmel. Csak tudod baromi fárasztó az, hogy elvárjátok, hogy kérjünk bocsánatot mert gyerekeink vannak. Nem fogunk. Nem fogom odaengedni lopni, vagy beleenni a kajádba, vagy miket hordtatok itt össze, de nem is fogok elnézést kérni mert a gyerekem agya még nem tudja feldolgozni az információt. Ha ez nektek nem tetszik utazhattok első osztályon, mehettek drága étterembe, mehettek childfree szállodába, de a gyerek a minden napi élet része és ezt el kell fogadnotok, ha zavar is.
2022. júl. 25. 14:04
 60/75 anonim ***** válasza:
71%

Még mindig nem érted: nem az olyan szülőkkel van bajom, akik a helyén tudják kezelni a gyerek kisebb hisztijeit (amik tényleg természetesek), hanem azokkal, akik tudják hogy hisztizni fog a gyerek a strandon a Tescóba, a vonaton... és mégis odaviszik, hagyják hogy elharapóddzon a hiszti, láthatóan nem tudják kezelni, viszont elvárják, hogy a környezet ezt fogadja el, mert hát gyerek. Ennyi lett volna a mondandóm lényege.

Ja és a hiszti alatt eleve a kérdező is és én is a látványos, illetve a 150 db-es artikulálatlan üvöltéssel járó hisztit értjük. A pofonos dologhoz pedig: tudom, hogy a mai píszí világban ez ördögtől való, de szülőként bizonyára tudod, hogy nincs két egyforma gyerek. Az egyiket nagyon erősen kell fogni és végső esetben akár még egy jelzés értékű (!!!) pofon is belefér, míg a másikat szinte bátorítani kell, hogy próbáljon egy kicsit kevésbé jó lenni. Engem soha nem ütöttek meg gyerekkoromban, viszont több olyat ismerek, akit anno egy keményebb dolog után szülő vagy akár a tanár igen. Felnőttként mindegyikük azt mondta, hogy igenis kellett akkor és ott az a pofon vagy koki. A gyerekveréssel viszont én sem értek egyet és mélységesen elítélem, mert az tényleg nem szól másról, mint hogy a felnőtt frusztráltságában már nem tud más eszközhöz nyúlni.

2022. júl. 26. 11:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!