Akik még mindig a mérnök pályát sztárolják és ajánlgatják egymásnak, azok nem gondolják, hogy már telített a piac?
Mondtam mar, nezd meg a hirdeteseket.
Amugy konkretan mi a bajod a mernokokkel?
gyógyszergyárba: vegyész, vegyészmérnök, anyagmérnök stb. kell
autógyártók : gépészmérnököt, közlekedésmérnököt, mechatronikai mérnököt, villamos mérnököt keresnek
ásványvíz és üdítőipar: villamos mérnök egyéb mérnök
Vízügy: vegyész, vegyészmérnök, építőmérnök
Műanyaggyártó cégekhez is kell a gépészmérnök
élelmiszeriparba kb mindenhova kell vegyész, vegyészmérnök, gépészmérnök
És szerintem kevés mérnök végez, mert elég sok a szűrő tárgy és 2 kreditért elég sokat kérnek. Ezért van az, hogy kisebb egyetemeken évente 3 vegyészmérnök végez, és a többi mérnöki szakon sem végeznek sokkal többen, főleg nem időben. Akinek biztos tudása van, jó egyetemről megy a munkapiacra, az megfogja állni a helyét.
En szemely szerint mindig el szoktam mondani hogy nem valo mindenkinek a mernoki palya.
De ha az a kerdes hogy mi a keresett es mivel lehet nagy valoszinuseggel a jovoben is boldogulni, akkor a mernoki vegzettseg nem kerulheto meg.
Az mar mas teszta hogy verseny van a mernokok kozott is, es lesz is mindig, ha vannak nalad jobbak egy adott allasra akkor azokat fogjak felvenni. de ez minden vegzettseggel igy van.
Nekem szemely szerint nincs munkanelkuli mernok ismerosom, es mindenki eleg jol keres is.
Valaki kerdezte privatban hol vegeztem, hol dolgozom.
Miskolcon vegeztem gepeszmernoki karon´99-ben, a BMWnel dolgozom Münchenben mint tervezomernok.
Megis miben nem reprezentativ? En az iparban dolgozom mernokkent, rengeteg ismerosom dolgozik mernokkent, nem gondolod hogy eleg jol fel tudom merni a folyamatokat?
semmifele telitodes nincs, a kereslet folyamatos es emelkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!