Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Magyar szakkal csak magyartaná...

Magyar szakkal csak magyartanár lehet valaki?

Figyelt kérdés
2012. márc. 3. 23:47
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
Akkor valami okj-s képzést talán talál olyat, ami tetszik neki. Egyébként, ha nem lenne túlképzés a humán szakokból, akkor több helyen lehetne velük elhelyezkedni? Akkor nem csak a tanárosdi maradna?
2012. márc. 4. 18:50
 32/70 anonim ***** válasza:
Mert két érv hangzott el, az egyik a túlképzés, a másik pedig a felesleges bölcselkedés, ami nem visz előre.
2012. márc. 4. 18:51
 33/70 anonim ***** válasza:
Nézd, most sértődjön meg aki akar, de a felesleges bölcselkedés nem vonatkozik minden humán szakra. A magyarra (kivéve tanári pályákra készülők), szabad bölcsészetre viszont határozottan. A túlképzés a többire vonatkozik. (média-komm) Meg ott van pl az andragógia, ami pont a kettő között van. Szinte felesleges, ugyanakkor nagyon sokan tanulják.
2012. márc. 4. 19:04
 34/70 A kérdező kommentje:
amúgy nem értem valamelyik válaszadó válaszát, h ha most nem döntöttem el, akkor végezzek el inkább egy OKJ-s tanfolyamot. még van két évem eldönteni. Te már a gyermekkorod derekán tudtad, hogy mérnök akarsz lenni? Jó neked.
2012. márc. 4. 19:44
 35/70 anonim ***** válasza:
Az okj csak egy lehetőség, egy ötlet volt, ha van időd gondolkozni a dolgon, az jó, remélem, sikerül majd helyesen döntened. Én is ilyen vagyok amúgy, ahhoz van affinitásom, amivel nemigen keresi magát halálra az ember. Milyen jó lenne pedig, ha ez a kettő egybe vágna. :)
2012. márc. 4. 20:59
 36/70 A kérdező kommentje:
...hát igen...:)
2012. márc. 4. 21:05
 37/70 anonim ***** válasza:

Mit szólsz a nyelvhez(anglisztika vagy germanisztika)?

Azzal taníthatnál középsuliban is, vagy nyelviskolában, tarthatnál magánórákat szép összegekért... Fordíthatnál cikkeket/könyveket/tolmácsolhatnál...

2012. márc. 4. 21:11
 38/70 A kérdező kommentje:
esetleg a magyar mellé, olyat lehet?
2012. márc. 4. 21:15
 39/70 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet. Megcsinálhatod, hogy jelentkezel magyar alapszakra, felveszed hozzá az anglisztika minort, meg a 10 kredit pedagógiát, majd végzés után jelentkezel angol és magyar tanárképző szakra.

OFF:

Egyébként én jártam anno hagyományos angol szakra, szakpárban informatikával, és el kell mondjam, egyáltalán nem igaz az, hogy a bölcsészek sokkal többet olvasnak, mint a műszaki, informatikai szakterületen tanulók. Nem, pont hogy kevesebbet olvasnak, mert sokat kell seggelniük, ráadásul olyat kell beseggelniük, ami néhány agyament "bölcsész tudós" hülyesége. Olyanra kell gondolni, hogy mondjuk középiskolában megszokta az ember, hogy kreatívnak kell lenni irodalomból, azt értékelik, ha érdekes összefüggésekre jössz rá egy mű kapcsán, legalábbis nálunk ilyen tanár volt, az egyetemi bölcsész irodalom meg azzal kezdődik, hogy magolj be fogalmakat, természetesen szó szerint, mert az oktató máshogy meg sem értené, annyira buta. Na én éppen az ilyen dolgok miatt hagytam ott az angol szakot, irodalmat azóta is olvasok, angolul és magyarul is, sokkal többet mint az átlag bölcsész hallgató.

2012. márc. 5. 08:39
 40/70 anonim ***** válasza:
Akkor te kivétel vagy. De aki irodalmat tanul, annak kötelezőként is kell olvasnia, és emellett a szabadideje nagy részét is valószínűleg ennek szenteli, mivel érdekli a dolog. A műszakisoknak nem hiszem, hogy magasirodalmat kell olvasniuk, a tananyag részeként. A kevés szabadidejéből lehet, hogy tud egy keveset az olvasásnak is szentelni.
2012. márc. 5. 09:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!