Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magyar szakkal csak magyartaná...

Magyar szakkal csak magyartanár lehet valaki?

Figyelt kérdés
2012. márc. 3. 23:47
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:

"Szerintem nagyobb értéke lesz 5-10 év múlva a műszaki tudásnak, mint valaha."

Kivétel, ha az egyetemeken elérik, hogy sok műszakist képezzenek és onnantól kezdve őket is lehet bántani, hogy minek tanulnak olyan dolgot ami nem kell. Az egyetemeken van kb. 4 szak amivel könnyen el lehet helyezkedni. Az is igaz, hogy sokan járnak az egyetemekre. Az meg, hogy lemondhat a magas fizetésről az nem igaz. A világon a leggazdagabb emberek nem a diplomájuk miatt lettek gazdagok. Tegnap néztem a Frei dossziét amiben egy magyar lakberendező fazont mutattak be, akinek több országban luxusvillája meg nagy vagyona van.

Hozzáteszem, hogy a hűde okos felsőbbrendű mérnökök sem érnek sokat, legalábbis akik mostanában kerülnek ki az egyetemekről. Volt sokkal dolgom és elmondhatom, hogy kevés olyan műszaki analfabétát láttam mint ők voltak (mondjuk ők csak építészmérnökök voltak).

2012. márc. 4. 12:28
 22/70 A kérdező kommentje:
^természetesen sok múlik a szerencsén, a kapcsolatokon is, szerintem
2012. márc. 4. 12:30
 23/70 anonim ***** válasza:

"Mert a könyvolvasás hobbi, művészet, meg mittudomén, nem munka(!). "

Ez így igaz, nem ez a munka, hanem a tanulás része, amivel megszerzi azt a tudást, amit az iskola elvégzése után használni fog a munkájához. Ugyanígy, a mérnökhallgatóknál a feladatmegoldások meg rajzolás sem munka. De kell ahhoz, hogy mérnökké váljon. Majd amit utána csinál, az lesz a munka.

"Én is szoktam könyveket olvasni"

Nyilván töredékét annak, mint egy bölcsész. Ami nem baj, mindenki a maga dolgát csinája. Ha a magyar szakos az átlagon jóval felüli műveltségét, olvasottságát az egyetem elvégzése után hasznos dologra tudja fordítani, az munka. Ha erre nincs lehetősége, az szégyen, de nem az ő szégyene! Vajon miért nincs igény a kulturális dolgokra?

"A mérnöki látásmódot nehéz leírni, annyit takar hogy egy feladathoz nem úgy áll/osztja be az embereket, mint egy hétköznapi ember tenné, józan paraszti ésszel, hanem alkalmazza azokat a módszereket, amelyeket egy mérnök alkalmazna. Ezen módszerek tudatának hiányában szenvedő bölcsészt nehezen tudok elképzelni vezetőként egy műszaki cégnél."

Köszi a választ.

2012. márc. 4. 15:00
 24/70 anonim ***** válasza:
53%
Na, akkor most fordul a kör, no offense, de írj légyszi legalább 1 munkakört, amit egy magyar szakos be tud tölteni, könyvek, regények, versek olvasásával, kizárva a tanári állásokat. Sajnos nem ismerek ilyet. De olyan legyen, amihez tényleg kell a könyvolvasás, tehát hasznot húz a műveltségéből. Tényleg érdekel.
2012. márc. 4. 15:06
 25/70 anonim ***** válasza:
utolsó, én egyszer már írtam... könyvtáros
2012. márc. 4. 15:19
 26/70 anonim ***** válasza:
A hetedik hsz.-ban írtam vagy hármat. (De nyilván nem ismerem az összes lehetőséget.) De teljesen igazad van, hogy nincs annyi lehetősége, mint egy reál beállítottságúnak. Egy bölcsész egyébként nem csak olvas, hanem a tanulás mellett olvas még rengeteget. Ami pedig fejleszti a személyiséget, nem csak száraz információ, amit ész nélkül beletöltünk a fejünkbe. Sajnos olyan világot élünk, hogy ha valaki emberileg akar fejlődni, az nem fog meggazdagodni, de még csak jól megélni sem. A jól fizető állások meg olyan gondolkodással, életformával járnak, ami rendesen elaltatja egy bizonyos részünket.
2012. márc. 4. 15:25
 27/70 anonim ***** válasza:
60%

egy kis korrekció azoknak, akik a "könyvtáros" szakmát hajtogatták:

magyar szakos diplomás NEM lehet könyvtáros, mert könyvtárosnak az informatikus-könyvtáros bsc-ről (vagy okj-ről) mennek!!!

igen, ez egy külön képzést igénylő szakma! nem csak annyiból áll, hogy szeretsz olvasni, hanem értened kell gazdálkodáshoz/logisztikához (könyvszállítás, könyvbeszerzés), informatikai rendszerekhez (osztályozás, kategorizálás, leltározás) és könyvtári munkákhoz!

2012. márc. 4. 16:01
 28/70 anonim ***** válasza:
Szerintem ez azért annyira nem sajnálatraméltó, bölcselkedhetnénk mind, akkor viszont sötétségben élnénk. Mindenki láthatja, hogy a világon a fejlődés 99%-át a technológia hozta meg. A technológia döntött meg olyan eszméket, amelyeket régen bölcselkedők állítottak fel. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a reál a humán felett áll... csak azt, hogy ebben a jövő. Persze akkor mondhatom, hogy jó, menj magyar szakra, csináld azt ami jól esik... és kicsit már eltértünk a témától. De én - és szerintem itt még sokan - segíteni szeretnénk a kérdező félnek, hogy helyes döntést hozzon. Nem a szak szapulásáról szól ez az egész. Aki magyar szakra akar menni, az úgyis oda megy, nem gyakori kérdéseken fogja ezt megvitatni másokkal. Ha így van, az illető valószínűleg bizonytalan a dolgában. A magyar szakot, a frászt, ezt az egész egyetemesdit pedig csak és kizárólag annak ajánlom, aki elhivatott, céltudatos. Ha valaki az egyetem előtt egy évvel találja ki, hogy orvos lesz, hát annak hajrá. Nehéz dolga lesz... valószínűleg meg fogja bánni. Ha pedig gyermekkora óta regényeket, verseket olvas, hát legyen, irány a magyar szak. De mint mondtam, akkor ez nem is lenne kérdés.
2012. márc. 4. 16:05
 29/70 anonim ***** válasza:

"Mindenki láthatja, hogy a világon a fejlődés 99%-át a technológia hozta meg."

Igen, a technológiai fejlődés 99%-át. :) De a fejlődés nem csak ebből áll. Az a gáz, hogy míg a minket körülvevő eszközöket tökélyre fejlesztjük, addig mi mint emberek egyhelyben toporgunk. (Vagy egyenesen visszafele tartunk?) De ez már tényleg nem ide tartozik. Mi lehet akkor a megoldás a kérdező számára? Ha nem fekszenek neki a reál tárgyak, akkor mit tehet? Ha mérnök lesz, de nem élvezi a munkáját, az se sokkal jobb, mintha tanárként keveset keres. És ha ennyire nem lehet elhelyezkedni, akkor az egész humán tárgy oktatást be kellene szüntetni?

2012. márc. 4. 18:23
 30/70 anonim ***** válasza:
Akkor mint mondtam, el kell menni szakmát tanulni és nem a felesleges diplomát kell hajkurászni. Nem kell beszüntetni a humán képézéseket, egyszerűen túlképzés van belőlük, míg a reálokból alulképzés (illetve a képzések folynak, csak kevesen végzik el őket ténylegesen). A szakmák között már igazán talál egy olyat az ember, amit el tud viselni és meg is tud élni belőle.
2012. márc. 4. 18:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!