Magyar szakkal csak magyartanár lehet valaki?
Mit szólsz a nyelvhez(anglisztika vagy germanisztika)?
Azzal taníthatnál középsuliban is, vagy nyelviskolában, tarthatnál magánórákat szép összegekért... Fordíthatnál cikkeket/könyveket/tolmácsolhatnál...
Persze, hogy lehet. Megcsinálhatod, hogy jelentkezel magyar alapszakra, felveszed hozzá az anglisztika minort, meg a 10 kredit pedagógiát, majd végzés után jelentkezel angol és magyar tanárképző szakra.
OFF:
Egyébként én jártam anno hagyományos angol szakra, szakpárban informatikával, és el kell mondjam, egyáltalán nem igaz az, hogy a bölcsészek sokkal többet olvasnak, mint a műszaki, informatikai szakterületen tanulók. Nem, pont hogy kevesebbet olvasnak, mert sokat kell seggelniük, ráadásul olyat kell beseggelniük, ami néhány agyament "bölcsész tudós" hülyesége. Olyanra kell gondolni, hogy mondjuk középiskolában megszokta az ember, hogy kreatívnak kell lenni irodalomból, azt értékelik, ha érdekes összefüggésekre jössz rá egy mű kapcsán, legalábbis nálunk ilyen tanár volt, az egyetemi bölcsész irodalom meg azzal kezdődik, hogy magolj be fogalmakat, természetesen szó szerint, mert az oktató máshogy meg sem értené, annyira buta. Na én éppen az ilyen dolgok miatt hagytam ott az angol szakot, irodalmat azóta is olvasok, angolul és magyarul is, sokkal többet mint az átlag bölcsész hallgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!