Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akik még mindig a mérnök...

Akik még mindig a mérnök pályát sztárolják és ajánlgatják egymásnak, azok nem gondolják, hogy már telített a piac?

Figyelt kérdés
Mert szerintem nem állja meg a helyét manapság, hogy biztosan iszonyat jól keresnek. Mérnökből Dunát lehetne már lassan rekeszteni és nagy a verseny.

2015. febr. 11. 08:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/122 A kérdező kommentje:
Okay dokey :)
2015. febr. 14. 13:50
 32/122 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy szerinted telített a mérnöki piac mi köze van annak, hogy az élettársad sales manager és jobban keres mint a mérnökök? Egyértelmű, hogy neked bajod van a mérnökökkel, ezt mindenki felfogta már, de szerintem senki sem érti, hogy mit parádézol itt a GYK-n.

Amennyire leírtad az élettársad munkáját nem sok köze van egy gyárban dolgozó sales engineer munkájához, hanem kb egy porszívó ügynök. Ne hasonlítsuk már össze a munkáját egy mérnöki munkával. (Nem lebecsülve őt, csak fogadd el, hogy a mérnökök adnak munkát neki és nem fordítva...)

2015. febr. 14. 17:00
 33/122 A kérdező kommentje:
Övé a több fizetés és a cég megbecsülése meg a kollégák tisztelete. Szakmailag révbe ért. A mérnökök az elôzô két minkahelyén sem voltak jobban fizetve mint a sales department, ahol ô is volt. Ezek puszta tények, ilyen a cégvezetés és így mûködik a társadalom, sajnálom ha ez fáj neked, de errôl nem én tehetek.
2015. febr. 14. 17:18
 34/122 A kérdező kommentje:
ja és nélküle nem lenne a mérnöknek munkája. Te tényleg azr hiszed, hogy pénz nélkül van alapanyag amit megbütykölhetsz? Mert akkor alap dolgokkal nem vagy tisztában, hogy hogy mûködik egy biznisz. Persze majd cég brahiból megfogad téged, hogy éld már ki náluk a kreativitásod, vagy hogy képzeled? :D Hiába csinálsz valamit, ha az eladás nem hozza be a költségeket. Lehet közgáz könyvekbe is bele kellene pillantanod..
2015. febr. 14. 17:24
 35/122 anonim ***** válasza:
Olyan szép, mikor valaki csökönyösen bizonygatja, hogy igaza van, mikor végtelen darab hozzáértő ember mondja, hogy márpedig téved. De hát biztosan mindenki más hülye, csak te vagy helikopter.
2015. febr. 14. 18:48
 36/122 anonim ***** válasza:

akkor még egyszer: Ez hogy jön ahhoz hogy (szerinted) telített a piac?

Másrészről: A gyárak 90%-a nem úgy van, hogy gyárt valamit, aztán ülnek a sok ezer db termék felett, hogy "háááát el kéne adni". Az esetek nagy többségében megrendelésre gyártanak. Maradjunk a BMW-nél, ha már előtte is szó volt róla. Kell a BMW-nek valami műanyag gyorscsatlakozó mondjuk a légkondihoz. Ezzel foglalkozik mondjuk 3-4 cég, akkor megpályáztatja és kiválasztja a számukra legszimpatikusabb ajánlatot. Aztán sok-sok megbeszélés alatt megvan, hogy milyen lesz a termék, akkor mondja a BMW, hogy abból kell neki 100 ezer darab. Ebben a folyamatban sehol nincs a te élettársad, akinek el kell adnia a terméket... Olyat gyártanak, amit a megrendelő kér. Ilyen esetekben sales engineer van általában, mert a megrendeléseknél mérnök beszél a mérnökkel, hogy egy nyelven beszéljenek.

