Akik még mindig a mérnök pályát sztárolják és
ajánlgatják egymásnak, azok nem gondolják, hogy már
telített a piac?
Te félrebeszélsz. Hagyjad már a marketingedet meg az ügynökökek. Nagyon megakadtál ezen ember. Akkor ne a versenyszférát nézzük most. Alapnak veszed,hogy van kaja a boltok polcain? Alapnak veszed,hogy van lakásod amiben éppen élsz? Alapnak veszed,hogy jön a csapból a víz? Alapnak veszed,hogy közlekednek a vonatok? A válasz gondolom mindegyikre igen. Akkor itt szálljál le a földre, és láss mögé,hogy ezek bizony nem az ügynökök miatt vannak meg a marketingesek miatt de még csak nem is szabadbölcsészek miatt. Szerinted ugyan az a szint megtervezni egy S-osztályú mercit , mint eladni azt? Szerintem a kettő között óriási különbség van. És ne is csodálkozz,hogy a mérnökök fent hordják az orrukat, az ilyen magadfajta, a semmire beképzelt emberekkel szemben,mert egyszerűen ti csak éltek a kényelmes világotokban, annyira alapnak vesztek már mident,hogy mögé se tudtok látni,hogy mondjuk egy doboz tej,hogy került oda az asztalodra,pedig néha nem ártana. Lheeht nagyképűek a mérnökök,csak nekik általában van is mire.
2015. febr. 12. 21:52
22/122 A kérdező kommentje:
Azt hittem a tej a bociból jön, a fenébe:D
"Semmi gondom a mérnökökkel, csak irritál, hogy olyan nagyon magasan hordják az orrukat"
Gondoltam hogy van valami problemad a mernokokkel, a kerdesedbol is lejott.
Nem sikerult elvegezned a muszaki egyetemet?
2015. febr. 12. 22:04
Valaki kerdezte privatban, hogy hogy kerultem a BMWhez: Amikor vegeztem, az Audiban kezdtem el dolgozni Gyorben, 7 evig ott voltam, aztan jott a BMW.
Amugy meg ha valakit valami erdekel, kerdezze meg itt.
2015. febr. 12. 22:05
Utolsó: engem az érdekelne, hogy miért hagytad ott az Audit. Gondolom a jobb ajánlat miatt, mivel 7 évig ott voltál, olyan rossz nem lehetett. Szóval igazából csak az Audiról mint munkahelyről (tervező/gyártós mérnökként) érdekelne a véleményed.
2015. febr. 13. 00:16
Az Audi nagyon jo hely, ajanlom mindenkinek, kulonosen kezdoknek. Ott sokat invesztalnak a kepzesbe, rengeteget lehet tanulni, magyar viszonylatban jol fizetnek es van lehetoseg kulfoldi betanulasra.
En azert jottem el mert szakmailag nem lattam mar lehetoseget tovabbfejlodni, masreszt meg kaptam egy kihagyhatatlan ajanlatot.
2015. febr. 13. 07:11
Az a legnagyobb gond kérdező, hogy elvakult vagy, valami sérelem miatt utálod a mérnököket, ezért nem is reálisan értékelsz. Az egész anyagi világot mérnökök működtetik. Nem csak tervező/fejlesztőmérnökök vannak, akik megvalósítanak egy terméket fizikailag. Magasabb szinteken is rengeteg mérnök ember van. Nem véletlenül fejlődnek a képzések abba az irányba, hogy a mérnökök minél több menedzsmentszerű ismeretet szerezzenek...
2015. febr. 13. 07:43
Szerintem az, hogy értékesítésben mennyire jó valaki, egyértelműen habitus kérdése, és ez bőven elég is hozzá. Mérnökként tervezni működő dolgokat, összehangolni a komplex gyártási folyamatokat, egy rakat szabványnak megfelelni, ezekhez viszont tudás kell és látásmód.
Másrészt: tényleg nézzél körül az állásajánlatok között, rengeteg olyan munkakörbe, amibe nem is gondolnád, hogy mérnök kéne, oda is azokat preferálják, legyen az értékesítés, projektmenedzsment. Mert inkább értsen a műszaki részéhez, aztán ha van hozzá affinitása meg kreativitása akkor úgyis menni fog a többi. Ja és nem vagyok mérnök, csak látom a tényeket.
2015. febr. 14. 01:58
29/122 A kérdező kommentje:
Aham... képzeld, én is Németországban élek ám. Az élettársam német és 30 éve az autóiparban dolgozik Sales Manager-ként. Semmilyen mérnöki tudással nem rendelkezik, amit tudnia kell azt az ott dolgozó mérnökkollégától megkérdezi, akinél egyébként jóval többet keres és a fônökei jobbról balra-balról jobbra nyalják a popóját kb annyit ad el. Jelenleg teljesîtette az egész 2015-ös évre tervezett eladást. Amúgy nem azért mert a páromról van szó, de iszonyat nagy tapasztalattal rendelkezik, és nem csak értékesítési, de könyvelési, adózási, vámolási ügyekben is, valamint irtó jól vágja a technikai, mûszaki dolgokat, hiszen az ügyfelek ôt kérdezik ezekrôl, vele vannak kapcsolatban, nem a mérnökökkel. Mielôtt ô ide került, a cég mínuszban volt (a mérnökeivel együtt..), most mindenki happy mert van pénz. Na ennyit errôl.
Es most estel abba a hibaba, amit angolul availability heuristic-nak hivnak (nem tudom, magyarul mi a megnevezese), aminek az a lenyege, hogy hoztal EGY darab szemelyes, kozeli peldat, es ezt hajlamos vagy sokkal, de sokkal nagyobb sullyal figyelembe venni, mint az ennek ellentmondo eseteket, amik joval nagyobb szamban elofordulnak, csak szemelyes kapcsolatod nincs veluk. Ez egy termeszetes dolog, minden ember hajlamos ra.
2015. febr. 14. 12:37
Kapcsolódó kérdések: