Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magyar szakkal csak magyartaná...

Magyar szakkal csak magyartanár lehet valaki?

Figyelt kérdés
2012. márc. 3. 23:47
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
Hát kezdeném azzal, hogy ez a beállítottság egy gyönyörű szó, amit ma arra használnak a fiatalok, hogy kedvükre éljék az életüket és ne kelljen tanulniuk. Ez most sokakat felháboríthat, de kinek nem inge, nem veszi magára. Több személyes ismerősöm tanul magyar szakon és egy közös dolog van bennük... büdös nekik a munka, közben írtó nagyképűek. Ez a hátránya annak, hogy ilyen szabad világban élünk. A szüleink felnevelnek minket, édesapánk a gyárban dolgozik 12 órákat, vagy ki tudja hol, a kedves fia/lánya meg 15 évesen az ereit vagdossa, magába fordul, majd kinövi és felveszi ezt a lázadó, könnyed életformát. Én sem értékeltem fiatalon a szüleim munkáját... és én sem készülök mérnöknek 10 éves korom óta. De olyan nincs, hogy valaki annyira berögzült legyen, hogy csak a könyvek érdeklik. Az már egészségtelen. Egyébként mindenkinek szíve joga, ki lehet próbálni a magyar szakot. Csak ne tessék elfelejteni, hogy ez a mcdonaldsos-bölcsészes "oltás" az egyetemisták körében nem alaptalan. Mert a mekiben tényleg ők dolgoznak.
2012. márc. 5. 18:04
 52/70 anonim ***** válasza:
Biztos sok ilyen van, akikről írsz, de vegyük azokat, akik tényleg tanulni mennének az egyetemre, és érdekli is őket az, amit ott tanítanak. Akit nem csak a könyvek érdekelnek, hanem úgy általában a humán tárgyak. És olyan természet, hogy a leendő munkahelyén nem tudna rámenős lenni, nem egy törtető tipus, mert ugye a tudás csak az egyik része a dolognak, a másik fele meg a természet, az emberi tulajdonságok, amik kellenek ahhoz, hogy megállja a helyét egy munkahelyen. A tesóm is matematika szakon kezdett, és jól is ment neki, eszes és szorgalmas is, mégis félbehagyta, és bölcsész szakra váltott, bármilyen fura is, mondjuk ez már nem ma volt. Egyszerűen nem lelte örömét a reál tárgyakban. Csak mivel jól ment neki a gimiben, oda felvételizett.
2012. márc. 5. 18:16
 53/70 anonim ***** válasza:
Hát nekik hajrá, de már egy válaszolónak írtam, hogy ők nem a gyakorikerdesek.hu-n fogják ezt anoním válaszolókkal megvitatni. Aki meg mégis, azt érdemes letéríteni erről a pályáról, mert csalódni fog. Ahogy egy olyan kérdezőt is igyekeznék letéríteni a mérnöki pályáról, aki azt kérdezné hogy kettes matekkal hova jelentkezzen.
2012. márc. 5. 18:21
 54/70 anonim ***** válasza:

"Nem nézem le a szakmákat egyáltalán, azért írtam, hogy "csak", mert valószínűleg kisebb lenne a fizetése."

Erre azért ne vegyél mérget:)

2012. márc. 5. 18:24
 55/70 anonim ***** válasza:

Akkor az a pár is valószínűleg csak tanárnak mehet majd. Írták, hogy a könyvtáros, levéltáros álláshoz is más képzés kell.

"Erre azért ne vegyél mérget:)"

Oké, nem veszek. :) Vannak menő szakmák, meg felsőfokú okj-s papír is. :) De inkább a fizikai munkára gondoltam, amikor szakmát írtam. Valakik a belüket is kidolgozzák valami üzemben éhbérért, nem becsülik kellőképpen a munkájukat, pedig megérdemelnék.

