Akik még mindig a mérnök pályát sztárolják és ajánlgatják egymásnak, azok nem gondolják, hogy már telített a piac?
Nagy hülyeségeket beszélsz kérdező.
Pályakezdőként "majdnem vezetői" pozícióban kezdtem egy autóipari cégnél, még a diploma kézhezvétele előtt... és mérnök vagyok. Messze nem magna cum laude eredményekkel.
Mondjuk nem elég, mint egy akármilyen menedzser és kommunikáció szakon, hogy be tudd dumálni magad, hanem tényleges tudást is le kell rakni az asztalra (+ nyelvtudás)
"Akinek csak négyes vagy rosszabb a diplomája az nem kell a cégeknek."
A loteri kutyat nem erdekli a diplomad. Legyen nyelvtudasod, passzoljon a szemelyiseged, legyen benned motivacio es akarat, tudj normalisan kommunikalni, ezek a fontos dolgok.
Mondjuk az igaz hogy verseny van, attol meg hogy csinaltal valahol egy diplomat meg nem garantalt a jo allas es jo fizetes, de ezt nem is allitotta senki.
Te meg nem gondolod,hogy lövésed sincs arról,hogy mennyire helyre kell mérnök? Meg,hogy az országok gazdaságát a termelő,értéket előállító tevékenységet viszik előre? Lehet több mérnök kerül kis mostanában, de ezzel majdhogy nem egyenes arányban nő a foglakoztató helyek száma is , és szerintem még 50 év múlva is így lesz. Az meg,hogy valaki elmegy mérnöki szakra,meg oda veszik fel a legtöbb embert,attól még nem végeznek sokkal többen,mert itt nem hajítják az ember után a diplomát,mint pár szakon..
másodéves mérnökhallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!