De csak hogy maradjunk egy olyan példánál, amit te írtál. Vannak a mérnökök, akik megcsinálnak valamilyen terméket és azt el kell adni. Felvesznek valakit, akinek ez a munkája (ez a te élettársad mondjuk). Ha nem tudja eladni őket, akkor az az ő hibája és kirúgják, mert nem teljesíti a követelményeket. A mérnökök ebben az esetben a saját munkájukat megcsinálták, az volt a feladatuk, hogy le legyen gyártva a cucc. Ha ezután nincs pénze a cégnek, akkor átmegy máshova a mérnök, ahol megkapja. A kutya nem fogja őt ezért kérdőre vonni, ellenben aki a feladatát nem teljesített (az élettársad), azt kérdőre vonják. (Most tekintsünk el olyat szélsőséges estektől, hogy annyira szar a cucc, hogy nem lehet eladni. Bár abból is elég szépen látszik, hogy a sales-es emberke a mérnökök munkájától függ...)

2015. febr. 15. 09:38
 37/122 A kérdező kommentje:
Tényleg nem értem, miért néztek le mindenkit, aki nem mérnök :S Tökre látszik, hogy elvagytok magatokkal telve. Csak tudnám, hogy akkor a boltban a kasszánál kinek kellene kiszolgálnia, mikor veszed a kajádat, vagy kinek kellene tanîtania a gyereked, mikor az iskolába viszed, vagy kinek kellene kiszállítania a pizzádat, amit megrendelsz, vagy ki intézze a magyar papîrjaid hitelesîtett fordítását pl mikor Németországba költöztél... mérnök legyen ez mind? Senki nincs a másik nélkül, maradjunk annyiban. A földmûvelô és állattenyésztô nélkül kaja sincs az asztalodon.
2015. febr. 15. 10:07
 38/122 A kérdező kommentje:
És abból is látszik, amit leírtál, hogy a sales-eseken nagyobb a teher és ezt irtóra szexinek találom egy férfiben, ha képes harcolni, túlélni, van egy határozott fellépése, jó beszélôkéje és megtudja gyôzni a sok idióta embert, na ez férfias. A kis zenészlelkek, meg fizikusok, hasonlók még csak fel sem izgatnak.. de ez más tészta.
2015. febr. 15. 10:18
 39/122 anonim ***** válasza:
Ennél nagyobb barmot tudsz még csinálni magadból? Úgy látszik te is az az idióta vagy, akit csak egy sales-es tud meggyőzni a tenyérbemászó stílusával. Senkit nem érdekel, hogy te mit találsz szexinek, nem erről szólt a kérdésed. Bár sejtem, hogy a valódi problémád az, hogy a te szexi sales-es pasijaid rosszabbul keresnek mint a mérnökök, hiszen az ilyen kaliberű nőknek az a mérvadó ;)
2015. febr. 15. 14:04
 40/122 anonim ***** válasza:

Én műszaki szakközépbe jártam, most gépészmérnökin vagyok. A volt középiskolám igazgatója pl. villamosmérnök. Hű de meglepő,igaz.. Csak míg egy mérnök,röhögve meg tud csinálni másmilyen feladatot is (értékesítés,ahol csak pofázni kell , vagy egy cég vezetése) addig egy "porszívóügynök" :D mint írták már itt előttem :D az nem fog tudni megtervezni az villanymotort, vagy egy autót. Ez a különbség itt. Az egyik tényleges,magas szintű szakértelem és tudás,ami az élet szinte minden területére jellemző egy mérnökre ,és van egy olyan gondolkodásmódja,szemlélete,amivel az élet kb. minden területén megállja a helyét. A másik meg egy olyan dolog,amit a józsefvárosi piacon is meg tudnak csinálni 8 osztályos emberek is. A kedves párod gondolom saját maga tervezte az autóját,amivel a nagy menő munkahelyére nap mint nap begurul. Én is adtam már el autómat kettőt is , és egyáltalán nem éreztem valami hú de nagy feladatnak. Meg tanultam már mechanika szigorlatra 2 hetet és tudom mi a kettő között a különbség. A párod egy látszat ember, egy mérnök nem biztos,hogy ennyire harsány , viszont hogy 1000x nagyobb tudása és szakértelme van, és nem mellesleg a tevékenysége is nagyságrendekkel hasznosabb, ezt gondolom még a te beszűkült szürkeállományod is fel tudja dolgozni :)

21f

2015. febr. 15. 17:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!