Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak engem idegesítenek a...

Csak engem idegesítenek a balatonon nyaraló gyerekek és a szüleik?

Figyelt kérdés

Nyáron elegem van abból, hogy a gyerekek az alábbiakat csinálják a szüleik meg mosolyogva nézik:

Titeket is zavar,ha...

...a gyerek megdobál iszappal

...lefröcsköl

...odajön "barátkozni"

...a fülembe ordít

...beállnak elém a sorba csak mert ők családosok

...ordítoznak a gyerekkel egy étteremben

...a gyerek rohangál az étteremben

...meg akarják simogatni a kutyámat

...el akarják lopni a cuccaimat

...hisztizik

...nyafog ha nem akarok vele játszani

...megkérnek,hogy figyeljek a gyerekükre.

19 vagyok,de tényleg nem értem miért nem lehet a gyereket megnevelni?!

Nem azért megy az ember koncertre se hogy becipeljék a pereputtyot.

NEM VAGYOK BÉBISZITTER!

2022. júl. 22. 10:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
68%
Nem, egyáltalán nincs rendben ha egy 3-4 éves gyerek hangosan hisztizik, mert valami nem úgy van, ahogy éppen ő elképzelte. Más dolog ha nem tetszik neki valami és azt közli, de a hangos, már fülsértő ordítás, a direkt kártevés (tárgyak földhöz vágása) vagy felnőtt, esetleg másik gyerek lökdösése, megrúgása, megütése nem fér bele.
2022. júl. 24. 15:01
 42/75 anonim ***** válasza:
20%
41. Az, hogy 3-4 éves és másokat megrúg csak most teszed hozzá. A hisztire reagáltam. Amúgy nem tudhatod, hogy az adott gyerek nem-e autista, szenzoros, adhd-s vagy bármi ilyen. Nem mindig csak szúrós szemmel kell nézni, és károgni, hogy biztos a rossz nevelés, úgy hogy ráadásul fingod sincs a gyerek nevelésről.
2022. júl. 24. 15:22
 43/75 anonim ***** válasza:
20%
Ja és bocsánat, de teljesen normális a hiszti a 3 évesnél és a földhöz vágás is. Ha szerinted nem, nem akarnék a gyereked lenni. Nem azt mondom, nem kell reakció rá, mielőtt ezzel jössz, de normális.
2022. júl. 24. 15:23
 44/75 anonim ***** válasza:
82%

Csak manapság lett divat ennyire elfogadónak lenni mindennel szemben. Nem állítom, hogy a folyamatos fegyelmezés vagy szinte már elnyomás jót tesz a gyereknek, de mikor tanulja meg hogy mit szabad és mit nem, ha nem kicsiként?

Talán ismered azt a viccet, mikor az anyuka utazik a vonaton a kislányával, velük szemben egy idős néni és egy kamasz. A kislány az anyuka ölében ül a nénivel szemben és lóbálja a lábát, így néha megrúgja a nénit. Ő először csendben marad, de a sokadik után szól az anyukának, hogy "elnézést, de amúgy is fájnak a lábaim, szóljon már a kislányának, hogy ne rúgjon meg". Mire az anya: "én nem korlátozom semmiben, mert nem akarom a kis személyiségét visszafojtani".

A következő megállónál a kamaszfiú feláll, kiveszi a rágóját és az anyuka hajába tapasztja, mire az hangosan felháborodik hogy mit képzel magáról? Erre a fiú csak annyit mond, hogy "hát engem se korlátoztak kiskoromban" és leszáll a vonatról.

