Magyar szakkal csak magyartanár lehet valaki?
"Mindenki láthatja, hogy a világon a fejlődés 99%-át a technológia hozta meg."
Amit nem a magyar mérnököknek köszönhetünk. Jó, persze fel tudtunk lőni egy "URH rádiót" az űrbe, örülünk is neki, de kérem szépen..
42:
Az, hogy csak a technika tudott fejlődni, de a társadalomtudományok és bölcsészettudományok nem tudták megoldani az emberiség egyetlen problémáját sem, szerintem nem a mérnökök szégyene...
De még valami.
Azért az sem igaz, hogy a bölcsészettudományok egy része, bizonyos területei ne lennének hasznosak. Pl. egy nyelvész dolgozta ki a módszert, amellyel bármely olyan hangfolyam lehallgatható, amely változó bitrátát használ.
Csak hát nem ez a jellemző, annak például nem sok haszna van, hogy 1000 bölcsész 2000 elemzést ír egyetlen versről.
"Különben azért bízom benne, hogy örömmel lemondasz a technikai vívmányokról, ha már ekkora a szád.
"
Nem mondok le róluk. Nekem nincs bajom a mérnökökkel de marhára zavar amikor egy nyálasszájú bsc mérnök az igazi feltalálókkal takarózik és úgy állítja be modern technikai vívmányokat, mintha az ő érdeme lenne.
" én programozónak tanulok és a saját érdekemben olvasok műszaki irodalmat digitális technikából, programozási módszerekből, hogy egyszer majd jó szakember lehessek"
Bocs, de ez az olvasás nem az az olvasás. :D Ilyen alapon az is mondhatná magát olvasottnak, aki Gyűrűk urát olvas.
"melyek után az ember max levon két tanulságot, meg elmorzsol egy könnycseppet."
Na, most elszóltad magad. :D Rád ennyi hatással van egy irodalmi mű, még nem kerültél extázisba, szinte euforikus állapotba, nem érezted azt, hogy alapjaiban megváltoztatja a világról alkotott képedet, hogy más ember lettél a könyv elolvasása után, ami kihat az egész életedre, és a hozzátartozóidéra is?
""Különben azért bízom benne, hogy örömmel lemondasz a technikai vívmányokról, ha már ekkora a szád."
Én simán lemondanék sokmindenről. Ami fontos az élethez, az egészséghez, a tájékozódáshoz, ami biztonságot ad az embernek, arról persz nem, de ami csak luxus, szórakozás, arról miért ne? Pl a mobiltelefon nagyon hasznos, de nekem bőven elég lenne, ha csak telefonálni lehetne vele, meg sms-t küldeni. Többi hiperszuper funkció tényleg olyan, hogy az ember jó dolgában nem tud már mit kitalálni.
"Na, most elszóltad magad. :D Rád ennyi hatással van egy irodalmi mű, még nem kerültél extázisba, szinte euforikus állapotba [...]"
Hányszor kell még leírnom, hogy ezek mind személyes dolgok? Otthon a szobádban abba veted a hited amibe akarod, a saját, személyes ügyed hogy mivé alakítod magad. Engem nem hatnak meg a könyvek, helyette zenélek. Engem a zene inspirál, az változtatja meg az életem évről-évre...
de hogy keveredtünk egyáltalán ide? Itt most megélhetésről, munkáról van szó, nem személyiségfejlesztésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!