Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik szakkal van nagyobb...

Melyik szakkal van nagyobb esélyem külföldre menni?

Figyelt kérdés

Két szakon gondolkozom, a nemzetközi gazdálkodáson (BGF) és a pszichológián. (ELTE)

Melyikkel tudok manapság jobban elhelyezkedni? Melyikkel jutok ki nagyobb eséllyel külföldre (nem állandóan külföldön dolgozni, hanem pl. csak 1 évre kimenni) de akár folyamatosan is külföldön lenni?

A pszichológusival - szerintem - egyáltalán nem juthatnék ki... szerintetek? Milyen munkákat kaphatnék ha elvégezném a pszichológusit, mennyi idő után lehetne pl. magánrendelőm? Vagy ha nem akarok magánrendelőt nyitni akkor mit dolgozhatnék?

2012. febr. 9. 14:40
 1/3 anonim ***** válasza:

"A pszichológusival - szerintem - egyáltalán nem juthatnék ki... szerintetek? Milyen munkákat kaphatnék ha elvégezném a pszichológusit, mennyi idő után lehetne pl. magánrendelőm?"

- Kb. olyan 20 év. Tisztázásképp: 5 egyetem után még nem praktizálhatsz. Ahhoz szakvizsga kell előtte, a szakvizsgához pedig gyakorlat. A szakvizsgát pedig legtöbben úgy csinálják meg, hogy kifizeti adott kórház a képzést, cserébe a pszichológus x évig náluk dolgozik.

Ha valami csoda folytán külföldön kezdenél bele a szakképzésbe, akkor is még évek kellenének, hogy emberhez méltó módon keress, bár persze nem tudhatom, pontosan hogyan megy ott a dolog. Mindesetre egy friss diplomást aligha keresnek meg magánrendelés miatt, és őszintén szólva nem is volna túl etikus.

2012. febr. 9. 14:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Igazából ha stabil nyelvtudásod van és bátor vagy, akkor még egy sima érettségivel is el tudsz helyezkedni külföldön, de amúgy teljesen értem a kérdésed, és a nemzetközi gazdálkodást ajánlom.. A gazdasági végzettségűekre még idehaza is harapnak (Pesten igenis, akárki akármit mond..), külföldön meg pláne. És nyelvismeret, tudod, na az amit odakint jobban megbecsülnek mint itt. Mondjuk mindent jobban megbecsülnek, háhá :D Hajrá, én szurkolok neked :)
2012. febr. 9. 20:33
 3/3 A kérdező kommentje:

Most van már egy angol felsőm (értem is és rendszeresen beszélgetek, nézek filmeket angolul, olvasok) + áprilisban lesz 1 német középfokúm bár a németet egyáltalán nem használom gyakran.

3. nyelven is gondolkozom.

2012. febr. 9. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!