Csak engem idegesítenek a balatonon nyaraló gyerekek és a szüleik?
Nyáron elegem van abból, hogy a gyerekek az alábbiakat csinálják a szüleik meg mosolyogva nézik:
Titeket is zavar,ha...
...a gyerek megdobál iszappal
...lefröcsköl
...odajön "barátkozni"
...a fülembe ordít
...beállnak elém a sorba csak mert ők családosok
...ordítoznak a gyerekkel egy étteremben
...a gyerek rohangál az étteremben
...meg akarják simogatni a kutyámat
...el akarják lopni a cuccaimat
...hisztizik
...nyafog ha nem akarok vele játszani
...megkérnek,hogy figyeljek a gyerekükre.
19 vagyok,de tényleg nem értem miért nem lehet a gyereket megnevelni?!
Nem azért megy az ember koncertre se hogy becipeljék a pereputtyot.
NEM VAGYOK BÉBISZITTER!
Sosem kértem még vadidegent arra, hogy vigyázzon a gyerekeimre a bolt ELŐTT! Ez teljesen életszerűtlen, milyen szülő bízná rá egy idegenre a gyerekét főleg egy olyan helyen, ahol nem látja (a szülő a boltban, a gyerek kint egy idegennel???) Bocsi, Kérdező, ez abszolút hihetetlen.
Három gyerekem van, lopni sem akart egyik sem soha, sehol. Az előfordul, persze, hogy a pici 2 éves megnézne valami nagyon érdekes dolgot (mondjuk a másik család takaróján), de ott vagyok, elmagyarázom Neki, hogy az nem a miénk, nem vehetünk el semmit, nem nyúlhatunk semmihez, ami a másik emberé. Szerintem ezzel is így van a legtöbb család, ez is picit életszerűtlen, Kérdező. Nem toltad túl ezt a panaszáradatot?
Na, nézzük a többit!
- nem dobálnak idegeneket iszappal, ott vagyok Velük, sokat beszélgetek Velük, még azelőtt elmagyarázom Nekik, hogy nem helyes, mielőtt megtennék (minden mozdulatokat, nézésüket ismerem már, meg tudom hatékonyan előzni az ilyen eseteket).
- fröcskölnek, igen, gyerekek, de képzeld, nem csak a gyerekek fröcskölnek, hanem mondjuk a labdázó, a vízben birkózó felnőttek is, ilyeneket is simán lehet látni, de vízparton mire számítasz?
- soha nem tolakszunk senki elé csak azért, mert gyerekekkel vagyunk. Sem a férjem, sem én, de ha eléd áll valaki, finoman jelezheted, hogy te a sorban állsz.
- kutyasimogatás. Hmmm, igen, ez benne van, az én gyerkőceim imádják a kutyákat, én is, szeretjük is megsimogatni őket, de csakis, miután engedélyt kértünk erre a kutya gazdájától. Ha a gazda nem engedi, semmi gond, elfogadjuk. Te szoktad jelezni, hogy nem szeretnéd, ha megsimogatnák a kutyádat?
- a gyerekek hangosak, sajnos, néha még étteremben is. De egy normális szülő megpróbál mindent elkövetni, hogy lecsendesítse a gyerekét, valamint egy normális random meber pedig tisztában van azzal, hogy a gyerek hangos, és néha a szülőnek sem sikerül jobb belátásra bírnia.
- játszanod sem kell más gyerekével, én senkitől (idegenektől) nem várom el, hogy szórakoztassák a gyerekeimet.
A többi pont a felsorolásban szerintem annyira jelentéktelen, hogy szót sem érdemel.
Kérdező, szerintem te a gyerekeket rühelled, ami nem baj (főleg 19 évesen), de 1. nem zárhatod ki őket az életedből, mert a társadalom tagjai, mindenhol ott vannak, viszont mehetsz gyerekmentes helyekre, 2. 19 évesen hol érdekelt engem az, hogy lefröcsköl egy gyerek a STRANDON??? Meg úgy alapból 19 évesen szerelmesnek kellene lenned, szexelni nagyokat, az élet szépségeire rácsodálkozni, nem keseregni, mint egy vénlány.
20#
Semmi baj nincs ezzel. A probléma ott kezdődik, hogy:
1; elfelejted Te is voltál gyerek. Nem, Te sem voltál jobb.. Maximum nem cipeltek a szüleid étterembe..
2; Bármilyen hihetetlen a gyerek így tanulja meg a dolgokat.. Otthon ülve nem lesz szocializált, és nem fogja tudni megtanulni mi a helyes viselkedés..
3; Attól mert te habzó szájú gyermektelen vagy (kérlek ez maradjon is így) még nem te tojtad a spanyol viaszt..
Nálam évek óta van 2 alapszabály.
1. A nyár legyen a gyerekes családoké. Mi el tudunk menni télen, nyáron vagy ősszel is fürdeni, étterembe vagy nyaralni.
2. Kifejezetten felnőtt helyeket látogatunk. Több csillagos étterem, felnőtt hotel ahova 14 év alatti nem mehet, színház, késő esti mozi stb. Nem lehetetlen.
Ha nem szereted a gyerekek társaságát legyél te az okosabb. Hidd el, hogy másokat meg te ugyanúgy idegesítesz. Csak senkit nem érdekel ki kit zavar.
Alapvetően a gyerekzsivajjal semmi bajom, sőt még ad is egy plusz hangulatot, mert jó arra emlékezni hogy milyen is volt gyerekként nyaralni.:)
Az egyetlen dolog ami fel tud húzni az a hiszti, főleg ha hangos. Hozzáteszem szerintem ez igenis a szülők hibája, ez nem akkor és ott jön ki, hanem a hibás nevelés eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!