Magyar szakkal csak magyartanár lehet valaki?
"Szerintem nagyobb értéke lesz 5-10 év múlva a műszaki tudásnak, mint valaha."
Kivétel, ha az egyetemeken elérik, hogy sok műszakist képezzenek és onnantól kezdve őket is lehet bántani, hogy minek tanulnak olyan dolgot ami nem kell. Az egyetemeken van kb. 4 szak amivel könnyen el lehet helyezkedni. Az is igaz, hogy sokan járnak az egyetemekre. Az meg, hogy lemondhat a magas fizetésről az nem igaz. A világon a leggazdagabb emberek nem a diplomájuk miatt lettek gazdagok. Tegnap néztem a Frei dossziét amiben egy magyar lakberendező fazont mutattak be, akinek több országban luxusvillája meg nagy vagyona van.
Hozzáteszem, hogy a hűde okos felsőbbrendű mérnökök sem érnek sokat, legalábbis akik mostanában kerülnek ki az egyetemekről. Volt sokkal dolgom és elmondhatom, hogy kevés olyan műszaki analfabétát láttam mint ők voltak (mondjuk ők csak építészmérnökök voltak).
"Mert a könyvolvasás hobbi, művészet, meg mittudomén, nem munka(!). "
Ez így igaz, nem ez a munka, hanem a tanulás része, amivel megszerzi azt a tudást, amit az iskola elvégzése után használni fog a munkájához. Ugyanígy, a mérnökhallgatóknál a feladatmegoldások meg rajzolás sem munka. De kell ahhoz, hogy mérnökké váljon. Majd amit utána csinál, az lesz a munka.
"Én is szoktam könyveket olvasni"
Nyilván töredékét annak, mint egy bölcsész. Ami nem baj, mindenki a maga dolgát csinája. Ha a magyar szakos az átlagon jóval felüli műveltségét, olvasottságát az egyetem elvégzése után hasznos dologra tudja fordítani, az munka. Ha erre nincs lehetősége, az szégyen, de nem az ő szégyene! Vajon miért nincs igény a kulturális dolgokra?
"A mérnöki látásmódot nehéz leírni, annyit takar hogy egy feladathoz nem úgy áll/osztja be az embereket, mint egy hétköznapi ember tenné, józan paraszti ésszel, hanem alkalmazza azokat a módszereket, amelyeket egy mérnök alkalmazna. Ezen módszerek tudatának hiányában szenvedő bölcsészt nehezen tudok elképzelni vezetőként egy műszaki cégnél."
Köszi a választ.
egy kis korrekció azoknak, akik a "könyvtáros" szakmát hajtogatták:
magyar szakos diplomás NEM lehet könyvtáros, mert könyvtárosnak az informatikus-könyvtáros bsc-ről (vagy okj-ről) mennek!!!
igen, ez egy külön képzést igénylő szakma! nem csak annyiból áll, hogy szeretsz olvasni, hanem értened kell gazdálkodáshoz/logisztikához (könyvszállítás, könyvbeszerzés), informatikai rendszerekhez (osztályozás, kategorizálás, leltározás) és könyvtári munkákhoz!
"Mindenki láthatja, hogy a világon a fejlődés 99%-át a technológia hozta meg."
Igen, a technológiai fejlődés 99%-át. :) De a fejlődés nem csak ebből áll. Az a gáz, hogy míg a minket körülvevő eszközöket tökélyre fejlesztjük, addig mi mint emberek egyhelyben toporgunk. (Vagy egyenesen visszafele tartunk?) De ez már tényleg nem ide tartozik. Mi lehet akkor a megoldás a kérdező számára? Ha nem fekszenek neki a reál tárgyak, akkor mit tehet? Ha mérnök lesz, de nem élvezi a munkáját, az se sokkal jobb, mintha tanárként keveset keres. És ha ennyire nem lehet elhelyezkedni, akkor az egész humán tárgy oktatást be kellene szüntetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!