Földtudományi alapszakon kötelezően választandó tantárgy a kémia? Mennyire lenne jó választás egy inkább humán beálltottságú egyénnek? Milyenek az elhezkedédi esélyek ezzel a szakkal?
Szia!Engem is érdekel a szak,és engem is az Eltén. Találtam egy emberkét itt,aki ezt a szakot végezte és írtam neki privátban. Bemásolom a válaszát:
" Az üzenet küldője: Mirax
Szia!
Mindenképp megéri! Engem több állásajánlat is várt a végzéskor!
Viszont tény, hogy külföldön jobban keresett szakma és a fizetés is 3x annyi. :)
Természettudományi karon most a fizika, matek és a földtudományi éri meg legjobban. Legkevésbé a biológus.
Én a Debreceni Egyetemen tanultam, és a meteorológust és a geográfust is elvégeztem. Nagyon kedves oktatók vannak. Jó a légkör is ott! :) Mesterképzésre még nem jelentkeztem, mert nem Magyarországon szeretném elvégezni. De könnyű bekerülni egyébként, mert nagyon kevesen mennek tovább. Sokan már bscvel dolgoznak. Ha debrecenbe mennél, ott a geológust és a meteorológust könnyű elvégezni ezek gyakorlatias jellegűek. A geográfus viszint borzasztó nagy lexikális tudást igényel és a méricskélés kevesebb.
Irj ha érdekel még vmi. :)
Szép Napot!"
Szerintem tőle nyugodtan kérdezhetsz.
És itt 1 eltés tanterv is: [link]
Remélem egy kicsit tudtam segíteni.
Üdv.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!