Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magyar szakkal csak magyartaná...

Magyar szakkal csak magyartanár lehet valaki?

Figyelt kérdés
2012. márc. 3. 23:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
Mondjuk ebben súlyosan tévedsz, én programozónak tanulok és a saját érdekemben olvasok műszaki irodalmat digitális technikából, programozási módszerekből, hogy egyszer majd jó szakember lehessek. Annyi a különbség, hogy ezeknek a könyveknek szakmai haszna is van, nem úgy mint az irodalmi műalkotásoknak melyek után az ember max levon két tanulságot, meg elmorzsol egy könnycseppet.
2012. márc. 5. 15:08
 42/70 anonim ***** válasza:

"Mindenki láthatja, hogy a világon a fejlődés 99%-át a technológia hozta meg."

Amit nem a magyar mérnököknek köszönhetünk. Jó, persze fel tudtunk lőni egy "URH rádiót" az űrbe, örülünk is neki, de kérem szépen..

2012. márc. 5. 16:31
 43/70 anonim ***** válasza:

42:

Az, hogy csak a technika tudott fejlődni, de a társadalomtudományok és bölcsészettudományok nem tudták megoldani az emberiség egyetlen problémáját sem, szerintem nem a mérnökök szégyene...

2012. márc. 5. 16:39
 44/70 anonim ***** válasza:
Különben azért bízom benne, hogy örömmel lemondasz a technikai vívmányokról, ha már ekkora a szád.
2012. márc. 5. 16:39
 45/70 anonim ***** válasza:

De még valami.

Azért az sem igaz, hogy a bölcsészettudományok egy része, bizonyos területei ne lennének hasznosak. Pl. egy nyelvész dolgozta ki a módszert, amellyel bármely olyan hangfolyam lehallgatható, amely változó bitrátát használ.

Csak hát nem ez a jellemző, annak például nem sok haszna van, hogy 1000 bölcsész 2000 elemzést ír egyetlen versről.

2012. márc. 5. 16:43
 46/70 anonim ***** válasza:

"Különben azért bízom benne, hogy örömmel lemondasz a technikai vívmányokról, ha már ekkora a szád.

"

Nem mondok le róluk. Nekem nincs bajom a mérnökökkel de marhára zavar amikor egy nyálasszájú bsc mérnök az igazi feltalálókkal takarózik és úgy állítja be modern technikai vívmányokat, mintha az ő érdeme lenne.

2012. márc. 5. 16:56
 47/70 anonim ***** válasza:

" én programozónak tanulok és a saját érdekemben olvasok műszaki irodalmat digitális technikából, programozási módszerekből, hogy egyszer majd jó szakember lehessek"

Bocs, de ez az olvasás nem az az olvasás. :D Ilyen alapon az is mondhatná magát olvasottnak, aki Gyűrűk urát olvas.

"melyek után az ember max levon két tanulságot, meg elmorzsol egy könnycseppet."

Na, most elszóltad magad. :D Rád ennyi hatással van egy irodalmi mű, még nem kerültél extázisba, szinte euforikus állapotba, nem érezted azt, hogy alapjaiban megváltoztatja a világról alkotott képedet, hogy más ember lettél a könyv elolvasása után, ami kihat az egész életedre, és a hozzátartozóidéra is?

2012. márc. 5. 17:02
 48/70 anonim ***** válasza:

""Különben azért bízom benne, hogy örömmel lemondasz a technikai vívmányokról, ha már ekkora a szád."

Én simán lemondanék sokmindenről. Ami fontos az élethez, az egészséghez, a tájékozódáshoz, ami biztonságot ad az embernek, arról persz nem, de ami csak luxus, szórakozás, arról miért ne? Pl a mobiltelefon nagyon hasznos, de nekem bőven elég lenne, ha csak telefonálni lehetne vele, meg sms-t küldeni. Többi hiperszuper funkció tényleg olyan, hogy az ember jó dolgában nem tud már mit kitalálni.

2012. márc. 5. 17:06
 49/70 anonim ***** válasza:

"Na, most elszóltad magad. :D Rád ennyi hatással van egy irodalmi mű, még nem kerültél extázisba, szinte euforikus állapotba [...]"

Hányszor kell még leírnom, hogy ezek mind személyes dolgok? Otthon a szobádban abba veted a hited amibe akarod, a saját, személyes ügyed hogy mivé alakítod magad. Engem nem hatnak meg a könyvek, helyette zenélek. Engem a zene inspirál, az változtatja meg az életem évről-évre...

de hogy keveredtünk egyáltalán ide? Itt most megélhetésről, munkáról van szó, nem személyiségfejlesztésről.

2012. márc. 5. 17:28
 50/70 anonim ***** válasza:
Oké, de ha valaki ilyen beállítottságú, és nem akar "csak" szakmát, okj-s papírt, amivel nem fog olyan jól keresni, akkor mit tud csinálni? Milyen szakmát tanuljon ki ilyen lelkülettel? Amit lelkiismeretesen és örömmel tud majd űzni? Nem nézem le a szakmákat egyáltalán, azért írtam, hogy "csak", mert valószínűleg kisebb lenne a fizetése. Ami szintén igazságtalan, de sajnos így van általában.
2012. márc. 5. 17:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!