Melyik szakkal van nagyobb esélyem külföldre menni?
Két szakon gondolkozom, a nemzetközi gazdálkodáson (BGF) és a pszichológián. (ELTE)
Melyikkel tudok manapság jobban elhelyezkedni? Melyikkel jutok ki nagyobb eséllyel külföldre (nem állandóan külföldön dolgozni, hanem pl. csak 1 évre kimenni) de akár folyamatosan is külföldön lenni?
A pszichológusival - szerintem - egyáltalán nem juthatnék ki... szerintetek? Milyen munkákat kaphatnék ha elvégezném a pszichológusit, mennyi idő után lehetne pl. magánrendelőm? Vagy ha nem akarok magánrendelőt nyitni akkor mit dolgozhatnék?
"A pszichológusival - szerintem - egyáltalán nem juthatnék ki... szerintetek? Milyen munkákat kaphatnék ha elvégezném a pszichológusit, mennyi idő után lehetne pl. magánrendelőm?"
- Kb. olyan 20 év. Tisztázásképp: 5 egyetem után még nem praktizálhatsz. Ahhoz szakvizsga kell előtte, a szakvizsgához pedig gyakorlat. A szakvizsgát pedig legtöbben úgy csinálják meg, hogy kifizeti adott kórház a képzést, cserébe a pszichológus x évig náluk dolgozik.
Ha valami csoda folytán külföldön kezdenél bele a szakképzésbe, akkor is még évek kellenének, hogy emberhez méltó módon keress, bár persze nem tudhatom, pontosan hogyan megy ott a dolog. Mindesetre egy friss diplomást aligha keresnek meg magánrendelés miatt, és őszintén szólva nem is volna túl etikus.
Most van már egy angol felsőm (értem is és rendszeresen beszélgetek, nézek filmeket angolul, olvasok) + áprilisban lesz 1 német középfokúm bár a németet egyáltalán nem használom gyakran.
3. nyelven is gondolkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!