Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akik még mindig a mérnök...

Akik még mindig a mérnök pályát sztárolják és ajánlgatják egymásnak, azok nem gondolják, hogy már telített a piac?

Figyelt kérdés
Mert szerintem nem állja meg a helyét manapság, hogy biztosan iszonyat jól keresnek. Mérnökből Dunát lehetne már lassan rekeszteni és nagy a verseny.

2015. febr. 11. 08:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/122 anonim ***** válasza:
62%

Mondtam mar, nezd meg a hirdeteseket.

Amugy konkretan mi a bajod a mernokokkel?

2015. febr. 11. 14:29
 12/122 anonim ***** válasza:
62%

gyógyszergyárba: vegyész, vegyészmérnök, anyagmérnök stb. kell

autógyártók : gépészmérnököt, közlekedésmérnököt, mechatronikai mérnököt, villamos mérnököt keresnek

ásványvíz és üdítőipar: villamos mérnök egyéb mérnök

Vízügy: vegyész, vegyészmérnök, építőmérnök

Műanyaggyártó cégekhez is kell a gépészmérnök

élelmiszeriparba kb mindenhova kell vegyész, vegyészmérnök, gépészmérnök

És szerintem kevés mérnök végez, mert elég sok a szűrő tárgy és 2 kreditért elég sokat kérnek. Ezért van az, hogy kisebb egyetemeken évente 3 vegyészmérnök végez, és a többi mérnöki szakon sem végeznek sokkal többen, főleg nem időben. Akinek biztos tudása van, jó egyetemről megy a munkapiacra, az megfogja állni a helyét.

2015. febr. 11. 14:35
 13/122 A kérdező kommentje:
Semmi bajom. De úgy ajánlgatják itt egyesek, mintha ez lenne a kulcs az anyagi biztonsághoz, holott az alap az lenne, hogy egészséges önismerettel mindenki eldönti, hogy mit érez magához közelinek, mi felel meg a képességeinek és mit csinálna kedvvel. Ez az alapja a pályaválasztásnak. Amúgy pedig ismerek mérnököt aki 6 éves munkatapasztalattal küldözgeti már másfél éve az önéletrajzokat, hogy végre le tudjon lépni attól a cègtôl, ahol most dolgozik, mert utálja, és egyik önéletrajz sem járt sikerrel. Angolul beszél. És itt a gyik-on is olvastam már pályakezdô mérnököt panaszkodni, hogy nem talál munkát, és emellett iszonyat sok embert tudnék felsorolni körülöttem, aki mérnöknek tanul éppen. Aki az én ismeretségi körömben sokat keres az értékesîtô (autóipar/oldtimer sales). Nem mellesleg egyes emberek a médiában vagy könyvíróként is kisebb vagyonokat keresnek és képzeld el, az is az adott ország gazdaságához ad hozzá. (mint ahogy bármely szolgáltatás is, mely után adót fizetsz).
2015. febr. 11. 14:49
 14/122 anonim ***** válasza:
65%

En szemely szerint mindig el szoktam mondani hogy nem valo mindenkinek a mernoki palya.

De ha az a kerdes hogy mi a keresett es mivel lehet nagy valoszinuseggel a jovoben is boldogulni, akkor a mernoki vegzettseg nem kerulheto meg.

Az mar mas teszta hogy verseny van a mernokok kozott is, es lesz is mindig, ha vannak nalad jobbak egy adott allasra akkor azokat fogjak felvenni. de ez minden vegzettseggel igy van.

Nekem szemely szerint nincs munkanelkuli mernok ismerosom, es mindenki eleg jol keres is.

2015. febr. 11. 16:08
 15/122 anonim ***** válasza:
68%

Valaki kerdezte privatban hol vegeztem, hol dolgozom.

Miskolcon vegeztem gepeszmernoki karon´99-ben, a BMWnel dolgozom Münchenben mint tervezomernok.

2015. febr. 11. 19:00
 16/122 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ
2015. febr. 11. 20:27
 17/122 A kérdező kommentje:
Szóval majdnem 20 éve végeztél... ugye megérted, ha azt mondom hogy ez nem reprezentatív?
2015. febr. 11. 21:07
 18/122 anonim ***** válasza:
100%

Megis miben nem reprezentativ? En az iparban dolgozom mernokkent, rengeteg ismerosom dolgozik mernokkent, nem gondolod hogy eleg jol fel tudom merni a folyamatokat?

semmifele telitodes nincs, a kereslet folyamatos es emelkedik.

2015. febr. 12. 07:16
 19/122 anonim ***** válasza:
A kérdező valamiért nagyon frusztrált,valószínűleg csak ő tudja miért. Írhat ide mérnökhallgató, 20 éve iparban dolgozó ember, úgyse fogja elhinni nekik sok mindent. Az meg,hogy egy értékesítő többet keres mint egy mérnök.Erre igazán nem lehet mit mondani. Egyrészt : nem ez a jellemző másrészt : ne hasonlítsuk össze a kettőt. Az egyik éveket tanul és vért izzad az egyetemen,azért,hogy később a megszerzett tudásást felhasználva valami értéket állítson elő,és a fejlődést szolgálja,míg a másik csak lyukat dumál az emberek hasába, és megpróbál meggazdagodni olyan dolgokon,amit valakik mások csináltak meg helyette és még elő is adja olyankor a nagymenőt. Ez olyan mintha egy orvost hasonlítanál össze egy filozófussal. Gondolom egyértelmű,melyik a kevésbé fontos, habár úgyis megpróbálod majd bebizonyítani,hogy a filozófus is nagyon hasznos dolog. Ha már annyira tájékozatlan vagy,hogy nem vagy tisztában azzal,hogy mennyi helyre kellenek mérnökök és miket köszönhetsz nekik (amiket te észre sem veszel) akkor annyit igazán meg tehetnél,hogy kicsit visszább veszel az arcodból és tájékozódsz. Vagy ha ilyen nagy a vagy iratkozz be mondjuk egy gépészmérnökire,ahonnan valószínűleg a 7-8 hét után sírva jönnél és nem azért,mint bölcsészen,hogy "csak" 3-as lett a zh-m. Mérnökök kb. az ipari forradalom óta kb. mindenhová kellenek és amilyen ütemben halad a technika, ezután is kelleni fognak. Hiány van belőlük nálunk is,még ha neked ez hihetetlen is.
2015. febr. 12. 12:25
 20/122 A kérdező kommentje:
Csak hogy tudjad, a cégednek ahol dolgozol (aminek a nyereségétôl a fizetésed függ) valószínûleg kismillió versenytársa van. Lásd: autóipar, háztartási gépek stb. Ezt a terméket, amit te összeeszkábálsz, el is kell adni. Legyárthatónak kell lennie és árügyileg passzolnia kell a piac szabályai közé. A potenciális vevôket meg kell gyôzni, hogy miért a te céged termékét válasszák és miért nem a másik hatezret. Kifejlesztesz valami új kütyüt az autóba, király. De eladható? Kell az nekem? Képes a céged annyit értékesíteni belôle, hogy megérje a belefektetett pénz, a sorozatgyártás?Kemény világ van ember. Amit csinálsz, azt el is kell adni, marketing kell köré. Azt pedig nem a mérnök végzi. Úgyhogy nem kell Istent játszanod itt. Semmi gondom a mérnökökkel, csak irritál, hogy olyan nagyon magasan hordják az orrukat, holott a játék többszereplôs. Ha nincs eladás, akkor sajnos ülhetsz a kütyüdön. És azt nem nevezném termelésnek vagy értéknövelésnek.
2015. febr. 12. 20:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!