Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akik még mindig a mérnök...

Akik még mindig a mérnök pályát sztárolják és ajánlgatják egymásnak, azok nem gondolják, hogy már telített a piac?

Figyelt kérdés
Mert szerintem nem állja meg a helyét manapság, hogy biztosan iszonyat jól keresnek. Mérnökből Dunát lehetne már lassan rekeszteni és nagy a verseny.

2015. febr. 11. 08:58
 71/122 anonim ***** válasza:

Jó ne haragudj neked van igazad a párod is meg te is ku*va nagy májerek vagytok, olyan fokú mesterei vagytok ti az életnek, hogy azt mi átlag halandók nem érthetjük. Lehet köztetek korkülönbség persze, de nem ez az általános, vagy várjunk csak? Gazdag idősödő faszi egy fiatalabb csajjal? Hú mi állhat a háttérben, az írásodból kiderül, hogy nem az eszed miatt szeret az biztos. Ügyes vagy, hogy eltartatod magad az életársaddal, ez már csak egy lépésre van a prostitúciótól.

Szánalmas, hogy egy állítólag felnőtt ember így gondolkodjon, megint csak azt tudom tanácsolni, hogy vedd észre, hogy nem az itt kommentelő 50 ember a hülye hanem te.

2015. febr. 19. 21:54
 72/122 anonim ***** válasza:
Amennyire kikérted magadnak a tiszteletet a korodra hivatkozva mégis mi a fa*szt gondoljon, te szerencsétlen?
2015. febr. 19. 22:28
 73/122 anonim ***** válasza:
Tehát ha jól értem a pasid azért igazán férfias, mert lefekszik a vevőknek. A sales pont arról szól, hogy nyalják a vevő seggét...
2015. febr. 20. 07:08
 74/122 A kérdező kommentje:
:D Senki nem mondta, hogy le kell előttünk térdelni, mert mi vagyunk a top, megint nem az intelligens mérnök szólt belőled, hanem a sértődött, irigy kutya. Annyira hívtam fel a figyelmed csupán, hogy a mérnökökön kívül van ám ezer más végzettség, amivel még jobban is keresnek, sőt van olyan, aki egyenesen vagyonokat halmoz fel és történt ez azért, drágám mert érti a dolgát. Nagy ostobaság lenne a részedről kijelenteni, hogy itt a mérnökökön kívül mindenki egy tanulatlan faxkalap. Én is értéket teremtek ám. Minden nap amikor betérek egy boltba és veszek valamit, egy üzleten keresztül, adó formájában csorog az államkasszába, hozzájárultam az ország GDP-jéhez, ezzel együtt a bolt tulajdonosának is értéket teremtettem, hozzáadtam a nyereségéhez, fenn tudja tartani a bizniszt, meg tud élni. Na, merd azt mondani, hogy ez nem értékteremtés:D ! Közgazdaságtanból diplomáztam. Nem vagyok hülye, drágám. Inkább neked kellene még a tanulmányaidhoz hozzácsapni egy közgázképzést, mert nagyon nem érted, hogy a dolgok lényege a 'veszek-eladok'. 34 éves vagyok mellesleg és gondolkozom a doktorin ;) Ja, és van saját pénzem és karrierem is, mint említettem. Jó közgáz tanulást!;)
2015. febr. 20. 07:24
 75/122 A kérdező kommentje:
Persze, idősebb vagyok, mint a 'kedves' 21 éves hozzászóló, nem? Nem értem, szerinted most ezzel a hozzászólásommal mi nem stimmel :D Nem vágod, hogy 34 több mint 21, vagy mi? :D te MÉRnök. Én már 3 különböző országban éltem, míg ő még a mamahotelben.
2015. febr. 20. 08:10
 76/122 anonim válasza:

Sokáig folytathatjuk a vitát, de egy valamit be kell látnod.

Még mindig mérnöknek lenni a legbiztosabb pont az életben. Persze nem annyira biztos megélhetés mint hozzá menni egy 20 évvel idősebb pénzes palihoz, de attól még messze a legbiztosabb végzettség az egész világon, amivel jól lehet keresni.

Nem azt mondom, hogy minden mérnök annyit fog keresni mint a te állítólag létező párod, de biztos stabil megélhetésük lesz.

Az egy dolog, hogy a te párodnak össze jött az élet, de 10-ből a rajta kívül lévő 9 másik szakmabeli embernek kötve hiszem, hogy ilyen keresete lenne. Azt sem mondom, hogy minden mérnök 100% munkát fog találni, de biztosan ki merem jelenteni hogy 10 ből 8 igen. És vitatkozhatsz, hozhatsz fel ellenérveket, de akármit mondasz ez így van, és kész.

Mellesleg, igazad van. A gazdaság alapja az adok-veszek. Te is hozzá járulsz a gazdasághoz, ha megveszel valamit a boltból. De az a valami amit megveszel, azt egy mérnök tervezte, ha nem is közvetlen a terméket akkor azt a gépet, eszközt amivel a terméket készítették. Mérnökök nélkül az adok-veszek elv nem lenne, mert nem tudnál mit megvenni a boltból, SŐT még bolt sem lenne mert a boltnak az épületét is egy mérnök tervezte. Ha nem lennének mérnökök, ha nem lettek volna kiváló képzelő erővel és fejlesztői tehetséggel megáldott emberek, akkor most nem lenne sehol sem a világ, egy sötét barlangban ülnénk egy bottal és kővel játszva GYK helyett.