2022. júl. 24. 15:58
 45/75 anonim ***** válasza:
20%
44. Fantasztikus. Hol írtam, hogy ne korlátozza? Ja sehol, csak muszáj a te narratívádat erőltetni, szerintem vagy el sem olvasod amit írok, vagy nem értelmezed. De még írtam is, hogy reagálni kell. Csak ti ezt gyerek nélküliek úgy képzelitek, hogy neveletlen a gyerek, pedig a hiszti teljesen normális. Persze sosem mondjátok, mit kellene csinálni, csak nevelni. Gyereket nevelni, azelőtt a legkönnyebb, mielőtt megszületik. És igen el kell fogadni, hogy egy gyerek autista, adhd-s, szenzoros, vagy csak kapaszkodj meg szimplán fáradt, vagy túlpörgött. Jogod van nem elfogadni, ezer és ezer hely van ahol nincsenek gyerekek.
2022. júl. 24. 16:06
 46/75 anonim ***** válasza:
80%

Igen, de egy közösségnek megvannak a maga írott és íratlan szabályai. Ahogy nekem se tiltja semmi, hogy este a buszon végig telefonáljam az utat olyan hangerővel, hogy mások se nyugodtan utazni, se beszélgetni ne tudjanak normálisan, úgy a gyereknek se tiltja semmi a hisztit.

Ha a gyerek nem érett arra, hogy normál közösségbe vigye a szülő, akkor nem kell odavinni. Hallottam már gyereket temetést végigordítani (szó szerint) és nem a gyász volt az oka. Vagy ugyanez esküvőn. Egyszerűen ha a gyerek nem érett még meg arra, hogy ilyen helyekre menjen, akkor ne vigyék oda.

2022. júl. 24. 16:24
 47/75 anonim ***** válasza:
20%
46. Tehát 6 éves korig ne menjen ki az utcára, ne ismerje meg a világot, mert esetleg van néhány ember akit zavar. Hát szerintem neked pont nagyon rosszul reagáltak a szüleid a hisztijeidre, mert ilyen elkényeztetett hozzászólást sem olvastam még. És a temetés pont hülye példa, mennyi temetésen voltál életedben, ahol gyerek is volt ezenkívül? Na ugye..
2022. júl. 24. 16:31
 48/75 anonim ***** válasza:
80%

Hol mondtam, hogy ne menjen ki az utcára? De amint elkezdi, tudatosan és következetesen le kell építeni. Nem ordibálni vele és nem is engedni neki, mert ez egyik sem jó megoldás. Bár sokan az utóbbit választják, de ettől a gyerek csak még hisztisebb lesz, mert azt látja hogy eléri vele a célját.

Már az elsőnél is "büntetni" kell érte és tudatosítani benne, hogy magával szúr ki, ha ezt csinálja. Érteni fog belőle.

Abból viszont nem, ha a Tescóba már bent kibontják neki a csokit (még ha ki is fizetik a pénztárnál), vagy abból sem, ha a strandon megveszik a 21. labdát, mert bár ott a másik 20, de azokon nem olyan figura van és nem hajlandó játszani vele.

2022. júl. 24. 17:10
 49/75 anonim ***** válasza:
20%
48. Muci, te mondtad: “ Ha a gyerek nem érett arra, hogy normál közösségbe vigye a szülő, akkor nem kell odavinni.” Ne háborodj már fel, mert arra reagálok amit mondtál. Amúgy hiába hozod fel tizedszerre is, azokat a szülőket akik megveszik a 20. labdát senki nem mondta, hogy ez jó. Hogy kell elképzelni a büntetést? Hátha tanulunk valami újat. Nevelni, leépíteni, nagy szavak de ha ennyire értesz hozzá kérlek adj nekünk tanácsot, hülye szülőknek, hogy is kell ezt csinálni!
2022. júl. 24. 17:18
 50/75 anonim ***** válasza:
68%
Számomra ez a felfogás amit képviselsz azért idegen, mert az általam közelről ismert szülők jól tudták/tudják kezelni a helyzetet. Pedig a gyerekek között sajnos van autista is. A szülőnek kell éreznie hogy mihez elég érett a gyerek és mihez nem. Amihez nem, azt pedig nem kell erőltetni, illetve fokozatosan kell adagolni.
2022. júl. 24. 18:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!