Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Leheteséges munka mellet...

Leheteséges munka mellet elvégezni az orvosit ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most vagyok 12. osztályos és nagyon szeretnék orvosira menni, világéletemben kitűnő tanuló voltam és biológiából 11. osztályban még oktv döntőbe is betudtam jutni.

Viszont az itthoni helyzetünk nem éppen a legjobb. Édesapám, még kiskoromban elhunyt, így édesanyám egyedül nevel minket a 2 testvéremmel. Azért éhezni nem éhezünk, de elég szűkösen élünk meg.

Na és a sztori lényege, hogy nyár végén édesanyám kijelentette nekem, hogy amint leéretségiztem, költözzek el és álljak meg a saját lábamon.

Eddig csak nyaranta jártam dolgozni, de most már elkezdtem a suli mellet részmunkaidőben. Próbálok egy kis pénzt félretenni egyetemre. Még így gimi mellet nem tűnik olyan húzósnak, igaz nincs sok szabadidőm.

Környezetemben lévő emberek elég unrealisztikusnak gondolják, hogy orvosi mellet lehetséges lenne dolgozni. Most akkorm adjam fel az álmomat, keresek mást ?

nov. 8. 14:07
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim válasza:
78%

Kedves 49-es!

Attól, hogy te nem tudsz értelmezni magyar mondatokat, még nem én vagyok a hülye ;)

Üdv, a 47-es.

dec. 3. 21:38
 52/54 anonim ***** válasza:
69%

50-es.

Nem cégem van, hanem magántanárként érettségizőket oktatok emelt kémia és biológia érettségire már pár éve, ez a vállalkozás. Nem tudom mi a hihetetlen ezen, egy fennálló lehetőség.

dec. 3. 22:48
 53/54 anonim ***** válasza:

Elsőéves orvosis vagyok. Tudok olyanokról, akik dolgoznak orvosi mellett, egyáltalán nem lehetetlen, de baromi sok áldozattal jár.

Természetesen teljes munkaidő kizárt, alkalmi munkákat lehet vállalni, illetve mostmár első évben is lehet jelentkezni klinikai munkára pl. segédápolóként, amit egész elfogadhatóan fizetnek (bruttó 2400ft órabér) és kredit is jár érte. (Egyetemen majd rájössz, hogy az mi, ha eddig nem hallottál róla, a lényeg, hogy ha ezért kapsz kreditet, akkor egy kicsit kevesebb tárgyat kell felvegyél.)

Nem mellesleg a kollégiumok elég jó minőségűek, én a Tömőben vagyok, itt 9320ft egy hónapra a „lakbér”, és elég jó a felszereltség. Vélhetőleg ilyen szociális háttérrel simán bejutsz.

És mindezzel nem azt szerettem volna mondani, hogy jajj nyugi, ez gyerekjáték. Nem, semmiképp sem az. Baromi stresszes, hatalmas mennyiségű kitartást igényel, de meg lehet csinálni. Ha úgy érzed, neked menne, akkor hajrá, próbáld meg, másképp úgy is ezen fogsz rágódni életed végéig, de ne számíts arra, hogy könnyű feladat lesz.

dec. 4. 03:54
 54/54 anonim ***** válasza:
Ami lemaradt, a szociális ösztöndíj elég jó összeg. Nekem is meglehetősen zűrös a családi hátterem, én sem tudok otthonról pénzt kérni. Eleinte azt hittem, nekem is dolgoznom kell majd, de eddig minden hónapban kijöttem az ösztöndíjból, még akkor is, ha néha kicsit szűkösen.
dec. 4. 03:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!