2012. márc. 5. 18:47
 56/70 anonim ***** válasza:
Fizikai munkát bárki végezhet, akinek van két szép kacsója. Ilyen alapon, ha többet keresnék egy gyártósori munkával, lehet hogy én sem tanulnék. Pont ez a lényeg. A jó fizetésért tanulni kell. Aki a gyárban áll, az magának köszönheti, vagy a kedves államnak, ami mondjuk elvette a munkáját, bezárta a céget ahol pl. értékesítő volt. Szóval a keményebb fizikai munkához igazából szakma sem kell. Ma már mindenhol helyben tanítják be a gyári munkásokat. Kőművesként sem kell megtanulni a beton kémiai előállításának mozzanatait.
2012. márc. 5. 18:54
 57/70 anonim ***** válasza:

48:

Simán van olyan mobiltelefon, amivel lényegében csak telefonálhatsz, jó esetleg sms meg ébresztés. Amiről lemondanál, arról gyakorlatilag le is mondhatsz, de mint látható feltételes módban beszélsz, tehát nem teszed.

Azonban a műszaki- és természettudományok összefüggésekben léteznek, tehát amely felfedezés kevésbé hasznos dolgokat hozott, az hozott hasznosat is. Ráadásul a kutatások is olyanok, hogy van amit csak 150 év múlva tudnak bármire is használni.

50:

Milyen beállítottságról beszélsz? Az, hogy érti, élvezi, elemzi az irodalmi műveket, azzal más számára nem teremt értéket. Akkor miért várja el, hogy a társadalom ezt anyagilag díjazza? Ha magyar tanárként átadja ezt a következő generációnak, akkor ezt díjazza a társadalom, ezért kapja a tanár a fizetést.

Ha viszont nem akar tanítani, menjen el másnak, aztán hobbiból olvashat. Én is ezt teszem, de én sosem akartam magyar szakra menni.

56:

A betanított munkáknál iszonyat nagy a munkanélküliség, mivel ezeket bárki meg tudja csinálni, bármikor találnak rá rengeteg jelentkezőt. Azért kell szakmát tanulni, hogy olyat tudjunk, amit nem tud mindenki más, így könnyebb elhelyezkedni, jobb fizetést lehet kapni.

2012. márc. 5. 19:05
 58/70 anonim ***** válasza:
Te utolsó, észreveszed hogy ugyanazon az állásponton vagyunk, ugyanazt írtam le mint te, mégis támadsz? :D olvasd már vissza a beszélgetést, ha már beleszólsz.
2012. márc. 5. 19:22
 59/70 anonim ***** válasza:

51:

Nagyon jól látod. Mert ilyen alapon ha én a gyakorikerdesek.hu-n szeretek trollkodni egész nap, akkor ezért is várjak el fizetést? Meg kéne érteni, hogy abból lehet megélni, amivel értéket tudunk teremteni, nem magunknak, hanem másoknak, a munka értékét pedig a piac, azon belül az igények határozzák meg. Ha egy bölcsész elemzéseket ír könyvekről, és erre tömegek kíváncsiak, akkor meg fog tudni élni belőle, a probléma ott van, hogy 200-szor annyian írnak elemzéseket, mint akik nem írnak elemzéseket, nem akarnak ebből élni, és fizetnének az ilyenért. Aki szereti a könyveket, az nyugodtan olvassa, de közben dolgozzon valamit, amiből megteremti az egzisztenciát ehhez. Ha van hozzá tehetsége, maga is írhat regényeket, de ha arra nincsenek vevők, akkor még mindig elmehet gyárba, boltba, mekibe, stb. dolgozni, vagy tanulhat szakmát is, lehet tanár is, rengeteg lehetőség van, csak meg kell találni, mi az amiért fizetnek is.

2012. márc. 5. 19:23
 60/70 anonim ***** válasza:
Miért, támadásnak tűnt? Mert szerintem kiegészítésnek.
2012. márc. 5. 19:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!