És most őszintén. Melyikhez kell tehetség? Egy 8 általánossal SEM rendelkező roma is eltudja adni a kispiacon a zsiguliját. De megtervezni azt nem.

Ha egy mérnöknek azt mondaná a főnöke, hogy: Figyu már Pista, el kén adni 1-2 dolgot most kivételesen, mennyé' má' ki és add el valakinek. Szerintem egy mérnök lenne annyira talpraesett, hogy fél órán belül eladja azt a terméket. De ha a te drágalátos párodnak azt mondanánk, hogy tervezz már meg egy BMW-t akkor mit csinálna? Ülne az üres papír felett, esetleg rajzolna egy téglalapot 4 körrel.

Amúgy a egyes hozzászólásaid között elég nagy ellentmondások van, egyet-kettőt az előttem szólók már meg is említettek, de pl. az első hsz-id között azt írtad Magyarországra hogy "itthon" tehát a hazádnak nevezted. Később meg azt írod rá hogy mutyiország. Akkor most a hazád Magyarország, vagy nem? Mert akármilyen szar a gazdaság, én a hazámról, otthonomról azért ilyet nem írnék. Bár lehet mások az értékeink.

2015. febr. 20. 15:38
 77/122 A kérdező kommentje:
:D Egy kézzel készített szuvenirt vettem egy nénitől, azt nem te készítetted :D hehe. Azt mondom 'itthon' mindkét országra, mert csak 3 éve költöztem ki, az egyikben felnőttem, a másikban pedig jól érzem magam, az egyikben az apám és a testvéreim, nagyszüleim laknak, a másikban az anyám és a párom. De amúgy olyan vicces, hogy ilyeneket el kell magyaráznom, hogy alapvetően előforduló dolgokra te magadtól nem tudsz egy variációt elképzelni. Számolni sem tudsz sajnos, mert 50-34=16 és nem 20. Nem mindegy. Itt nálad alapvető intelligencia és tájékozottságbéli problémák vannak. Az, hogy kit szeretek az meg nem rád tartozik. Megsúgom, hogy jó vastag van neki és jobban nyomja, mint a huszonévesek, akikkel dolgom volt ;) A cigányasszonyos példa is csak a szegénységi bizonyítványodat mutatja, mi itt az autóiparban több tízezer eurós eladásokról beszélünk, mely hízlalha a céget, hízlalja az államkasszát, hízlalja a mi pénztárcánkat és ja, ebből kapja a mérnök is a fizetését. Ha neked több tízezer eurós eladás egyenlő a cigányasszony 500 forintos kétnapi eladásával, akkor csak gratulálni tudok, meg is van az oka, hogy miért nem leszel soha ott, ahol a párom. Ja, és mindenki tudja, hogy Mutyiország, vaknak kell lenni, hogy ne vedd észre. Egy mérnökhallgató, aki nem követi a politikát, nem nézi a híreket, ki se tette a lábát Mutyiból, szemben velem, aki közgazdász, három országban élt, két idegennyelvet beszél felsőfokon és doktor lesz. Hmmm..Hát ez a meccs számodra esélytelen, barátom;)
2015. febr. 20. 16:34
 78/122 anonim ***** válasza:
72%

Ahol egy ilyen szellemi feketelyuknak diplomát adnak azt a helyet fel kéne gyújtani. Játszod itt a "tapasztalt" 34 évest, de a felfogásod inkább egy 6 éveséhez közelít aki megsértődött. Írd már még le párszor, hogy a párod mekkora istencsászár, nem olvastuk még el 25 hozzászólásban, hogy mennyire gazdagok vagytok és, hogy mennyire mindent területén az életnek mesterek vagytok. Szánalmas, ahogy itt vergődsz és jössz azzal, hogy a párodnak milyen vastag és, hogy mennyivel jobb mint egy huszonévesnek meg milyen menő gyerek, hogy már nem a "mamahotelben" él. Meg jössz it a 50-34=16-al.

Őszintén remélem, hogy csak egy troll vagy aki itt mindenkit átvert, mert ha tudatosul bennem, hogy az ilyenek szavazhatnak mint te sírni támad kedvem.

2015. febr. 20. 17:29
 79/122 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon gyerek vagy még.
2015. febr. 20. 17:35
 80/122 anonim válasza:

Hmm. Az állításaidról szólva: Nem vagyok mérnök hallgató. Követem a híreket. Többször voltam már külföldön ( igaz, csak nyaralni ). Abban igazad van, a politikát tényleg nem követem, mert nem érdekel. Amúgy ha a cigány asszonynak oda adnád a több ezer eurós autót, azt is gond nélkül eladná, mert az eladáshoz semmilyen végzettség, tudás nem szükséges.

Amúgy nekem kezd gyanús lenni hogy minden kommentedben leírod hogy ti milyen nagymenõ gazdag emberek vagytok. Jah, az utólsó hsz. be még azt is bele írtad hogy a csávódnak vastag farka van. Hmmmm, hát oké.

2015. febr. 20. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!